Jump to content
Forum Roportal
Emma92

Ajutor

Rate this topic

Recommended Posts

Eu sunt eleva in clasa a 11-a, am implinit 17ani si doresc sa ma angajez.Chestia este ca nu vreau decat o luna si ma gandesc ce acte sunt necesare si cum ar trebui sa procedez in asa fel incat sa nu semnez un contract pe un timp fix mai mare de o luna, dar in acelasi timp sa nu imi iau teapa si sa nu am garantia ca dupa o luna nu mi se va plati salariul.As fi recunoscatoare enorm pentru un raspuns.Multumesc, anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

scriu in topicul asta, pentru a nu mai deschide un altul

unui prieten i s'a furat compul, l'a primit inapoi pe bucatele ( dintre care mai si lipseau). Maine urmeaza sa'l duca inapoi la magazinul de unde l'a cumparat, pentru a fi reasamblat si recompletat. Cei de la politie i'au spus ca banii si'i va recupera in urma unui proces.

Intrebare: proces penal sau civil? Pentru recuperare trebuie sa deschida ei actiunea in instanta? ...si daca mai stiti ce ar putea\trebui sa faca v'as fi foarte recunoscator

multam fain

Share this post


Link to post
Share on other sites

sara buna, Clau

maine mergem sa vedem ce si cat merita

dar recuperarea banilor merita ( situatia materiala ii va permite un comp nou peste cativa ani, daca nu reusim sa il facem pe asta sa mearga :spiteful: )

am fost in sali de judecata civila, si am supravietuit...deocamdata nu stiu daca si cat il voi insoti eu in cazul unui proces...prima oara trebuie sa stiu cu ce se mananca

Share this post


Link to post
Share on other sites

tot nu m'am lamurit di tat: am inteles ca e proces civil

actiunea trebuie intentata de el, nu? se poate desfasura in acelasi timp cu procesul penal, sau cum?

 

si am o mare rugaminte: imi spui te rog si articolele de cod civil, si ce saracie putem folosi ( alte acte) pentru asta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

da, Sara, nu asta-i problema , da zi asa: ala de-a furat calc a fost prins, cercetat, ce-i cu el?

daca da, eu asa deduc, in procesul penal care va incepe si voi tre sa urmariti asta, va constituiti parte civila vatamata si in functie de gravitatea faptei si de posibilele pierderi auxiliare declansate de lipsa si distrugerea calc, puteti cere atat contravaloarea a ce lipseste, cat si daune materiale si eventual morale.

 

deci asta se formuleaza intr-un inscris care se depune la primul termen de judecata. in documentul prin care va consituiti parte civila tre sa aratati TOT ce cereti, cum va motivati si probati pretentiile si sumele exacte.

apoi, ORICE aveti de zis nu spuneti aiurea, in instanta, in sedinta, ci treceti frumos ideile pe gartie si le depuneti la dosar prin arhiva sau prin posta.

 

cu ce sa te mai ajut mai mult?

Share this post


Link to post
Share on other sites

is bolund, am uitat sa'ti spun

da, a fost prins( au fost de fapt, ca sint doi- de la ei a si recuperat vajinca noastra politie componentele, bine, dupa ce i'a trimis pe cei de la care s'a furat sa'l mai caute printr'o tufa, un depozit...in fine, de la noi)- sint cercetati

si o sa fie instiintat in moentul in care se deschide procesul civil, sau tre' sa se duca ca marfarul, la ore fixe sa se intereseze?

oricum, multumesc mult :spiteful:

Edited by sarazin79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sara, unde am zis io ceva de proces civil?

dupa ce se termina cercetarile penale, politistu care s-a ocupat de ele face raportu final si trimite dosaru la parchet cu o propunere: da sau nu proces penal. si cand procuroru se hotaraste daca e proces penal sau nu, voi o sa trebuiasca sa stiti, in nici un caz n-o sa vin io sa va zic, nu?

si cand aflati care e prima infatisare, daceti un inscris prin care aratati instantei penale de judecata ca voi sunteti partea civila pagubita prin .......infractiunea infractorului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×