Jump to content
Forum Roportal
adynastase

Cum poti sa ai o viata de familie fericita?...

Rate this topic

Recommended Posts

Multi dintre cei care deschid acest topic au familie...Problemele,astazi mai mult ca oricand ,se abat asupra familiei...Unii "rezolva" la tribunal(divort) ,alti , ca solutie ,isi inseala partenerul sau isi ineaca amarul in alcool, indiferenta totala etc.REZULTAT=NEFERICIRE...Ce credeti ca ne poate ajuta sa avem o viata de familie fercita ?....

 

C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sfanta Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu reprezinta valorile lui Dumnezeu pentru orice familie care vrea sa ramana statornica. In Scriptura invatam cum sa ne raportam unii la altii ca sot-sotie, parinte-copii. In acelasi timp trebuie sa intelegem ca orice familie trebuie sa-L aibe pe Dumnezeu ca fundament si El sa fie Capul Familiei.

Cu siguranta ca daca vom trai dupa valorile lui Dumnezeu, Creatorul nostru, Cel care a pus bazele familiei, vom putea sa avem familii sanatoase si o societate sanatoasa. Divorturile si imoralitatea in societate apar atunci cand familiile nu se mai cladesc pe Adevarul lui Dumnezeu si nu mai tin cont de valorile Lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cateva principii pentru o casatorie fericita

 

1. Intr-o casatorie fericita exista Dumnezeu

Proverbe 31:29-30 "Multe fete au o purtare cinstita, dar tu le intreci pe toate." Dezmierdarile sunt inselatoare, si frumusetea este desarta, dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata.

2.Intr-o casatorie fericita exista iubire

Efeseni 5:25 Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea,

3.Intr-o casatorie fericita exista responsabilitati

1 Timotei 5:8 Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta si este mai rau decat un necredincios.

4. Intr-o casatorie fericita exista autoritate

Matei 17:5 Pe cand vorbea el inca, iata ca i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Si din nor s-a auzit un glas care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, in care Imi gasesc placerea Mea: de El sa ascultati!"

1 Corinteni 11:3 Dar vreau sa stiti ca Hristos este Capul oricarui barbat; ca barbatul este capul femeii si ca Dumnezeu este Capul lui Hristos.

Efeseni5:22-23 Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului; caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului.

Efeseni 6:1 Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept.

5. Intr-o casatorie fericita exista unitate

Efeseni 5:31 "De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup."

6. Intr-o casatorie exista jertfa de sine

1 Petru 3:7 Barbatilor, purtati-va si voi, la randul vostru, cu intelepciune cu nevestele voastre, dand cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor mosteni impreuna cu voi harul vietii, ca sa nu fie impiedicate rugaciunile voastre.

Edited by cioanas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Potrivit scopului lui Dumnezeu, căsătoria trebuie să fie o legătură pe viaţă (Geneza 2:24). Atunci, de ce se destramă at
Edited by lupini

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu toate căsniciile vin de la Dumnezeu. Dumnezeu este iubire doar pentru cei care sunt ai lui, prin urmare, şi ceea ce El uneşte, uneşte prin iubire.

 

 

PROVERBE 18 : 22 "Cine găseşte o nevastă bună, găseşte fericirea. Este un har pe care-l capătă de la Domnul."

 

 

 

Doar cei uniţi de Dumnezeu, adică, doar cei care se iubesc, răm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Partial este adevarat ceea ce spuneti....Insa sunt cazuri cand cei care pretind ca sunt crestini,ca il iubesc pe Dumnezeu,divorteaza cu usurinta....Pentru a te bucura de binecuvantarea lui Dumnezeu trebuie depuse eforturi...

 

 

Alte motive de divorţ sunt violenţa şi beţia, problemele financiare, problemele cu rudele prin alianţă şi violenţa psihologică.

 

eu cred ca Lupini vorbea de dragostea celor ce fac parte dintr'un cuplu...daca pur si simplu ea nu exista? de ce exista divorturi? unul dintre motive poate fi si acela ca acele casatorii nu ar fi avut de ce exista , in primul rand...

 

si imi cer scuze, dar mie mi'e foarte greu sa vad in motivele invocate de dumneata un fel de a fi al unui crestin, nu pretins, ci autentic...

 

imi par cunoscute frazele

Share this post


Link to post
Share on other sites
Partial este adevarat ceea ce spuneti....Insa sunt cazuri cand cei care pretind ca sunt crestini,ca il iubesc pe Dumnezeu,divorteaza cu usurinta....Pentru a te bucura de binecuvantarea lui Dumnezeu trebuie depuse eforturi...

Prin materialul prezentat ati vrut sa sugerati ca Dumnezeu ar avea cerinte diferite in privinta casatoriei, intr-un fel la crestini, in altul la necrestini. Cred ca va inselati in privinta aceasta. Standardele lui Dumnezeu raman aceleasi si noi nu putem decat in Cristos Isus sa ne ridicam la acele standarde.

De aceea trebuie prezentat adevarul si sistemul de valori al lui Dumnezeu inaintea oamenilor, ca ei sa creada si sa se pocaiasca de viata lor traita in pacat.. Astfel prin Isus, prin Duhul pot avea o viata noua, traita dupa Standardele lui Dumnezeu.

Edited by cioanas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu Dumnezeu poti trece prin toate. Cine vrea familie fericita sa citeasca cartile parintelui Arsenie Boca " Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi" . Lanturile sunt pacatele parintilor ce se transmit si copiilor.

Ca sa fi fericit, pastreaza-te curat pana la casatorie ca sa ai sanse sa reziste mult, nu fa exces de alcool, nu fuma, nu fa avort, sa ai o viata credincioasa si sa te bazezi pe Dumnezeu. Multe rugaciuni pentru problemele ce le ai si de asemenea pentru probleme deosebite poti pune pomelnice la Manastiri ca Busteni, Sambata, Crasna, Frasinei, Neamt, Techirghiol, sau la preotul din Valea Mare sau la orice preot.Pt probleme super desoebite pune pomelnic la una din Manastirile din lista, in dreptul numelui pune problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×