Sari la conținut
Forum Roportal
mara01

hepatita b

Postări Recomandate

Buna,tuturor!

Ma bucur foarte mult ca am descoperit acest forum,si pentru prima oara mi-am facut curaj sa vorbesc despre probleme mea(si a tuturor de pe acest forum).

Eu am 27 de ani si in ianuarie2003,in urma unor analize pt angajare,mi s-a depistat AgHBs pozitiv(si din fericire HCV negativ).Am fost socata,m-am speriat f tare,auzisem de aceste hepatite parsive,dar nu credeam ca ma va afecta pe mine vreodata asa ceva,eu care n-am avut niciodata probleme cu ficatul,n-am fost niciodata prin spitale si n-am facut transfuzii.Bineinteles ca am facut imediat un set complet de analize si din fericire toate au fost bune-verdictul:sunt purtator aparent sanatos,si nu m-am mai preocupat o perioada de asta.

Insa in decembrie 2003 l-am cunoscut pe barbatul cu care sunt si acum,siilibru cu virusul cand s-a pus problema unei apropieri intre noi,nu am ezitat si i-am spus problema mea(aviz tipei care se plangea ca este de 3 ani cu prietenul ei si nu i-a spus nici acum).El a reactionat f normal si firesc,desi ne cunosteam de putin timp nu a batut in retragere.Am inceput sa cautam pe internet ca nebunii,am scris unor medici din America pt a ne lamuri.A fost o perioada critica,cu cat citeam mai mult eram si mai confuza,treceam de la cea mai neagra disperare la un optimism exagerat.bineinteles ca prietenul meu a inceput vaccinarea,iar eu mi-am facut niste analize mai amanuntite la un medic specialist-din fericire AgHbe este negativ,AcHbe sunt pozitivi,Nu mi-am facut viremia si nici ecografie pt ca dna doctor mi-a spus ca nu este necesar,organismul meu este in echilibru cu virusul si poate ramane asa toata viata,nu am nevoie de tratament,pot sa traiesc linistita si sa fac copii fara griji(bine,cu precautiile necesare:cezariana si imunizarea copilului la nastere)

Ii multumesc lui Dumnezezu ca sunt un caz fericit,si am inteles ca nu trebuiesa plang si sa ma dau cu capul de pereti,si sper sa-i ajut si pe cei care scriu pe forum si sunt disperati(asa am fost si eu la inceput).Nu sunt de acord ca poti duce o viata normala -cum mai poti fi normal cand toti prietenii tai ies in oras,mananca toate prostiile pe la fast food-uri,si bineinteles asezoneaza totul cu o bere,2,3,iar tu trebuie sa inventezi tot felul de scuze pt care nu popti sa bei si sa mananci cu ei.E frustant si revoltator.Eu una nu pot sa tin un regim din asta draconic,nu fac decat sa-mi amintesc ca am o .N-am avut niciodata vicii,n-am facut excese,si acum sunt la fel.Mananc doar ce-mi prieste(mai scap si cate o prajeala),oricum am mancat intotdeauna numai carne de pui si peste,mancaruri usoare si fara grasimi.Simai beau si cate un pahar de bere sau gin foarte tonic la ocazii speciale.

Sky spunea ca e indicat sa ne facem analize o data la 3 luni.Dar nu este si intepatul asta atat un des un factor de risc?Te mai poti procopsi doamne fereste si cu altceva printr-o manevra gresita a vreunei asistente.Mie mi s-a recomandat sa_mi fac analize o data pe an,si sincer si asta mi se pare cam mult,ce-o s

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna mara01 si bine ai venit. Iti spun de la inceput ca nu am pretentia de a fi medic ci doar de a fi citit ceva mai mult in acest domeniu, uneori am impresia ca ma interesez mai mult decat un medic de aceasta boala, ceea ce probabil e si normal. Asa, acum sa iti spun parerea mea: Da ai AgHbe si AntiHbe ceea ce la prima vedere pare o forma non-replicativa sau asa cum mai scrie prin literatura medicala purtator inactiv. Din pacate insa nu e suficient ca sa ti se puna acest diagnostic. Acum tu sa nu te superi pe mine e doar ceea ce am citit si ce mi-a spus medicul. Ti-ar mai trebui si viremia pentru ca ceea ce ne diferentiaza pe cei cu hepatita b forma inactiva de cei cu hepatita b cronica cu AgHbe negativ este doar viremia. Dc viremia iti iese peste 20000copii/ml ai clar o forma activa. Ma intrebai de ce se fac analizele la 3 luni? Simplu, pt ca in cazul hepatitei b exista o corelatie intre transaminaze si viremie si totodata pt a ramane cu diagnosticul de purtator inactiv ar trebui ca pe parcurs de cel putin un an transaminazele sa fie persistent normale. Daca tu le faci o data la un an sau la 6 luni e foarte posibil sa prinzi doar o evolutie ciclica a hepatitei, stiu cazuri cand alterneaza transaminazele bune cu cele ridicate si cred ca e posibil ca intr-un an sa nimeresti analize normale si cand colo la tine sa existe o forma activa. Ce vorbesc acum nu se refera la tine, tu vei putea stii mai multe dc te adresezi unui medic hepatolog sau gastro-enterolog care iti va explica toate aceste lucruri. Dc ti-am spus treaba cum sta cu viremia (pe care o poti face o data la cativa ani) sa iti spun de ce iti trebuie ecografia. La ecografie se vede cat de omogen e ficatul, cat este de cicatrizat, de marit, daca ai hipertensiune portala (adica ei masoara diametrul venei porte si dc e mare e un semn ca ai o fibroza mare) se uita cum ai marginile ficatului si sa nu existe mase sau leziuni. Ecografia o data la 6 luni este necesara pentru ca reprezinta alaturi de o alta analiza (alfafetoproteina) modalitatile de depistare timpurie a cancerului primar hepatic, care are o rata ridicata in randul celor cu hepatite cronice. Toti ne aflam sub acest risc, chiar si cei care au avut hepatita dar sau vindecat. E adevarat ca riscul creste o data cu varsta dar si cu gradul de distrugere a ficatului. Si in final biopsia care este poate cea mai concludenta analiza care iti poate spune cat de afectat e ficatul. Se face o data la 5 ani, in cazul in care nu urmezi un tratament, pt a se aprecia cat este de mare distrugerea hepatica intr-un anumit interval de timp.

Acest interval al repetarii analizelor e stabilit pe baze stiintifice, nu stiu exact cum, insa e ceea ce am citit eu. Dc stii engleza iti pot da o serie de link-uri cu sursele cuvintelor mele.

Intepatul atat de des nu are nici un risc, mai putin cel al unui mic edem probabil la locul intepaturii. Acum alt risc nu mai exista, eu am facut cateva sute de intepaturi, sunt ace de unica folosinta ti-l desigileaza in fata. Nu cred ca e un risc, acum. Probabil ca acum 15-20 de ani nu ti-as fi zis asta insa acum e sigur.

Cat despre viata normala: modul cum mananci mi se pare mai mult decat OK, dar nu inteleg de ce trebuie sa dai atata importanta unei beri sau unui sandwich nenorocit plin de coloranti si conservanti. Eu iti spun ca nu sunt bune nici unele nici altele. Nu mai da atata importanta unui pahar de bautura si nici unui hamburger plin de grasimi, si aditivi. Tu crezi ca prietenii tai toti sunt sanatosi? Dc si-ar face cateva analize iti garantez eu ca nu o sa le iasa la toti bine. Eu am deja 3 amici, care speriati de mine si-au facut analizele si au descoperit ca au hep B. Poate nu iti vine sa crezi dar sunt o gramada care inca nu stiu. Ca si tine vor descoperi intamplator sau cand vor ajunge la o forma mai grava. Singurul lucru care m-ar impiedica sa ma simt normal ar fi faptul ca pot transmite virusul. Asta e tot. Dar dc poti avea si copii si nu ai cum sa iti infectezi partenerul (dupa ce il imunizezi) nu vad ce ar insemna normalitatea pt tine. Eu nu am pus bautura in gura de ani de zile, si doar de 1 an am descoperit ca am hep B. Chiar dc la inceput ma cam luau peste picior le-am spus ca nu imi place bautura si nu comand decat sucuri sau apa plata. S-au obisnuit si cat timp sunt prieteni adevarati nu reprezinta nici o rusine faptul ca nu particip la o bauta. Dc tie iti e pofta, mergi la medic, o sa iti explice ca e vorba de viata ta, si atunci vei renunta cu draga inima la ideea de a mai consuma alcool chiar si rar. Nu vad de ce nu m-as simti normal. Nu sunt ciumat si chiar dc e o boala destul de graba exista tratament si oricum poti prinde si varsta senectutii cu putina grija pt sine.

Multa sanatate si normalitate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna mara01 si bine ai venit. Iti spun de la inceput ca nu am pretentia de a fi medic ci doar de a fi citit ceva mai mult in acest domeniu, uneori am impresia ca ma interesez mai mult decat un medic de aceasta boala, ceea ce probabil e si normal. Asa, acum sa iti spun parerea mea: Da ai AgHbe si AntiHbe ceea ce la prima vedere pare o forma non-replicativa sau asa cum mai scrie prin literatura medicala purtator inactiv. Din pacate insa nu e suficient ca sa ti se puna acest diagnostic. Acum tu sa nu te superi pe mine e doar ceea ce am citit si ce mi-a spus medicul. Ti-ar mai trebui si viremia pentru ca ceea ce ne diferentiaza pe cei cu hepatita b forma inactiva de cei cu hepatita b cronica cu AgHbe negativ este doar viremia. Dc viremia iti iese peste 20000copii/ml ai clar o forma activa. Ma intrebai de ce se fac analizele la 3 luni? Simplu, pt ca in cazul hepatitei b exista o corelatie intre transaminaze si viremie si totodata pt a ramane cu diagnosticul de purtator inactiv ar trebui ca pe parcurs de cel putin un an transaminazele sa fie persistent normale. Daca tu le faci o data la un an sau la 6 luni e foarte posibil sa prinzi doar o evolutie ciclica a hepatitei, stiu cazuri cand alterneaza transaminazele bune cu cele ridicate si cred ca e posibil ca intr-un an sa nimeresti analize normale si cand colo la tine sa existe o forma activa. Ce vorbesc acum nu se refera la tine, tu vei putea stii mai multe dc te adresezi unui medic hepatolog sau gastro-enterolog care iti va explica toate aceste lucruri. Dc ti-am spus treaba cum sta cu viremia (pe care o poti face o data la cativa ani) sa iti spun de ce iti trebuie ecografia. La ecografie se vede cat de omogen e ficatul, cat este de cicatrizat, de marit, daca ai hipertensiune portala (adica ei masoara diametrul venei porte si dc e mare e un semn ca ai o fibroza mare) se uita cum ai marginile ficatului si sa nu existe mase sau leziuni. Ecografia o data la 6 luni este necesara pentru ca reprezinta alaturi de o alta analiza (alfafetoproteina) modalitatile de depistare timpurie a cancerului primar hepatic, care are o rata ridicata in randul celor cu hepatite cronice. Toti ne aflam sub acest risc, chiar si cei care au avut hepatita dar sau vindecat. E adevarat ca riscul creste o data cu varsta dar si cu gradul de distrugere a ficatului. Si in final biopsia care este poate cea mai concludenta analiza care iti poate spune cat de afectat e ficatul. Se face o data la 5 ani, in cazul in care nu urmezi un tratament, pt a se aprecia cat este de mare distrugerea hepatica intr-un anumit interval de timp.

Acest interval al repetarii analizelor e stabilit pe baze stiintifice, nu stiu exact cum, insa e ceea ce am citit eu. Dc stii engleza iti pot da o serie de link-uri cu sursele cuvintelor mele.

Intepatul atat de des nu are nici un risc, mai putin cel al unui mic edem probabil la locul intepaturii. Acum alt risc nu mai exista, eu am facut cateva sute de intepaturi, sunt ace de unica folosinta ti-l desigileaza in fata. Nu cred ca e un risc, acum. Probabil ca acum 15-20 de ani nu ti-as fi zis asta insa acum e sigur.

Cat despre viata normala: modul cum mananci mi se pare mai mult decat OK, dar nu inteleg de ce trebuie sa dai atata importanta unei beri sau unui sandwich nenorocit plin de coloranti si conservanti. Eu iti spun ca nu sunt bune nici unele nici altele. Nu mai da atata importanta unui pahar de bautura si nici unui hamburger plin de grasimi, si aditivi. Tu crezi ca prietenii tai toti sunt sanatosi? Dc si-ar face cateva analize iti garantez eu ca nu o sa le iasa la toti bine. Eu am deja 3 amici, care speriati de mine si-au facut analizele si au descoperit ca au hep B. Poate nu iti vine sa crezi dar sunt o gramada care inca nu stiu. Ca si tine vor descoperi intamplator sau cand vor ajunge la o forma mai grava. Singurul lucru care m-ar impiedica sa ma simt normal ar fi faptul ca pot transmite virusul. Asta e tot. Dar dc poti avea si copii si nu ai cum sa iti infectezi partenerul (dupa ce il imunizezi) nu vad ce ar insemna normalitatea pt tine. Eu nu am pus bautura in gura de ani de zile, si doar de 1 an am descoperit ca am hep B. Chiar dc la inceput ma cam luau peste picior le-am spus ca nu imi place bautura si nu comand decat sucuri sau apa plata. S-au obisnuit si cat timp sunt prieteni adevarati nu reprezinta nici o rusine faptul ca nu particip la o bauta. Dc tie iti e pofta, mergi la medic, o sa iti explice ca e vorba de viata ta, si atunci vei renunta cu draga inima la ideea de a mai consuma alcool chiar si rar. Nu vad de ce nu m-as simti normal. Nu sunt ciumat si chiar dc e o boala destul de graba exista tratament si oricum poti prinde si varsta senectutii cu putina grija pt sine.

Multa sanatate si normalitate.

Buna,Sky!

Iti multumesc ca mi-ai raspuns la mesajul acela neterminat...M-am intins la vorba si m-am pierdut in detalii,si cand sa scriu concluziile si intrebarile pe care vroiam sa le adresez,am dat din greseala send...Initial ti-am adresat tie mesajul,pt ca mi se parea ca esti "exagerat"in privinta analizelor,si vroiam sa te contrazic.Acum imi dau seama ca ai dreptate,si ar trebui sa ma testez mai des(dar tot cred ca exista un risc nu in privinta acului care clar e de unica folosinta,ci in privinta unor manevre-vata contaminata,faptul ca asistentele nu folosesc manusi si nu se dezinfecteaza in nici un fel de la un pacient la altul-stiu,am devenit paranoica,dar si prietenul meu mi_a bagat in cap ideile astea).

Anyway,mi se pare deprimant sa traiesti doar "de la o analiza la alta",si sa stai cu stresul ca data viitoare n-o sa mai fie bine.Si eu am citit destul de mult intr-o perioada,dar simteam ca on iau razna si m-am lasat.Si medicul la care am fost(este o doamna dr hepatolog de la Inst.Matei Bals)mi_a spus sa_mi traiesc viata linistita,nici nu mi-a pomenit de analize periodice,asta am aflat eu.Eu cred ca medicii astia hepatologi de la noi,cel putin,nu se alarmeaza decat cand boala e declansata,eventual intr-o forma grava,nu pun absolut deloc accent pe preventie.

Apropo,nu poti sa_mi recomanzi un medic specialist BUN si caruia chiar sa-i pese de soarta mea?Tu la ce medic te tratezi si unde iti faci analizeze?Daca poti sa-mi spui...

Chiar zilele astea o sa merg sa fac viremia si toate celelate analize(nu mi le-am facut din iunie 2004).M-ai cam speriat cu viremia asta,dar e mai bine sa stiu,ca sa iau masuri.

In privinta modului de viata,sunt destul de linistita,oricum eu n-am facut niciodata excese.Din acest moment o sa renunt complet la alcool si la sucuri nenaturale.

iti mutumesc pt sfaturi si....sa ne auzim sanatosi!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna mara01. Eu sunt din Constanta si medicul meu este din Constanta. Este un medic tanar. AI dreptate cu medicii nostri ca incep sa te trateze doar cand boala devine destul de avansata. Din pacate atunci devine si mai greu de controlat. Medicul meu e bun, iti explica, dar nu mi s-a parut foarte documentat. Eu citesc zilnic tot felul de studii si articole legate de hepatita B, ea e ceva in urma. Nu stiu vreun medic bine pregatit, poate te pot ajuta cei care sunt infectati cu virusul C. Vezi ca sunt ceva subiecte de acest gen pe aici. Acum, laboratorul pt analize, unde merg eu pare sa nu aibe probleme, in sensul ca eu de obicei tot paranoic sunt si ma uit sa fie ace de unica folosinta, vata noua, cu dezinfectant, si sa vad ca nu ma atinge cu manusile pe locul injectiei. Oricum dc vrei modalitati teoretice de a de infecta, cred ca gasesti. Faptul ca medicul ti-a zis ca poti sa iti traiesti linistita viata e foarte bine, e poate cel mai bun lucru pe care ti-l putea spune. Te sfatuiesc insa sa nu traiesti cu teama ca de la o analiza la alta valorile se vor modifica. Daca au iesit bine acum, ai toate sansele sa iasa bine mult timp, insa exista si posibilitatea ca ele sa se degradeze. Important e sa surprinzi cat mai repede acest moment pt a incepe tratamentul. Tocmai de aceea spun unii medici ca ar trebui o testare la 3 luni, pt a identifica momentul in care incepe o distrugere mai accentuata a celulelor hepatice. Crede-ma ca nu iti face nici un rau sa stii exact unde te afli cu hepatita si ma bucur ca te-am convins sa renunti la alcool si sa iti faci analizele complete. Acum as fi ipocrit sa iti spun ca eu nu mai consum deloc sucuri ne-naturale. Mai consum un pahar de Fanta o data la o saptamana sau doua, sau mai mananc o ciocolata. Incerc sa nu fac excese asta e tot. Eu unul m-am resemnat ca e posibil ca odata si odata sa iasa gresit si analizele mele, dar asta e, nu stau cu emotii de nici un fel. De cele mai multe ori chiar uit ca mai trebuie sa imi fac analizele si le fac chiar si la 3 luni jumate. Eu unul stau cat se poate de linistit. Te vei obisnui cu analizele dar si cu ideea. Eu am inceput sa ma simt mai mult decat normal.

Chiar si cu viremia sa stai linistita. Dc e f mica nu ti se va da tratament, dc e mare o sa ti se dea tratament si dat fiind ca esti tanara ai mari sanse sa te faci foarte bine. De aceea iti spun sa stai linistita, nu fa greseala pe care am facut-o cei mai multi: sa te plangi sau sa iti plangi de mila.

 

Multa sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna mara01. Eu sunt din Constanta si medicul meu este din Constanta. Este un medic tanar. AI dreptate cu medicii nostri ca incep sa te trateze doar cand boala devine destul de avansata. Din pacate atunci devine si mai greu de controlat. Medicul meu e bun, iti explica, dar nu mi s-a parut foarte documentat. Eu citesc zilnic tot felul de studii si articole legate de hepatita B, ea e ceva in urma. Nu stiu vreun medic bine pregatit, poate te pot ajuta cei care sunt infectati cu virusul C. Vezi ca sunt ceva subiecte de acest gen pe aici. Acum, laboratorul pt analize, unde merg eu pare sa nu aibe probleme, in sensul ca eu de obicei tot paranoic sunt si ma uit sa fie ace de unica folosinta, vata noua, cu dezinfectant, si sa vad ca nu ma atinge cu manusile pe locul injectiei. Oricum dc vrei modalitati teoretice de a de infecta, cred ca gasesti. Faptul ca medicul ti-a zis ca poti sa iti traiesti linistita viata e foarte bine, e poate cel mai bun lucru pe care ti-l putea spune. Te sfatuiesc insa sa nu traiesti cu teama ca de la o analiza la alta valorile se vor modifica. Daca au iesit bine acum, ai toate sansele sa iasa bine mult timp, insa exista si posibilitatea ca ele sa se degradeze. Important e sa surprinzi cat mai repede acest moment pt a incepe tratamentul. Tocmai de aceea spun unii medici ca ar trebui o testare la 3 luni, pt a identifica momentul in care incepe o distrugere mai accentuata a celulelor hepatice. Crede-ma ca nu iti face nici un rau sa stii exact unde te afli cu hepatita si ma bucur ca te-am convins sa renunti la alcool si sa iti faci analizele complete. Acum as fi ipocrit sa iti spun ca eu nu mai consum deloc sucuri ne-naturale. Mai consum un pahar de Fanta o data la o saptamana sau doua, sau mai mananc o ciocolata. Incerc sa nu fac excese asta e tot. Eu unul m-am resemnat ca e posibil ca odata si odata sa iasa gresit si analizele mele, dar asta e, nu stau cu emotii de nici un fel. De cele mai multe ori chiar uit ca mai trebuie sa imi fac analizele si le fac chiar si la 3 luni jumate. Eu unul stau cat se poate de linistit. Te vei obisnui cu analizele dar si cu ideea. Eu am inceput sa ma simt mai mult decat normal.

Chiar si cu viremia sa stai linistita. Dc e f mica nu ti se va da tratament, dc e mare o sa ti se dea tratament si dat fiind ca esti tanara ai mari sanse sa te faci foarte bine. De aceea iti spun sa stai linistita, nu fa greseala pe care am facut-o cei mai multi: sa te plangi sau sa iti plangi de mila.

 

Multa sanatate.

 

 

Buna mara01. Eu sunt din Constanta si medicul meu este din Constanta. Este un medic tanar. AI dreptate cu medicii nostri ca incep sa te trateze doar cand boala devine destul de avansata. Din pacate atunci devine si mai greu de controlat. Medicul meu e bun, iti explica, dar nu mi s-a parut foarte documentat. Eu citesc zilnic tot felul de studii si articole legate de hepatita B, ea e ceva in urma. Nu stiu vreun medic bine pregatit, poate te pot ajuta cei care sunt infectati cu virusul C. Vezi ca sunt ceva subiecte de acest gen pe aici. Acum, laboratorul pt analize, unde merg eu pare sa nu aibe probleme, in sensul ca eu de obicei tot paranoic sunt si ma uit sa fie ace de unica folosinta, vata noua, cu dezinfectant, si sa vad ca nu ma atinge cu manusile pe locul injectiei. Oricum dc vrei modalitati teoretice de a de infecta, cred ca gasesti. Faptul ca medicul ti-a zis ca poti sa iti traiesti linistita viata e foarte bine, e poate cel mai bun lucru pe care ti-l putea spune. Te sfatuiesc insa sa nu traiesti cu teama ca de la o analiza la alta valorile se vor modifica. Daca au iesit bine acum, ai toate sansele sa iasa bine mult timp, insa exista si posibilitatea ca ele sa se degradeze. Important e sa surprinzi cat mai repede acest moment pt a incepe tratamentul. Tocmai de aceea spun unii medici ca ar trebui o testare la 3 luni, pt a identifica momentul in care incepe o distrugere mai accentuata a celulelor hepatice. Crede-ma ca nu iti face nici un rau sa stii exact unde te afli cu hepatita si ma bucur ca te-am convins sa renunti la alcool si sa iti faci analizele complete. Acum as fi ipocrit sa iti spun ca eu nu mai consum deloc sucuri ne-naturale. Mai consum un pahar de Fanta o data la o saptamana sau doua, sau mai mananc o ciocolata. Incerc sa nu fac excese asta e tot. Eu unul m-am resemnat ca e posibil ca odata si odata sa iasa gresit si analizele mele, dar asta e, nu stau cu emotii de nici un fel. De cele mai multe ori chiar uit ca mai trebuie sa imi fac analizele si le fac chiar si la 3 luni jumate. Eu unul stau cat se poate de linistit. Te vei obisnui cu analizele dar si cu ideea. Eu am inceput sa ma simt mai mult decat normal.

Chiar si cu viremia sa stai linistita. Dc e f mica nu ti se va da tratament, dc e mare o sa ti se dea tratament si dat fiind ca esti tanara ai mari sanse sa te faci foarte bine. De aceea iti spun sa stai linistita, nu fa greseala pe care am facut-o cei mai multi: sa te plangi sau sa iti plangi de mila.

 

Multa sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna,Sky!Iti multumesc din suflet pentru sfaturi,mi-ai dat o gramada de informatii utile(mie si celorlalti de pe forum),pe care altfel n-as fi avut rabdare sa le caut.Pana la urma cred ca o sa ma duc la aceeasi doctorita de la Matei Bals,si o sa_mi fac analizele in cadrul spitalului(sper sa fie igienic :) Cred ca o sa ma obisnuiesc si eu cu analizele,nu cred ca viata mea se va schimba prea mult in urma acestor analize,ma voi simti la fel,adica in general OK.Doar starea psihica sper sa nu mi-o schimb si sa nu dramatizez inutil.

Aproro de starea generala,oare e normal sa am dureri de cap usoare, in medie cam o data la doua saptamani,si din cand in cand cate o migrena mai serioasa,dar care nu tine mai mult de 1-2 ore si cedeaza la un analgezic mediu?E posibil sa fie din cauza hepatitei,ai mai auzit ceva de genul asta? :D

Am inceput sa iau Farcovit si Silimarina.Problema e ca eu sunt cam dependenta de medicamente,m-am obisnuit sa iau medicamente pt orice fel de indispozitie,mai ales pt durerile de cap,si antiinflamatoarele si analgezicele sunt cam toxice pt ficat.Tu cum te descurci cu medicamentele?

Te tin la curent cu rezultatele analizelor,oricum nu mai sunt atat de panicata ca in anii trecuti,sper sa ma numar in continuare printre "purtatori" :hi:

Multa sanatate:roll: e si sa ne auzim cu bine!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da am mai auzit si de dureri de cap din cauza hepatitei, dar nu numai. E posibil sa ai migrene si din alte cauze, poate o proasta functionare a bilei sau poate si alte cazuri, insa da, durerile de cap pot fi urmare a unei hepatite. Mai multi s-au plans de asa ceva. Eu nu am avut asa probleme. E posibil sa ai si dureri musculare, sunt tot un efect al hepatitei. Incearca Lagosa care este o forma de silimarina mai concentrata, cel putin asa am inteles, pentru ca dc ti-ai facut un obicei in a lua analgezice si antiinflamatoare, macar sa te ajute putin ca silimarina e anti-toxica. Dc ma intrebi eu as renunta la analgezice si antiinflamatoare, eu chiar nu am mai luat pastile de acest gen de cam un an de zile. Mi-am dat seama ca se poate si fara ele. De fapt nici nu ma doare nimic, nu racesc prea des, insa ceea ce e mai nasol se pare ca nu mai fac febra, deci organismul nu lupta impotriva infectiilor. Anul trecut m-a atacat o raceala, abia am scapat de ea. Evit insa cat pot medicamentele care sunt la fel de toxice ca si alcoolul. In general cele mai toxice sunt anti-depresivele, unele antiinflamatoare si analgezicele. Se pare ca cel mai putin toxic pt ficat este algocalminul, pe care insa nu il recomanda medicii pt ca poate declansa o agranulocitoza.

Daca tot ai asteptat ceva timp, sfatul meu este sa iti faci analizele dupa sarbatori, eu asa am facut si anul trecut ca sa nu imi strice acele zile frumoase. Nu mai conteaza inca o luna. Indiferent de rezultate, meriti un Craciun fara griji.

 

Si eu iti multumesc pt cuvintele tale, nu incerc decat sa va ajut cu cateva informatii pe care le-am cules si cu incurajarea de a apela la medic specialist. Aaa, si cu sfatul pe care l-as fi apreciat si eu acum un an de zile: SA NU DISPERATI. Disperarea si plansul de mila nu te ajuta deloc. Mi-am pierdut pur si simplu un an din viata pana sa aflu toate rezultatele de la analize plangand si suferind pt ceva ce nu merita. Si nici macar nu a fost atat de grav... Pana acum 2 luni eram doar un purtator inactiv, in ianuarie o sa aflu dc am ramas asa. Tot in ianuarie ma voi opera pt a scoate o alunita, de fapt un nev congenital cu margini iregulate si de dimensiuni destul de mari si atunci imi va trebui noroc ca imi e frica de rezultate. Sunt insa convins ca Cel de Sus va avea grija de mine si ca orice lucru luat din timp se poate rezolva.

 

Iti sugerez o abordare normala atat a vietii cat si bolii. Multa sanatate si sarbatori fericite.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo Sky,

buna idea sa ne facem analizele dupa sarbatori!!! Uite ca au trecut deja trei luni de cind am aflat de Virus si se poate traii si asa, de fapt nu s-a schimbat nimica. Iti tin pumnii la "scos alunita". Eu mi-am scos pina acuma vreo doua si am avut noroc sa nu fie cancerigene. Acuma am fost la ginecolog ca mi-au iesit doi negi mici la vulva, mi-a recomandat o crema dar nu pot sa-mi permit (99,00

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca si eu in ianuarie sau februarie sa fiu linistit dupa ce imi scoate alunita. Chestia asta cu analizele dupa sarbatori am facut-o si anul trecut si am stat mai linistit. De neglijat insa nu o sa le neglijez. Ma bucur ca iti continui viata si dc te tii permanent sub observatie o sa fie bine. E posibil ca sa nu ai niciodata nevoie de tratament. Si chiar dc va fi vreodata nevoie, macar stii exact momentul in care virusii au inceput sa isi faca de cap si astfel reduci foarte mult momentul pana cand incepi tratamentul. Cat despre acei "negi", dc ai fost la ginecolog si ti-a spus ca nu este HPV atunci e bine.

Multa sanatate tuturor si sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Sper sa ne prinda bine aceste sarbatori si sa revenim cu cat mai putini virusi.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo Sky,

chiar nu esti doctor? Ma uimesti. Esti in tema si cu HPV. Eu citiind pe internet despre hepatita si alte boli cu transmitere pe cale sexuala am dat de niste paginii cu negi vaginali si m-am ingrozit pentru ca mi-am dat seama ca si eu am doi negi si cam chiar asa arata. Mi-am facut programare si a trebuit sa astept doua saptamini in care am simtit ca inebunesc. Ginecologul mi-a luat o proba dar m-a linistit spunind ca in aprilie mi-a facut HPV-Test si a fost negativ. Mi-a fost foarte greu sa merg la doctor si sa-i povestesc ca am virusul de hepatita b, dar doktorul a fost o.k., foarte omenos si m-a linistit spunind ca in cazul actual nu trebuie sa schimb nimic in viata. Eu am schimbat insa foarte mult. Inainte fugem zilnic cam 8 km, acuma numai fug deloc, mi-e frica, alcolul l-am cam lasat, mi-e rusine sa recunosc, dar simbata am baut o bere, iar carne si grasimi nu mai maninc deloc. In schimb beau in fiecare zi suc de lamiie cu miere si un pahar de bors. Nu stiu de ce beau bors, am incredere in el. Fiica mea a avut foarte rau neurodermitis si a baut sase luni un pahar de bors pe zi dupa care nu a mai avut nimic cu pielea. Asa ca nu stiu daca borsul asta ma ajuta sau nu dar eu cred in el. Am o intrebare ce analize sa-mi fac in Ianuarie? Sa fac si DNA PCR? Sau ajunge doar cele care arata cum stau cu antigenii antikorpii si transaminazele? Dupa ce voi avea rezultatele v-a trebuii sa merg la denstist si o sa-mi fie tare tare greu sa povestesc din nou despre faza in care sint.

Ciao Juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×