Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Pippo

Evreii, discriminati sau discriminatori?

Rate this topic

Recommended Posts

Ma scuzati dragii mei dar discutare cu ultimii cei 3 muschetari care se cred destepti dar nu sunt,m-ar facea sa ma simt ca ei asa ca inca o data, ma scuzati.Acuma va ramane numai sa va faceti lectile ca maine, profesorul sa nu va faca scandal.

Mai cresteti putin si cand o sa distingeti ca nu sunteti buricul lumii si mult mai multe nu stiti decat stiti,intoarceti-va sa va fac examen .Numai daca ve-ti trece examenul o sa va raspund si desigur ca ve-ti invata multe de la mine ca eu fac parte din Poporul ales care este chemat si Poporul cartii ca nu exista inca o tara in lume in care se scriu in fiecare an cam 4000 de carti in toate domenile. Nu exista inca o tara in lume, inclusiv SUA in care sunt active in fiecare moment cam 350 de societati Start-up. Nu mai exista o tara in lume in care uzina Intel lucreaza 24 ore pe zi cu 9000 de lucratori dintre care peste jumatate sunt ingineri de tot felul si fabrica toate acei "creieri" electronici care se gasesc in toate aparatele electronice din lume,de toate fabricatile,ca leptopuri,calculatoare,DVD,CD etc. Fabrica care castiga cam 24 milioane de dolari in fiecare 8 ore. Poporul meu care este al patrulea exportator de arme din lume ,in anumite arme este singur. SUA,Germania, China,India si altii, inclusiv Romania importa de la noi arme "destepte".Cine credeti ca repara si renoveaza motoarele avioanelor a lui Tarom? Exact. Noi," cei alesii". Cine au transformat tancuri rusesti vechi in tancuri moderne echipate cu cele mai moderne lucruri ?Cine va cladeste azi case in Romania?

Cine va invatat sa slefuiti diamante? Cine va da de lucru? Industrii israeliene comanda din Romania anumite piese care sunt prelucrate in fabricile care sufera de lipsa acuta de comenzi.

Asa suntem noi. Rasisti?Nu exact. Noi ne pastram mentalitatea si firea noastra. Noi nu acceptam ca straini sa treaca la judaism ca vrem sa ne pastram asa cum am reusit sa ne pastram 2000 de ani. Nu il vrem pe Pipo printre noi.

 

 

Am impresia ca kazer se trage de aici: http://www.kazer.com/

 

Anyway, cum iti explici atunci faptul ca in timp ce israelul este al 4-lea exportator de arme din lume, evreii primesc cele mai multe premii Noble pt pace? Si da, nu acceptati pe oricine sa adopte religia mozaica doar pe mega-vedete ca si Madonna care sa va aduca recunoastere in lume. Oriunde ai privi si din orice unghi, de la poporul evreu reiese ipocrizia. Inclusiv cu convertirile de fatada la protestantism doar ca sa obtina beneficii de la administratie. Eu propun deschiderea unui nou topic intitulat: "Evreii, discriminati sau discriminatori?"

 

 

 

De acord sa continue aici analiza situatiei evreilor in lume, cu speranta de a clarifica pozitia reala a lor si a diferentelor conceptuale intre evrei si restul lumii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Evreii , "un popor cu un singur monument si o singura carte."

Desigur. Dar sint cei mai buni gospodari. Cine mai stie ca ei sa cultive...antisemitismul? In asta-s experti. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt cazuri in care evreii se discrimineaza singuri si pe urma striga : "Discriminare!!!" . O sa dau si exemple de "autodiscriminare".

Rabinul Moses Rosen , a militat in anii '80 pentru interzicerea editarii publicisticii socio-politice a lui Mihai Eminescu.

Bun , decat sa combata discursul antisemit eminescian , a preferat ca acesta sa "dispara".

 

Acelasi Moses Rosen , a cerut (si obtinut pentru o perioada) eliminarea primei pagini din romanul Baltagul , unde era prezentata o legenda populara referitoare la cateva etnii , inclusiv la evrei . - A doua gresala

 

Astfel , prin contributia evreilor si a regimului comunist (care , anterior epocii ceausiste lupta, vezi-doamne, impotriva antisemitismului) s-a ajuns la o absenta totala a evreului din documentele istoriografice romanesti . Au fost cenzurate de la legende populare pana la documente istorice .

In concluzie , evreii au contribuit si contribuie la propria lor discriminare !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evreii mesianici din Romania

 

Din cate se vorbeste aici, evreii se impart in 3 categorii:

 

1. Evrei traditionalisti, care nu cred in Isus ca mantuitor pastrandu-si bineinteles traditia, cultura si identitatea nationala evreiasca.

2. Evrei crestini - care cred in Isus si s-au integrat intr-o biserica sau alta, practicand crestinismul, si care nu-si mai pastreaza traditia si cultura si lucrurile legate de identitatea nationala evreiasca.

3. Evrei mesianici - care il accepta pe Isus ca mantuitor, dar care totodata pastreaza traditia, cultura si identitatea nationala evreiasca.

 

Se poate aplica intrebarea topicului pentru toate cele 3 categorii, sau vorbim de o anumita categorie?

Se poate vorbi de discriminare considerand una sau mai multe categorii sau diferenta se face exclusiv de la om la om?

 

De fapt la punctul 1 ar fi mai multe subcategorii, poate ar trebui sa facem si aici diferenta.

 

Evreule, ne poti spune din care categorie sau subcategorie faci parte?

 

-

-

-

Totodata, evreii mesianici par sa aibe si vointa de a converti evreii traditionalisti, facandu-i sa accepte si Noul Testament - pe Isus bineinteles. Pare sa fie vorba de o idee, miscare de transformare, modernizare a traditiei evreiesti.

 

Acum, ma intreb, care categorii adopta si perpetueaza discriminarea rasiala? (dpdv genetic)

Edited by Pippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa vedem ce zice profetul Jeremiah despre problema:

 

De retinut

29. Căci iată că

Edited by Oneiros

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oneiros,prevad niste citate biblice inca si mai lungi decat acesta .Am rugamintea sa postezi in regim copy-paste ,doar strictul necesar pentru argumentatie.Altii reusesc ,asa ca te rog sa faci si tu un efort.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Vrei sa ma justific? Sa multumim Domnului ca n-a picat iar serverul forumului roportal. Odata cand am creat 4 topice kilometrice la psihologie a picat.

Edited by Burel001
Scos citat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×