Jump to content
Forum Roportal
Dori111

Afaceri MLM . Teme combinate

Rate this topic

Recommended Posts

Ce parere aveti de afacerile MLM.

Pe www.rodsa.ro sunt o gramada.

Care sunt bune,profitabile.Daca aveti experienta proprie va rog sa interveniti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este buna daca esti la inceput...printre primii...daca esti la coada nu prea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De ce,au si un sfarsit?

M-am inscris la GDI,DAR...exista o problema!

De ce fuge lumea de GDI ?

De ce nici nu te asculta cand vrei sa explici afacerea?

De ce nu accepta ideea ca MLM-ul poate fi un alt stil de lucru,mai curat,mai simplu,mai liber ?

Doar pentru ca sunt sceptici???

NUUUU,romanii nu sunt sceptici sunt doar precauti,precauti atat de tare ca nici nu vor sa citeasca 2 randuri sa vada despre ce e vorba.

2 randuri citite nu-ti va scurta viata prea mult,dar ti-o poate schimba.

Intra pe www.firstclick.ws si citeste cele "2 randuri" macar cand spui nu unei astfel de afaceri,ESTI INFORMAT.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Este buna daca esti la inceput...printre primii...daca esti la coada nu prea.

 

Ce nu iti este clar din ce zice domnul?

 

Simt un aer de reclama dar poate ma insel.

 

Cat priveste MLM-ul a trecut vremea acestor afaceri.In State, citeam ca a fost o perioada in care se deschideau astfel de firme cam 20000 pe zi si se inchideau cam 60000,tot pe zi.Bine alea erau firme care plecau de obicei cu un singur produs.

 

Situatia este cam asa: Un excroc smecher deschide firma impreuna cu rudele si amicii sai.Gasesc cateva produse investesc in ele ,apoi incep sa investeasca in naivitatea oamenilor.Copiaza sistemul piramidal de promovare de la altii ,adauga ceva personal daca sunt isteti, fac munca de Sisif cateva luni, dupa care daca reusesc sa atraga pe altii la baza piramidei, aceasta se mareste si cu cat se inalta cei din varf, cu atat munca este preluata de cei de jos, iar sus acolo incep sa curga banii.Este o piramida din aia de cupe de sampanie.Cupele de sus sunt mereu pline atata timp cat curge sampania.

Cu timpul initiatorii devin "mari specialisti in marketing" si nu mai vand produsele,de asta se ocupa nivelele inferioare.Ei isi vand "expertiza" vezi doamne.

Totul merge snur, pana cand piata este saturata de produse si firme de acest tip.La un moment dat mecanismul se gripeaza.De unde sa aduci permanent agenti noi,clienti noi?Vanzarile scad ,cei de jos se blazeaza si renunta,cei de sus intra in panica, incep tombole,discounturi,reduceri de personal ,inchideri de sedii ,in final se string banii in cateva maini se trag obloanele si se reia ciclul in alta parte,cu alte produse ,alte nume, uneori alt oras sau alta tara.

 

Culmea excrocheriei se atinge atunci cand dispare chiar produsul. Sau produsul este o carte si niste simpozioane in care inveti cum se creeaza iluzia unui perpetuum mobile de facut bani din piatra seaca.Dar latura asta este deja penala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot ce ai spus este pur teoretic si poate sunt destule firme care incep o asemenea produs care nu are cautare pe piata.Ca se deschideau 20000 de firme pe zi cred ca e putin exagerat,dar ma rog sunt ziarele care informeaza" poporul.

O firma care ar avea viata cred ca o poti vedea de la inceput,uitandu-te si la vechimea ei.Avon sau amway nu cred ca sunt pe sfarsite,chiar daca au mai bine de 10 ani doar in Romania.

Despre GDI,din cate inteleg eu,este o piramida doar pana la al 5-lea nivel,deci oricine poate ajunge in varful piramidei,iar produsul este unul care va fi cautat tot mai mult in urmatorii ani,este un produs virtual,deci nu are treaba cu criza,(ex .com are ca 25 de milioane nume de domenii,iar .ws are doar in jur la 300 de mii)deci va imaginati cat de deschisa e piata.

Deci,eu cred ca GDI functioneaza si va dura poate la infinit(pana se vor termina numele de domenii cu extensia ws.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am intrat am vazut si am ramas la aceiasi parere.

 

Firmele care vand anumite produse in sistem MLM sunt in regula ,cine crede ca poate face o cariera in domeniu foarte bine.Opinia acestora este bine venita pe Roportal, in masura in care respecta regulamentul

 

10. Publicitatea pe forum este permisa doar in cadrul sectiunilor create in acest scop (si aici in limita bunului simt). In restul ariilor este interzisa postarea de reclame.

Reclama in semnatura este de asemenea interzisa, exceptie de la aceasta regula face postarea de linkuri spre pagini din cadrul domeniului roportal.ro sau spre pagini care contin linkuri/reclame spre roportal.ro (ne rezervam dreptul de a refuza anumite siteuri). Aici gasiti o lista cu reclamele ce pot fi folosite.

Exceptie: sunt permise in semnatura doar blogurile personale si site-uri ce semnaleaza cazuri umanitare.

 

 

In cazul firmelor care ascund in spate doar o afacere de tip piramidal si nu sunt decat variante moderne si ceva mai sofisticate ale cunoscutului joc piramidal prin posta, reclama, recrutarea si practicarea sunt ilegale.

Nu vad nici o diferenta majora intre principiul de functionare GDI si celebrul Dolphin de exemplu.Doar o metoda ceva mai sofisticata.

 

Postarea de date personale ,in vederea recrutarii pentru acest tip de sisteme piramidale sau reclama pentru ele va fi tratata cu stergerea mesajelor respective si warn.Recidiva cu suspend

 

 

 

 

 

A gasit ceva interesant pentru cei care se tem ca populatia va sfarsi si nu vor mai fi clienti pentru a intra intr-o afacere MLM.

Intra si vezi ce interesant "merge lumea"http://www.worldometers.info/

 

<url=http://www.worldometers.info/>

 

Sarcasmul nu o sa reuseasca sa ma convinga . M-way ,sau Avone sunt una, iar schemele piramidale sunt altceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In nici un caz nu ma straduiesc sa conving pe cineva care e deja convins si crede in ceva.Din contra ii respect convingerea chiar daca e contrarie convingerii mele.

In legatura cu regulile impuse pe acest forum sunt aproape de acord,cu toate ca excluderea postarii unor linkuri (poate interesante) cred ca duce la monotonie.

De ex as vrea sa de ce Amway si Avon sunt in aceeasi oala cu GDI.Care foloseste schema piramidala si care nu,si care din ele este ilegala.

Edited by Burel001
Editat link de reclama. O singura referire la adresa respectiva ajunge ,nu trebuie sa o plasati in fiecare postare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In nici un caz nu ma straduiesc sa conving pe cineva care e deja convins si crede in ceva.Din contra ii respect convingerea chiar daca e contrarie convingerii mele.

In legatura cu regulile impuse pe acest forum sunt aproape de acord,cu toate ca excluderea postarii unor linkuri (poate interesante) cred ca duce la monotonie.

De ex as vrea sa stiu de ce Amway si Avon sunt in aceeasi oala cu GDI.Care foloseste schema piramidala si care nu,si care din ele este ilegala.

 

nu cred ca putem respecta orice convingere.

poate ca eu (cred ca cel mai bine e sa dispara omenirea de pe pamant) ei bine...nu poti respecta o astfel de convingere.

 

cu toate ca in 2010 nu prea mai sunt oameni care sa confunde MLM-ul cu schemele piramidale, as spune ca MLM-ul este sistemul cel mai putin piramidal intre toate sistemele unde circula banul: mai putin piramidal decat biserica, armata, chiar si guvernul.

Edited by Burel001
Editat link de reclama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×