Jump to content
Forum Roportal
Tip Dubios

Castelul Iuliei Hasdeu din Campina

Recommended Posts

Buna. Sunt din Cluj-Napoca, si acum cateva saptamani am vazut la televizor un reportaj despre Iulia Hasdeu. La momentul respectiv n-am realizat ca era fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, insa dupa cateva search-uri pe net, am dat peste niste chestii interesante. Povestea tinerei fiice a lui Hasdeu m-a facut curios mai ales prin faptul ca a murit tanara, dar si prin zvonurile conform carora spiritul ei a fost zarit prin preajma castelului construit de tatal ei. Avand in vedere ca acum e vara si am scapat de examene, ma gandeam sa fac o mica excursie pana in Campina la acest castel, pentru ca pare foarte interesant de vazut mai ales ca pana nu demult nu aveam nicio idee de existenta lui. Ideea e ca vroiam sa aflu cateva pareri despre castel si daca merita sa bat atata drum pana in Campina. Daca stiti careva ceva mai mult despre acest loc decat e scris in cele cateva pagini de internet, as aprecia foarte mult sa lasati un mesaj aici; as aprecia de asemenea daca mi-ati putea spune alte locuri de genul acesta care ar merita vizitate. Multumesc :flowers:

 

Later edit: Imi cer scuze daca exista cumva alt topic deschis pe aceeasi tema, insa nu am avut timpul necesar sa caut.

Edited by Tip Dubios

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ideea e ca vroiam sa aflu cateva pareri despre castel si daca merita sa bat atata drum pana in Campina.

 

Uh! :flowers:

 

Citeşte "Sic Cogito" şi vei vedea modalitatea prin care-i realizat acest castel. Du-te, bre, ce ai de pierdut cand e vorba de o calatorie... spirituală? :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ar fi foarte bine sa te duci, sa vezi, si eventual sa si "simti" ceva acolo

eu am fost si spre marea mea uimire, cautind spiritul iuliei hasdeu nu l-am gasit, in schimb este al tatalui ei care bintuie la greu castelul

ar fi interesant sa si pove dupa aceea cum a fost

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhmmm castelul este foarte interesant si merita vazut,pe langa asta in apropiere mai este si Muzeul N. Grigorescu care deasemenea mi-a placut mult,insa mi se pare un drum cam lung. :jester:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu se merita..trust me!

am stat aproape doi ani ..aproape de castel..energiile se simt, dar depinde si de tine, de cat de deschisa esti sa simti!

oricum..nu se merita sa mergi doar pt castel..altceva interesant in campina ramane doar Muzeul N. Grigorescu...Campina e un orasel dragut..mie imi place cel mai mult toamna..Iti sugerez cand ajungi pe valea prahovei..stiu eu..Sinaia..Busteni..Azuga..atunci sa dai o fuga sa vezi castelul, pt ca altfel nu se merita sa faci o excursie avand drept obiectiv doar castelul!

Share this post


Link to post
Share on other sites

....... Ideea e ca vroiam sa aflu cateva pareri despre castel si daca merita sa bat atata drum pana in Campina. Daca stiti careva ceva mai mult despre acest loc decat e scris in cele cateva pagini de internet, as aprecia foarte mult sa lasati un mesaj aici; as aprecia de asemenea daca mi-ati putea spune alte locuri de genul acesta care ar merita vizitate. Multumesc :boredom:

 

Later edit: Imi cer scuze daca exista cumva alt topic deschis pe aceeasi tema, insa nu am avut timpul necesar sa caut.

 

Cladirea nu este monumentala , e cam de marimea unei vile din zilele noastre , dar arhitectura ei , interioara si exterioara, este ciudata...Nu cred ca merita un drum special pentru asta dar daca esti in trecere poti sa te opresti pentru citeva ore .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×