Jump to content
Forum Roportal
Big_brown_eye

Ce inseamna muzica pentru tine?

Rate this topic

Recommended Posts

Muzica reprezinta absolutul in materie de intruchipare a spiritului uman. Adica sub nicio alta forma omul nu resueste sa-si reclame-declame mai elocvent trairile emotile sentimentele.

 

Ex: BuG Mafia

Prietena ta e o tarfa

Pentru ca ma`sa a fost tarfa

Pentru ca ma`sa lu` ma`sa a fost tarfa

 

Muzica deasemenea, o forma de arta care are in acelasi timp atat un puternic caracter universal cat si particular.

Adica una scrii zece pricepi (sau pricepe cine ce poate) ca oricum nu-i pe bani.

Un exemplu edificator e Simfonia a IX-a de Bethoven, Greensleevs, Amazing Graces, We are the Champion cat si Pusca si Cureaua Lata.

Adica scrise si compuse sub cu totul alte trairi dar cu cata eleganta popupulimea le-a dat o alta importanta si conotatie.

Respectv pe stadion.

In incheiere as vrea sa spun ca Voltaj Rulzz 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topicul asta parca le inglobeaza pe toate de prin sectiunea asta... 8)

 

Ei bine, pentru mine muzica inseamna o evadare. O placere, un mod de-a ma relaxa si un mod de-a ma regasi intr-un fel sau altul. Sunt multe melodii care ma emotioneaza, altele pe care le percep in mod atat de negativ incat ma doare inima si trebuie neaparat sa inchid winampul, ca sa n-o iau razna. Sunt alte melodii pe care trebuie sa le ascult tare ca sa le simt ritmul, iar altele pe care le ascult cu placere si incet.

 

In general ascult muzica electronica, linistitoare, rexalanta. Downtempo, chill si trance. Mai bag uneori si putin rock indie sau pop, dar astea nu intra in preferatele mele, ci doar in muzica pe care o alternez, pentru ca simt des nevoia de schimbare.

 

Cand imi place mult o melodie, nu vreau s-o ascult prea mult, pentru ca dupa aceea sa nu ma satur prea repede de ea.

 

Formatia mea preferata de aproape 2 ani incoace este Massive Attack. Ii iubesc. Cu toate ca noile melodii si urmatorul material pe care se pregatesc sa-l lanseze in februarie anul asta nu ma incanta asa tare ca cele vechi, de acum vreo 10 ani, tot raman ei in inima mea, ca fiind cei mai buni. Nu ma intereseaza formatiile care-s populare. Fiecare cu gusturile lui, cu ceea ce simte pentru muzica s.a.m.d.

 

Am atat de multe melodii preferate, incat nu pot alege una singura. Imi plac aproape toate de la formatiile pe care le ascult cel mai des si inca foarte multe din alte genuri, de la alti artisti sau formatii...

 

Cate ore ascult pe zi? Nu foarte multe. Ascult mai mult la mp3 decat la calculator. Imi place sa-mi observ muzica pe contul meu de pe last.fm, dar cum ascult mult mai putin la calculator, decat la mp3 e cam greu sa observ cat de multa muzica ascult cu adevarat.

 

Asa... si, in incheiere, :P nu-mi place sa spunca n-as trai fara muzica, insa imi place cand pot apela oricand la ea. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru mine e mereu in primul rand o relaxare . Imi plac toate genurile - doar ca in anumite masuri fiecare . Cand vreau sa ma calmez pentur ca sunt nervoasa sau doar stresata atunci ascult balade . Baladele ma si inspira mult . Sunt emotiva si romantica - deci , mereu baladele le voi iubi .

 

Muzica e foarte importanta pentru mine - cand fac curat sau gospodaresc prin casa mereu trebuie sa mearga ,muzica . Cand ies la plimbare ( mai ales pe malul oceanului sau intr-un parc linistit ) mereu am castile cu mine ... :stars:

Iar in masina de obicei trebuie sa mearga muzica cat mai tare . In masina nu prea ascult balade , mai mult hip hop si pop .

Imi place sa conduc pe muzica mai lenta atunci parcurc distante mari .

 

Acum , sunt pasionata de muzica coreeana si sunt intr-o continua descoperire . Datorita acestei limbi am intrat si in lumea muzicala a altor tari asiatice - Taiwan , Philipine si Japonia .

 

In muzica romaneasca prefer clasicii nostrii , nicidecum tot ce apare mai nou ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muzica ma insoteste de cate ori sunt singura . Ea e prietena mea loiala :stars:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ce inseamna muzica in viata ta? Ce tip de muzica asculti ? Care e artistul tau preferat? Care e cantecul tau preferat? Cate ore asculti muzica pe zi?

 

Muzica e doar o modalitate de relaxare pe care o aleg uneori.Ascult,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×