Jump to content
Forum Roportal
Inteleptul Sorinica

Istoria Statului Israel pe scurt

Recommended Posts

Am ajuns la concluzia ca sunt multi care cunosc istoria Israelului numai din propaganda araba asa ca voi aduce aci pe scurt povestea acestui popor minunat care este inca popor,2000 de ani dupa expulzarea sa din tara sa si imprastierea lui in lume. Nu innchizitia , nu progromurile si nu restrictile care le-au suferit in lungul anilor nu i-au facut sa dispara.Asta datorita firea si religia lor.

Luat de pe alt forum:

 

cateodata ma mira ca sunt cartitori asupra formarii si recunoasterii Eretz Israelului....stim ca statul s-a creat intr-un mod legal sub egida Natiunilor Unite, ca teritoriul nu era palestinian ci era parte din Imperiul Otoman (care au pierdut aceste teritorii in primul razboi mondial), ca atunci nu era niciun palestinian in tara pentru ca nimeni nu se considera palestinian...toti se vroiau sirieni...

 

cand au preluat teritoriile de la turci, francezii si englezii au format intr-un mod artificial Iordania, Siria, Liban si Irak, dandu-i Iordaniei 80 % din teritoriul Palestinei Mandatorii,- cu toate ca acesta a fost recunoscut oficial de Liga Natiunilor drept teritoriu al evreilor - si evreilor li s-a interzis dreptul de proprietate pe teritoriul regatului...

doar stim ca-n Iordania sunt doua treimi cetateni palestinieni, ca toate ca la conducere e monarhia hashemita.

 

asa ca in 1947 s-a hotarat ca cincimea ramasa de pe urma Palestinei Mandatorii sa fie impartita in doua, una pentru evrei (Israel) si alta pentru arabi (Palestina).

dar statele arabe au zis pas si au declansat razboiul impotriva Israelului.

hai s-o luam ca prima cauza a refugiatilor, cam vreo 700000 de arabi care au fugit datorita razboiului declansat de cele 8 state arabe.

 

binenteles ca evreii au cerut pacea si au incercat sa duca tratative, dar totul a esuat...pana si razboiul lor, cu toate ca erau mult mai numerosi decat evreii.

Arabia Saudita si Irakul au refuzat sistematic sa semneze tratatul de pace cu Israelul , asa ca au ramas doar cu Nakba= catastrofa, pana in zilele noastre.

eu cred ca daca nu ar fi fost acest razboi, daca statele arabe nu s-ar fi incapatanat sa distruga Israelul inca din fasa, nimeni n-ar mai fi fost refugiat si ca ar exista astazi statul Palestina in Cisiordania si Gaza inca din 1948.

_Israelul a cucerit teritorii si conform legii natiunilor si lipsei unui tratat de pace cu statele care ne-au atacat, se permite anexarea teritoriilor cucerite ca urmare a cuceririi lor in razboi.

la conferinta de la Lausanne din 1949 sau la negocierile de pace de la Rhodos, israelienii au oferit teritoriile inapoi, dar arabii au preferat sa mentina o stare de razboi decat sa accepte oferta, in scopul clar de a distruge intr-un final statul nostru.

repet, daca s-ar fi acceptat, problemele din ziua de astazi nu si-ar mai fi avut rostul.

dupa victorie, s-a adoptat o lege care permitea revenirea refugiatilor arabi in israel cu conditia sa semneze o declaratie de non-violenta si sa jure credinta statului Israel, asa ca in decursul timpului sunt peste 150.000 de arabi care s-au reintors si exact cum a spus si Cerbu au primit drepturile de cetateni si profita de legile si bunastarea singurei tari democratice din Orientul Mijlociu.

________________

http://azuramura.wordpress.com/

 

Despre refugiatii palestinieni

 

 

una dintre conditiile puse de catre palestinieni pentru un acord de pace cu evreii este intoarcerea plitimilor (refugiatilor), ca-i absurd sau nu, ca-s milioane si ca avem sau n-avem nevoie de ei, asta ramane o problema!

cat despre evreii refugiati, migrarea lor a avut loc intre 1949 si 1954, evreii din Irak, Iran, Siria, Maroc, Tunisia, Liban au fost alungati din aceste tari chiar daca nu gresisera cu nimic ca si cetateni, haituiti si amenintati ca razbunare a victoriei Israelului.

spre deosebire de OEP, care au preferat sa-i tina pe refugiatii palestinieni in conditii precare in campuse primitive, isrelienii si-au primit evreii printr-un program de integrare sociala.

am citit mai demult un articol deosebit de pertinent in subiect, din care mi-a ramas in memorie intrebarea

"de ce nu s-au dat pamanturile evreilor refugiati palestinienilor refugiati?

daca evreii s-au asezat pe pamanturile fugarilor arabi, de ce statele arabe nu le-a dat arabilor terenurile evreilor expulzati?"

raspunsul este simplu, in afara de Iordania, niciun stat arab nu acorda cetatenie refugiatilor arabi. concluzia este destul de trista, in timp ce evreii expulzati din tarile arabe s-au integrat in Israel si au parte de toate drepturile cetatenesti dintr-o tara democrata, statele arabe au preferat sa-si lase fratii palestinieni in conditii de saracie lucie, proliferand o propaganda negativa pentru Europa si Israel.

_________________

http://azuramura.wordpress.com/

Edited by break2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am ajuns la concluzia ca sunt multi care cunosc istoria Israelului numai din propaganda araba ([b]vorbeşti prostii.Nu există şi nu a existat un singur ziar măcar arăbesc
Edited by Burel001
Precizare regulamentara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ia uite cine blameaza 'propaganda araba': maestrii propagandei si manipularii.

 

Intr-adevar, foarte multi nu cunosc 'istoria' statului Israel si cred in neprihanirea sionista.

Israelul este un stat creat abuziv, pe baza influentei mondiale a unor 'evrei de bine'.

 

Trebuie sa fim realisti: aveti bani si manipulati lumea.

Iar voi stiti asta.

 

Nu e nevoie sa va mai victimizati demult. Lumea incepe sa isi revina dupa gogosile halucinante pe care le-ati vandut dupa WW2.

 

Adevarul nu este antisemit. Dar voi faceti tot posibilul sa il arestati.

 

Mazel tov.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ia uite cine blameaza 'propaganda araba': maestrii propagandei si manipularii.

 

Intr-adevar, foarte multi nu cunosc 'istoria' statului Israel si cred in neprihanirea sionista.

Israelul este un stat creat abuziv, pe baza influentei mondiale a unor 'evrei de bine'.

 

Trebuie sa fim realisti: aveti bani si manipulati lumea.

Iar voi stiti asta.

 

Nu e nevoie sa va mai victimizati demult. Lumea incepe sa isi revina dupa gogosile halucinante pe care le-ati vandut dupa WW2.

 

Adevarul nu este antisemit. Dar voi faceti tot posibilul sa il arestati.

 

Mazel tov.

 

Vad ca-ti sunt drag si tie. Daca vrei sa ma pupi, stai te rog la rand ca sunt altii in fata ta.

Daca de victimizatie scrii,pai azi Statul meu este catalogat ca Stat developat nu inapoiat si asta numai in 62 de ani. Eu nu cred ca suntem victime. Apropo victime: trei unitati Israeliene se afla la Haiti pentru a ajuta sarmanii aceia .Intre unitatile astea, un spital mobil al armatei,ultramodern,cu sali de operatii si toate aparatele medicale cele mai inaintate care,pe unele, te asigur nu le vei gasi nici in Romania.Acest spital a facut deja sute de operatiisi trateaza zilnic peste 700 de raniti si bolnavi. 3 nasteri au fost facute deacuma si noii nascuti se cheama Israel,Avraham si Yaacov. Inteleg ca Romania nu are asa posibilitati ca soldatii ei se lupta in Irak sau Afganistan,sarmanii. Noi ne luptam numai pentru tara noastra si facem asta cu mult succes nu ca altii care au fost calcati de tancurile armatei rosii ca rusilor li-e era pacat de gloante...

 

Va rog sa va limitati la subiectul topicului pe care chiar dvs l-ati deschis

Edited by Burel001
Precizare regulamentara

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vad ca-ti sunt drag si tie. Daca vrei sa ma pupi, stai te rog la rand ca sunt altii in fata ta.

Cum vrei sa te indrageasca cineva cand vii intre romani si invoci "prostia corciturilor de romani" si "intelepciunea rasei pure evreiesti"? Nu e asta RASISM?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tu Pippo esti ultimul din Romania care sa pledeze contra rasismului. Inteleg ca forumul ista iti da ocazia sa te crezi important si freasca Dumnezeu human. Nu stiu dece cred ca acei legionari care au atarnat evrei vii pe carlige la abator in progromul din Bucuresti-1941,aveau nu mai multa minte dcat tu. Daca gresesc,ma scuz.Poate aveau mai multa.

Ma faci sa rad. Pippo contra rasismului. Evreii nu conteaza la el.

Eu stimez orice forma de inteligenta si intelepciune in slujba adevarului, inclusiv pe evreul rational si intelept. Chiar nu conteaza rasele pentru mine, ci mentalitatea poporului. Oamenii ca aluat difera de la unul la altul, indiferent de rasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1.Asta se poate explica la cine are habar de faptele istorice. Cine nu are habar de istorie scrie ca tine .

1+1=2. iSRAELUL A FOST INFINTAT CU VOTUL SI ASENTIMENTUL MAJORITATEA TARILOR DIN LUME DE ONU IN 1948.Punct.

................................................................................

.................................................

2.Deoarece in istorie este evident ca nu esti "cineva",hai sa-ti repar cateva idei istorice care desigur le-ai invatat la carciuma ca la scoala desigur ca nu.Da,acei cetateni "austroungari de rang inferior" care au mancat mamaliga si au dansat hora, asta era deajuns la tine pentru ai proclama romani.Din partea mea,poti sa-i chemi romani dar "Transilvania adevenit pamant romanesc numai dupa 1918.

 

Cu chestia Ierusalimului nu numai ca te inseli ci calci in strachine. Nimic,dar nimic nu este adevar din ce ai scris.Felicitarile mele, ai reusit sa bagi 7 gogoase intr-o singura fraza...Ar trebui sa fii inscris in cartea lui Guiness.

 

1.United Nations General Assembly Resolution 181 session -1 Future government of Palestine on 29 November 1947 :

 

The United Nations Partition Plan for Palestine or United Nations General Assembly Resolution 181 (II) Future Government of Palestine was a resolution adopted by the General Assembly. It was approved by a vote of 33 to 13, with 10 abstentions on November 29, 1947

 

Dupa cum observi Israelul NU a fost infiintat dupa cum spui pentru ca :

- rezolutia 181 0NU aproba impartirea teritoriului Palestinei nu doar infiintarea statului Israel;

-ea a fost data in 1947 nu 1948:

-dupa ce intr-un post anterior te luase gura pe dinainte si afirmasei altceva (Israelul a fost infintat in urma votului a toate tarilor membre in acel timp ) acum o dai cu "votul si asentimentul" majoritatii . Ti-am dat rezultatul exact ca sa se stie.

 

2. Chestia cu invatatul la carciuma ma lasa rece ; prietenul meu evreu din tinerete avea o vorba:nu exista evrei prosti , or sunt destepti ori sunt avortati spontan in primele trei luni de sarcina . Pina astazi ii dadeam dreptate dar m-am inselat , exista cel putin unul !

La chestia cu Ierusalimul nu vii cu argumente ci doar cu jigniri drept pentru care am raspuns la fel cu riscul de a fii suspendat de moderatori .

Edited by VEMANS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vin cu o adaugire la afirmatia ca " puterea financiara a familiilor Rothschild , Rockefeler , Morgan s.a. a avut influenta hotaritoare in formarea statului Israel".

 

Biroul de Extrerne

2 Noembrie 1917

 

Dragul meu Lord Rothschild,

Am deosebita placere de a-ti inmana in numele Guvernului Majestatii Sale urmatoarea declaratie de simpatie cu aspiratiile evreilor sionisti, care a fost supusa si aprobata de Cabinet:

 

"Guvernul majestatii Sale priveste cu favoare stabilirea in Palestina a unui Camin national pentru poporul evreu si-i va folosi bunele oficii pentru a facilita atingerea acestui obiectiv; este de inteles ca nu se va face nimic ce ar putea prejudicia drepturile civile si religioase ale comunitatilor non-evreiesti existente in Palestina sau drepturile si status-ul politic obtinut de evrei in alte tari."

Iti voi fi recunoscator daca vei aduce aceasta declaratie la cunostinta Federatiei Sioniste.

Al dumneavoastra

[semnatura]

 

A.W. James Balfour

 

Balfour era secretar de stat in Ministerul de Afaceri Externe al Marii Britanii in timp ce Rotschild nu detinea nici-o pozitie in guvern (dar era un evreu cu bani, multi bani ). Cred ca nu mai este nimic de adaugat......

 

Ba da : dupa unele estimari din cei cca 500.000 de locuitori din Palestina anului 1895 mai putin de 10 % erau evrei . Dar de la inceputul sec XX s-au manifestat celebrele Aliya , turism pentru evrei in PALESTINA cu bilet doar pentru dus....

Edited by VEMANS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×