Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Dimineata

S-ar parea ca nu ne putem ruga nici cu catolicii

Rate this topic

Recommended Posts

In orice caz e o confuzie mare in capul meu. La Dumnezeu nu e confuzie si de aceea trebuie sa intrebam pe Dumnezeu sau pe preot. De aia am zis s-ar parea ca ce se poate si nu se poate trebuie stabilit nu de mine ci trebuie respectat ce zice Dumnezeu. La fel alta intrebare este, ne putem ruga impreuna dar preotii nu pot sluji impreuna? Interpretarea la ce s-a intamplat acolo nu sunt eu sa o fac. Oricum asta e povestea ce mi-a dat de gandit.

Am citit ca pe timpul unui Imparat al Bizantului au venit catolicii pe Muntele Athos sa slujeasca cu Ortodocsii in Biserica. Ce s-a intamplat e urmatorul lucru Biserica s-a daramat si cei ce au slujit au murit dar nu au putezit. Dar dupa moarte au inceput sa la creasca unghiile si parul . Dupa asta nu a mai trecut mult si Bizantul a cazut.

La sfarsitul filmului asta zice ceva:

Poate de aceea Calugarii din Grecia si calugarii ortodocsi au o mare frica de a sluji impreuna cu catolicii din cauza a ceea ce s-a intamplat aici.

 

Eu nu stiu ce sa spun. Intrebati preotul pentru mai multe.

 

Este bine ca ortodocsii nu vin cu dogme inventate si de aia e o Biserica Ortodoxa.

 

Cea mai mare dorinta a mea e sa vad Biserica Catolica venind la credinta adevarata aceea pe care Dumnezeu o stie ca fiind adevarata.

Iarasi ma intreb de ce trezoreria vaticanului e administrata sau pastrata de o familie Rotschild a carei religie nu e crestinismul? Poate aceasta familie prin controlul averii Vaticanului sa pastreze sau sa contribuie la deraierea Catolicismului spre adoptarea de erezii? Poate aceasta familie sa impiedica unirea catolicilor cu ortodocsii pastrand Biserica Catolica CAPTIVA? Inca o intrebare, daca se uneste Ortodoxia cu Catolicismul, va fi administrata si Trezorria Ortodocsilor de aceasta familie Rotschild care repet numai crestina nu e? Rothschild insemna o familie nu insemna sa pecetuiesti toti oamenii dintr-o religie cu epitete. Rothschild se lauda, dati-mi banii unei tari si nu-mi pasa cine da legile. Se aplica aceasta zicere la Biserica Catolica?

http://www.google.com/#hl=en&source=hp...=2755c6b3e9b2e9

 

Intrebare pentru catolicii care cunosc, cata influenta are familia Rotschild la banii Vaticanului?

 

Am citit un articol cu datele exacte si manastirea cred ca se numeste Zugravu si corpurile celor de atunci cu cresterea unghiilor si parului am impresia ca se pastreaza pana azi.

 

Sa ne rugam pentru independenta si libertatea Bisericii Catolice si pentru revenirea acesteia la credinta adevarata.

Edited by Dimineata

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am citit ca pe timpul unui Imparat al Bizantului au venit catolicii pe Muntele Athos sa slujeasca cu Ortodocsii in Biserica. Ce s-a intamplat e urmatorul lucru Biserica s-a daramat si cei ce au slujit au murit dar nu au putezit.

 

Cum poti sa stii ca e adevarat? Nu "un imparat al bizantului" ci exact ce imparat, anul, luna, manastirea exacta, care sunt surse istorice ce mentioneaza evenimentul, cat de veridice sunt ele, unde au fost datate, etc.

 

Altfel... nu avem decat superstitii... o poveste a unui calugar batran care a spus-o si el auzita de la cine stie ce calator... si cu trecerea anilor de la "am auzit X poate ca e adevarat" se ajunge "se stie X si e adevar dincolo de tagada"

 

Cea mai mare dorinta a mea e sa vad Biserica Catolica venind la credinta adevarata aceea pe care Dumnezeu o stie ca fiind adevarata.

Eh... si eu am o dorinta ascunsa de a vedea toate bisericile revenind la credinta adevarata, credinta care nu e nici catolica nici ortodoxa nici protestanta nici adventista.... dar stiu ca nu o sa se intample prea curand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povestea pe care o spun aici se numeste Povestea celei de-a treia Rome. Eu doar traduc in romana, povestea originala se gaseste aici:

http://www.geocities.com/kitezhgrad/prophets/rom3.html

 

Imparatul Constantin dupa ce a invins in lupta a fost botezat imediat de PAtriarhul Romei Silvestru. Patriarhul a primit in dar o Mitra alba semn a curateniei Ortodoxiei.

Dupa un timp cand la Roma a venit Apoliniarismul care povestea zice ca e o erezie , si atunci un inger a venit noaptea la Patriarhul Romei speriindu-l si foartandu-l sa trimita Mitra alba la Cosntantinopol. Dupa un timp ingerul a venit de sus si i-a spus Patriarhului din Constantinopol sa trimita Mitra la Moscova caci Constantinopolul va cadea. Patriarhul a trimis Mitra la Moscova si acum se afla pe Capul Patriarhilor rusi.

Povestea spune ca o alta Roma nu va mai fi si ca Rusia va pastra ortodoxia .

"Thus, the Third Rome was spiritually linked with the First, by way of the Second (II [iV] Esdras 11). And, inasmuch as "a Fourth [Rome] there shall not be", the "Povest'" informs us that "at the end [of the Age] all Christian realms will come together into a single Russian Tsar'dom [i.e., the Third Rome resurrected], on account of the Orthodox Faith ... and the Lord will exalt the Russian Tsar' over many nations...". "

 

Voi judecati ortodoxia dupa judecata oamenilor insa Lumina Sfanta mai vine anual la Ortodocsi, si asta cred ca zice multe de judecata lui Dumnezeu caci Dumnezeu vorbeste prin minuni.

http://www.holyfire.org/eng/velich.htm

 

Eu am adus niste povesti de pe Internet, comentariile le faceti fiecare, si intrebati un preot ortodox ce si cum. La fel ma intreb cate din fondurile protestantilor sunt controlate de protestanti si cate de necrestini?

Edited by Dimineata

Share this post


Link to post
Share on other sites
Voi judecati ortodoxia dupa judecata oamenilor insa Lumina Sfanta mai vine anual la Ortodocsi, si asta cred ca zice multe de judecata lui Dumnezeu caci Dumnezeu vorbeste prin minuni.

Daca toata justificarea Ortodoxiei sta in lumina sfanta de la Ierusalim... e jale. :crazypilot:

 

Adevarul nu are nevoie de justificare paranormala! Adevarul este simplu Adevar, ajunge singur!

Cristos a spus simplu, iubitii-va unii pe altii! Atat! Ajunge! Daca fiecare om s-ar stradui sa iubeasca pe cei din jurul lui pe cat de bine poate... pe cat de bine poate, lumea asta va deveni un paradis! Eu stiu asta, tu stii asta, toata lumea STIE ASTA! Nu e nevoie de lumini sau de preschimbari de paine in carne si apa in vin... nu e nevoie de minuni sa justifice asta, STII ca e ADEVARAT!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Uite ca si ingerii vin la ortodocsi, ase vedea poza de aici:

http://www.monachos.net/forum/showthread.php?t=6114

 

Slaba mai trebuie sa fie credinta ta daca o sustii cu astfel de lucruri.

Cristos a spus "Şi veţi cunoaşte adevărul, iar Adevărul vă va face liberi." nu a pomenit nimic despre sprijinirea credintei pe pareidolia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PS - nu ar fi mai bine ca in loc sa ne rugam sa trecem de la sida la sifilis ... sa vrem sa ne vindecam direct .... de toate bolile acestor religii?

 

Pentru cei care s-au vindecat, pare atat de simplu... dar si greu de inteles cum de ceilalti nu pot vedea adevarul si-l cauta acolo unde este minciuna!

Share this post


Link to post
Share on other sites
greu de inteles cum de ceilalti nu pot vedea adevarul si-l cauta acolo unde este minciuna!

Nu cred ca este minciuna... nu cred ca este ceva voit....

Adevarul nu cred ca este atacat direct ci doar ingropat sub foarte foarte multe inutilitati. El nu este negat ci pur si simplu ajunge sa nu mai fie vazut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×