Sari la conținut
Forum Roportal
jl_rona

Cariera si boala

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Statul capitalist profita de faptul ca oamenii sunt foarte ingusti si inceti la minte.

 

Cautand un forum unde sa comentez scrierea lui Mircea Dinescu "Femei de cariera", pe care am primit-o abia zilele astea pe mailul de la servici, am gasit cateva comentarii pe acest forum. Threadul intitulat "„Femeile s-au opintit cāteva secole să ajungă egale cu bărbaţii, iar acum nu mai ştiu cum să scape de acest groaznic privilegiu.”, aştept reacţii" http://www.roportal.ro/discutii/ftopic18993.html

a fost inchis, pentru ca lumea "s-a plictisit" repede de acest subiect "neinteresant".

 

Unul se vaicarea ca femeile au amanti carora le comanda sa faca sex si atat si ca nu mai au cafeaua de dimineata, una zicea ca ea "are optiuni" si tot asa.

 

Se pare ca omul ala a scris eseul ala de pomana. Oamenilor poti sa le zici, in cel mai fluent grai posibil, poti sa le si arati, fiindca ei nu cred si nu asimileaza decat in cel mai bun caz ce e pe ecranul televizorului si ce scrie in Ring sau in Compact.

 

Pai sa va spun eu cum sta treaba cu amantul care e chemat sa faca sex la comanda, cu cafeaua de dimineata si cu "optiunile".

 

Acum 6 ani m-am dus sa "fac bani". Nu ca prostituata, ci pe calculator. Nu pentru ca era o optiune, ci pentru ca am fost amenintata ca daca nu vreau, o sa fiu data afara din serviciul pe care il aveam in tara.

Am muncit 14 ore pe zi si m-am imbolnavit de o boala cronica a sistemului imunitar.

 

Nu am facut sex pana anul asta, pentru ca eu nu am avut niciodata timp de un partener stabil, de o relatie serioasa, o casatorie pe care mi-as fi dorit-o. De cand ma stiu am plecat dimineata la servici la ora 7 si am ajuns seara la 7-8.

 

Trebuie sa dorm minim 8 ore (asta trebuie sa o faca orice om normal, daca nu vrea sa ajunga cum am ajuns eu - cu imunitatea la pamant), serviciul imi mananca 12-13 ore pe zi, deci eu practic ma spal, mananc, ma culc, ma scol, ma duc la servici, vin de la servici si ciclul se repeta zilnic.

 

Sambata, (pentru ca am refuzat categoric sa ma mai duc si sambata la servici ca marea majoritate a colegilor mei), dorm aproape toata ziua ca sa imi revin dupa o saptamana de munca la multinationala, iar duminica imi spal rufele si fac treburile casnice pe care n-am reusit sa le fac in cursul saptamanii. Iar luni o iau de la capat. Eu NU AM TIMP de un barbat. De un copil, nici vorba. Nici macar de-un pechinez. Asta e clar.

 

Asa ca m-am hotarat sa imi sacrific cateva ore dintr-o noapte si m-am dus intr-o discoteca cu gandul sa agat un mascul cu care sa fac un sex "rapid", pentru ca n-am timp.

 

Dupa 2 incercari, am gasit un tip care vine la mine acasa cand il chem eu, ii dau de baut, facem sex cu prezervativele cumparate de mine si pe la 2-3 noaptea il urc in taxi si-l trimit acasa.

 

Nu am timp nici de el, nu-i vorba, si multe weekenduri l-am chemat aici mai mult ca sa nu-l pierd decat ca aveam intr-adevar chef de cotoiala.

 

Dar, pierzand cateva nopti cu el, boala a inceput sa isi arate din nou coltii, drept pentru care, de o luna si ceva nu l-am mai chemat nici pe asta.

 

Acum sunt la program de somn si atat.

 

Imi notez pe carnetel orele pe care reusesc sa le dorm si, chiar si asa, fara nici un hobby si fara nici un partener de sex, tot nu ies 8.

 

Mai jos aveti pasaje extrase de mine dintr-un material interesant si pe subiect: "Porn, Feminism & the Meese Report", precum si un articol despre privarea femeilor de somn si consecintele ei.

 

Concluziile le trageti singuri.

 

 

 

http://www.lrp-cofi.org/PR/pornPR27.html

 

 

http://www.talkaboutsleep.com/sleep-disord...deprivation.htm

Editat de Darianna

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1. Extras din regulament:

Limba folosita pe forum este romana.

 

- Pe acest forum este permisa doar folosirea limbii romane. Va rugam sa limitati folosirea altor limbi la citate sau fraze bine cunoscute (sau traduse) si doar cand acest lucru este in concordanta cu situatia respectiva. Exceptie fac teme cuprinse in sectiunea "International Area".

 

 

LE: deoarece ai postat si sursele, am editat mesajul, excluzand articolele scrise in limba engleza si evitand incarcarea mesajului tau.

 

2. Personal nu o sa inteleg niciodata oamenii care muncesc pana la epuizare sau boala. Da-mi un motiv pentru care muncesti atat! Sot nu ai, copii nu ai, catel sau purcel nu ai, timp pentru a cheltui banii pentru care muncesti nu ai. Pun pariu ca nici prieteni nu ai. Si atunci?!

 

 

3. Noi ce ar trebui sa discutam aici?

 

4. Parca erai tip pe topicul cu Vama. :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Noi ce ar trebui sa discutam aici?

Probabil faptul ca femeile in ziua de azi pot avea cariere de succes la fel ca barbatii sau poate si mai de succes,dar cu ce costuri personale ? Sau faptul ca si femeile de cariera care traiesc fast si dedica tot timpul serviciului au pe cineva de moment care sa le satisfaca nevoile fizice,la fel cum au barbatii...cu diferenta ca unii barbati si insurati si tot au amante.:lol:

Si ma aventurez si eu cu o parere: fiecare dintre noi avem alegeri in viata.Alegem sa face una sau alta.La fel si cu munca pana cazi jos sau te imbolnavesti.Pentru oameni care pun mare pret pe cariera asta e stilul de viata dar cariera nu trebuie sa fie mai importanta ca sanatatea,pentru ca daca nu esti sanatos sa dus naibii cariera si toata truda depusa.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cam asta voiam sa spun si eu.In viata ai de ales atit cu dragostea cit si cu ,virgula cariera

Pot pune pariu insa ca nu ai fi multumita nici cu el de mana toata ziua...sau ma rog o buna parte din ea si a doua zi sa mergi la lucru fara atingerea aia perversa a amorului propiu ca esti un pic mai sus de muritorii de rind.

Eu cred ca ai constientizat de mult chestia aia cu ,,ai grija ce iti doresti!"

scuza-ma daca gresesc..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Statul capitalist profita de faptul ca oamenii sunt foarte ingusti si inceti la minte.

 

Dupa 2 incercari, am gasit un tip care vine la mine acasa cand il chem eu, ii dau de baut, facem sex cu prezervativele cumparate de mine si pe la 2-3 noaptea il urc in taxi si-l trimit acasa.

Stii, primul instinct citind printre randuri a fost sa iti dau o replica de genul:

Da-mi si mie numarul tau de telefon! :soc:

 

Dar mai apoi am inceput sa citesc toata postarea si mi-a pierit cheful de asta.

Si sincer, te compatimesc. :)

 

Dar te intreb sincer si deschis.

Pentru ce muncesti atat ?

 

Ca pari femeie inteligenta, asta la o prima vedere. De ce nu traiesti viata din plin in loc sa stai la PC atatea ore, dupa ce ca ai numai o viata.

Si asta, pentru ca mai apoi sa iti faci una in Second Life.

 

Chiar nu regreti ca nu mai sti cum miros frunzele intr-un parc ? Cum se aude rasetul unui copil de 3 ani ce se joaca in nisip.

Cum ciripesc vrabiutele ?

Nu ?!

 

Pacat !

Astea nu au miros, dar macar sunt din inima. :lol:

Editat de laurent-III-rd

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
De ce nu traiesti viata din plin in loc sa stai la PC atatea ore, dupa ce ca ai numai o viata.

Si asta, pentru ca mai apoi sa iti faci una in Second Life.

Chiar nu regreti ca nu mai sti cum miros frunzele intr-un parc ? Cum se aude rasetul unui copil de 3 ani ce se joaca in nisip.

Cum ciripesc vrabiutele ?

Nu ?!

 

Pacat !

Ai cuprins intrutotul ideea.Viata ne trece pe langa repede ca ne bucuram de ea si o traim sau nu si ne trezim intr-o buna zi la o varsta cand s-ar putea sa avem o situatie materiala buna si sa fi construit o cariera fabuloasa,dar cu ce sacrificii ? Trebuie gasita o balanta,o armonie favorabila intre cariera si persoana proprie dpdv sentimental,mental si fizic.Anumite sacrificii trebuie facute pe termen limitat,pentru o cariera de succes dar exista totusi limite.Uite eu am sacrificat parenthood pentru a ma ocupa de cariera si acum la 34 de ani nu am inca(,) copii (asta avand in vedere ca m-am casatorit la 22 de ani) Am avut alte prioritati si stil de viata,dar a sosit momentul in care trag linie.Cu toate ca as dori si as putea sa realizez mai mult dpdv profesional,pur si simplu mi-am revizuit prioritatile si munca nu mai ocupa primul loc.Dare'ar domnu sa castig la loterie ca sa nu mai ocupe nici un loc.:soc:

 

Ps: Lasa Laur ca se gasesc CD-uri cu ciripit de pasarele...:lol:

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ai cuprins intrutotul ideea.Viata ne trece pe langa repede ca ne bucuram de ea si o traim sau nu si ne trezim intr-o buna zi la o varsta cand s-ar putea sa avem o situatie materiala buna si sa fi construit o cariera fabuloasa,dar cu ce sacrificii ?

Ideea e ca ..macar sa te trezesti. Ca mai nou ii vad pe cei din jurul meu, cum dispar.

Si asta e mult mai grav. Vezi pe deplin desertaciunea vietii.

Unul a fost, acum nu mai este, si viata merge inainte. Dar acel sfarsit ne ajunge din urma mereu.

Si viata merge iar inainte, dar pentru altii. Aia e de fapt esenta !

Dare'ar domnu sa castig la loterie ca sa nu mai ocupe nici un loc.:roll:

Sincer, eu nu ti-as dori, nu ca nu m-as bucura. Doar ca de obicei asemenea "noroc" aduce mai mult ghinion.

Prieteni nestiuti apar, rude sarace ce iti bat obrazul ca te-ai ajuns, si ca ai arici in buzunar.

Si sa nu mai spun de ce e mai rau, altii fara scrupule, ce sunt in stare sa faca orice pentru a-ti lua banii.

 

Bucura-te de ce ai ! Nu te intrista pentru ce nu ai ! :lol:

Adanca, este ? A, a ? :roll: De la mine citire !

 

Ps: Lasa Laur ca se gasesc CD-uri cu ciripit de pasarele...:crazy:

Da, de mine e rau ca le aud tot timpul.

Si asta nu pe CD. :)

 

:soc: Iar aud culori. :tease:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oricat de multi bani ai primi nu merita sa lucrezi 12 ore pe zi. Sfatul meu e sa incepi sa iti trimiti CV-urile pe la alte firme. Eu nu stiu in ce tara esti, dar in Romania este interzis sa lucrezi 12 ore pe zi de luni pana vineri. Am lucrat si eu mai demult 12 ore pe zi. Dar o zi lucram si una eram liber si o data la 2 saptamani primeam 3 zile consecutive liber.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1. Extras din regulament:

Limba folosita pe forum este romana.

 

- Pe acest forum este permisa doar folosirea limbii romane. Va rugam sa limitati folosirea altor limbi la citate sau fraze bine cunoscute (sau traduse) si doar cand acest lucru este in concordanta cu situatia respectiva. Exceptie fac teme cuprinse in sectiunea "International Area".

 

 

LE: deoarece ai postat si sursele, am editat mesajul, excluzand articolele scrise in limba engleza si evitand incarcarea mesajului tau.

 

2. Personal nu o sa inteleg niciodata oamenii care muncesc pana la epuizare sau boala. Da-mi un motiv pentru care muncesti atat! Sot nu ai, copii nu ai, catel sau purcel nu ai, timp pentru a cheltui banii pentru care muncesti nu ai. Pun pariu ca nici prieteni nu ai. Si atunci?!

 

 

3. Noi ce ar trebui sa discutam aici?

 

4. Parca erai tip pe topicul cu Vama. :boredom:

 

Nu mai e nimic de discutat cu niste oameni care refuza sa citeasca in limba engleza. 70% din informatia postata pe internet este in engleza. Daca nu stii engleza pe net, atunci nu ai ce cauta aici. Nu e o chestie de snobism, ci de bun simt si self-esteem.

 

Paream tip pentru ca oricine scrie un pic mai inteligent este considerat barbat. Asta apropos de revolutia feminista pe care multe dintre cele care cred ca au facut-o in viata, nu si-au facut-o nici macar in cap.

 

In legatura cu serviciul, se pare ca nu s-a inteles nimic. Odata prins intr-un angrenaj, nu ai cum sa mai iesi de acolo decat cu picioarele inainte. Suntem intr-un angrenaj global, globalizat. Nu ai unde sa evadezi de aici. Suntem ca niste sobolani. Daca persoana de mai sus avea bunavointa SA LASE articolele in engleza pe care le-am postat, poate ca ati fi inteles ce vreau sa spun. Acolo era explicat in termeni destul de populari cum e cu capitalismul, cu asuprirea fortei de munca s.a.m.d.

 

Pe criza asta, daca cineva imi gaseste un alt servici, ii multumesc mult!

 

Aia cu ciripitul e o laba la fel ca altele pe care le-am mai auzit. Scuza-mi expresia.

 

Repet, traim INTR-UN SISTEM care este compus din:

 

-sculat la ora fixa

-badge magnetic la servici

-metrou cu camere de luat vederi

-camere de luat vederi la servici

-internet

 

Nu poti sa faci abstractie de SISTEMUL in care te afli, si sa zburzi in parc cu pasarelele ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Vara ies la strand, dar fac asta mancandu-mi ceva din orele de somn.

 

Boala mea este moderna, la fel cum este si internetul si badge-ul si scularea cu telefonul mobil care mi-au provocat-o, deci trebuie sa incerc sa mi-o tratez in mod modern.

 

Am gasit aici pe net niste chestii care mi-au ameliorat vizibil starea, am reusit sa imi pun si un diagnostic corect pe care doctorii nu mi l-au pus cum trebuie, asta CITIND ZI DE ZI IN ENGLEZA tot felul de literatura medicala OFICIALA.

 

Daca stam si o frecam numai aicea pe forum in romana, o sa avem calitatea pe care o meritam d.p.d.v. intelectual.

 

Internetul este o biblioteca fascinanta, care se dovedeste chiar de mare ajutor daca il folosesti cum trebuie si cu masura. Mie personal imi place cu mult mai mult decat o plimbare searbada prin parc, de mana cu un gutufan, de la care nu invat nimic.

 

Nenorocirea e ca de multe ori pierd masura cu internetul si ma privez de somn, recunosc. Asta am facut ani de zile cand scriam si la o publicatie pe net noaptea, iar apoi ma duceam ziua sa lucrez la multinationala.

 

Am vazut cum arata faima internationala, nu ma laud aicea, doar incerc sa va explic. Are un gust fantastic! Dar cu ce sacrificii!

 

Eh, abia cand cazi de acolo si realizezi ca ai creier dar NU AI TIMP sa-l folosesti in domeniul unde chiar ai fi avut talent sa faci ceva, abia atuncea simti adevarata frustrare.

 

Io n-am nimic cu voi, nici nu va cunosc, dar am o experienta vasta pe net in limba engleza si va pot spune ca, daca o sa stati aici si o sa vorbiti NUMAI in romana, banand limba engleza, nu o sa ajungeti nicaieri, nu o sa urcati nici o treapta intelectuala in nici un domeniu, ci o s-o ardeti aiurea si atat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu mai e nimic de discutat cu niste oameni care refuza sa citeasca in limba engleza. 70% din informatia postata pe internet este in engleza. Daca nu stii engleza pe net, atunci nu ai ce cauta aici. Nu e o chestie de snobism, ci de bun simt si self-esteem. Io n-am nimic cu voi, nici nu va cunosc, dar am o experienta vasta pe net in limba engleza si va pot spune ca, daca o sa stati aici si o sa vorbiti NUMAI in romana, banand limba engleza, nu o sa ajungeti nicaieri, nu o sa urcati nici o treapta intelectuala in nici un domeniu, ci o s-o ardeti aiurea si atat.

Draga Rona,nu te ambala asa si adopta un ton mai frumos.Dupa cum ti-a spus moderatorul asta este un topic romanesc.Nu te impiedica nimeni sa citezi un articol in engleza dar macar pune si tu o traducere sau rezumat si da doar link-ul pentru cei care vor sa-l citeasca in engleza.Deci nu e banata limba engleza atat timp cat are traducere. Contrar opiniei unora,nu toti inteleg bine engleza si chiar daca ar intelege-o totusi este topic in limba romana.Si eu aveam obiceiul sa postez articole intregi in engleza,dar acum ma rezum la cateva propozitii cu traducere si link-ul catre pagina.Daca lasa-i link-ul citeam articolul si astfel nu mai era riscul sa murim prosti.:boredom:

Si un ultim lucru,nu mai vorbi pe un ton asa de condescending cu noi.

In legatura cu serviciul, se pare ca nu s-a inteles nimic. Odata prins intr-un angrenaj, nu ai cum sa mai iesi de acolo decat cu picioarele inainte. Suntem intr-un angrenaj global, globalizat. Nu ai unde sa evadezi de aici. Suntem ca niste sobolani.

Repet, traim INTR-UN SISTEM care este compus din:

-sculat la ora fixa

-badge magnetic la servici

-metrou cu camere de luat vederi

-camere de luat vederi la servici

-internet

Depinde de profesie.Nu vorbi in numele tuturor ca nu e fair.

Daca stam si o frecam numai aicea pe forum in romana, o sa avem calitatea pe care o meritam d.p.d.v. intelectual.

Te rog eu mult vrei sa incetezi cu chestii din astea.Ai putin respect fata de cei carora li te adresezi ca nu vb cu niste retardati.

Internetul este o biblioteca fascinanta, care se dovedeste chiar de mare ajutor daca il folosesti cum trebuie si cu masura. Mie personal imi place cu mult mai mult decat o plimbare searbada prin parc, de mana cu un gutufan, de la care nu invat nimic.

Stai la PC toata viata si te miri de ce te-ai imbolnavit.Ma mir ca in toata literatura aia in engleza citita de tine pe net,nu ai gasit milioane de articole care vorbesc despre importanta de a petrece timp in aer libel,la soare,la aer curat si ca aerul din incaperi este mult mai daunator decat cel de afara.Mananci sanatos? Iei vitamine si alte suplimente? Exista totusi metode care amelioreaza putin stresul zilnic.Daca vrei neapatat sa stai la PC ia un laptop cu wireless si du-te in parc pe o banca.Dupa program cand mergi acasa in loc sa stai la computer,cumpara-ti un DVD cu yoga si fa si tu.Ajuta foarte mult.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×