Jump to content
Forum Roportal
mihai_1991

Probleme, paradoxuri, contradictii, absurditati

Rate this topic

Recommended Posts

Paradoxul planului divin si al liberului arbitru

 

Dumnezeu a conceput un plan divin, iar de atunci toate merg conform planului, si conform planului vor merge toate, intotdeauna.In cazul acesta, absolut tot ceea ce s-a intamplat, se intampla si se va intampla vreodata este scris in planul divin si a fost conceput de d-zeu.Cu toate acestea, d-zeu ne spune ca trebuie sa ne rugam, sa mergem la biserica, sa tinem post etc.

Cum ne poate pretinde d-zeu sa facem ceva, atata timp cat tot ceea ce facem a fost scris in planul divin? Atata timp cat planul divin exista, noi nu avem liber arbitru, alegerile nu ne apartin, ci au fost trecute de d-zeu in planul divin.Prin urmare, nicio persoana nu poate fi condamnata pentru nicio actiune, intrucat d-zeu a facut ca persoana respectiva sa comita actul cu pricina, chiar in planul divin.Mai apare o problema: noi trebuie sa ne obtinem mantuirea.Mantuirea o putem obtine doar prin faptele noastre, insa aceste fapte au fost trecute in planul divin de d-zeu.Prin urmare, noi, neavand liber arbitru, nu ne alegem destinatia (rai sau iad), ci chiar dumnezeu o face, in planul sau divin.

 

 

 

Paradoxul omnipotentei (al atotputerniciei)

 

Dumnezeu este atotputernic.Printr-o intrebare simpla, voi demonstra ca nu exista fiinta atotputernica: poate fiinta atotputernica (in cazul de fata d-zeu) crea o piatra care sa fie vesnic indestructibila, dar pe care ulterior sa o distruga?

Daca poate crea o piatra care sa ramana vesnic indestructibila, atunci nu o poate distruge nici el.

Daca nu poate crea o piatra care sa ramana vesnic indestructibila, atunci e clar ca e ceva ce nu poate face.Indiferent ca raspunsul la intrebare este da ori nu, concluzia este doar una: fiinta atotputernica nu exista.

 

 

 

Paradoxul omniscientei si al omnipotentei

 

Este ilustrat ptinr-o intrebare simpla: se poate contrazice (razgandi) d-zeu? Da? Atunci nu este omniscient.Nu? Pai nu e atotputernic.

 

 

 

Paradoxul lui Epicur

 

Dumnezeu este bun, drept si atotputernic.

Vreau d-zeu sa opreasca raul si nu poate? Atunci nu este atotputernic

Poate d-zeu sa opreasca raul, dar nu vrea? Atunci este rauvoitor

Vrea si poate? De ce nu o face?

Nu poate si nu vrea? Atunci de ce il numim d-zeu?

 

 

 

Cate ceva despre liberul arbitru

 

 

 

Se spune ca in lume exista atat de mult rau intrucat d-zeu ne lasa liber arbitru, pentru a vedea ce alegeri dorim sa facem.

In cazul in care d-zeu ar fi rational, bun si drept , el nu ar lasa niciodata liberul arbitru sa ajunga atat de departe, incat sa produca atat de multa suferinta, ci doar ne-ar testa credinta, fara a ne da puterea sa ranim alte fiinte.In plus, de cand are nevoie dzeu sa ne testeze credinta? Doar este omniscient, stie cum am reactiona in orice caz ipotetic, nu are nevoie sa ne testeze credinta, mai ales daca acest test ar putea duce la suferinta cauzata altor fiinte.Argumentul conform caruia d-zeu ne pune in anumite situatii pt a ne testa credinta este ilogic.

 

 

Despre contradictii in biblie

 

 

Bibila este cartea adevarului, cuvantul domnului.Si totusi, in aceasta carte s-au strecurat foarte multe contradictii.Cum este posibil ca asa ceva sa se fi intamplat?

Sa incercam sa raspundem unor argumente teiste pe care le-am primit:

 

"atunci cand primesti o informatie din doua surse, evident ca versiunile difera, iar unele lucruri din biblie apar istorisite de mai multe persoane" "da, insa diferentele pot aparea doar la nivelul formei, nu si la nivelul esentei relatarii"

 

"erorile au aparut in urma procesului de traducere" "dumnezeu nu ar fi lasat nicicand ca in cartea lui, cartea adevarului sa apara contradictii.el a lasat biblia pe pamant cu scopul ca toti oamenii sa afle cuvantul lui, insa daca ar aparea contradictii, biblia nu ar mai fi cartea adevarului, intrucat in multe cazuri cel putin una din relatari ar trebui sa fie mincinoasa"

 

"contradictiile au aparut pentru ca d-zeu sa ii testeze pe credinciosii adevarati, cei ce nu ar mai crede doar fiindca apar contradictii trebuie selectati de credinciosii adevarati" "in cazul in care d-zeu ar dori sa ne testeze credinta, nu ar face-o in dauna adevarului.contradictiile duc implicit la minciuna, iar d-zeu ne-ar fi testat credinta in alte moduri.in plus, atata timp cat noi nu am crede in d-zeu bazandu-ne pe ratiune, am avea un motiv intemeiat pentru necredinta noastra.dumnezeu, fiind o fiinta rationala, evident ca ar trebui sa aprecieze asta, faptul ca noi am cautat adevarul si nu ne-am multumit cu raspunsurile primite"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cu toate acestea, d-zeu ne spune ca trebuie sa ne rugam, sa mergem la biserica, sa tinem post etc.

 

Dumnezeu nu ti-a cerut nimic din tot ceea ce ai scris aici.

 

 

 

Mantuirea o putem obtine doar prin faptele noastre, insa aceste fapte au fost trecute in planul divin de d-zeu.Prin urmare, noi, neavand liber arbitru, nu ne alegem destinatia (rai sau iad), ci chiar dumnezeu o face, in planul sau divin.

 

Ai liberul arbitru, poti sa te chinui sa mergi pe un drum bun, sau poti alege sa mergi pe alt drum.

(Ce se spune in biblie este doar faptul ca se stie cum vei actiona - exemplu: tu esti tata, ai un fiu, i-ai vorbit despre fumat ca este nociv, i-ai dat exemplu prin propria-ti conduita - restul depinde de el (sunt unii parinti care intuiesc de la inceput ca demersurile lor sunt zadarnice, insa nu renunta in a-l invata ce e bine).

 

 

Paradoxul omnipotentei (al atotputerniciei)

 

Printr-o intrebare simpla, voi demonstra ca nu exista fiinta atotputernica: poate fiinta atotputernica (in cazul de fata d-zeu) crea o piatra care sa fie vesnic indestructibila, dar pe care ulterior sa o distruga?

nu o distruge, o transforma. Doar omul este capabil sa distruga.

 

 

 

 

Este ilustrat ptinr-o intrebare simpla: se poate contrazice (razgandi) d-zeu? Da? Atunci nu este omniscient.Nu? Pai nu e atotputernic.

ce legatura are "razgandirea" cu omniscienta si cu atotputernicia?

 

 

Paradoxul lui Epicur

 

Dumnezeu este bun, drept si atotputernic.

Vreau d-zeu sa opreasca raul si nu poate? Atunci nu este atotputernic

Poate d-zeu sa opreasca raul, dar nu vrea? Atunci este rauvoitor

Vrea si poate? De ce nu o face?

Nu poate si nu vrea? Atunci de ce il numim d-zeu?

poate orice, insa nu vrea sa incalce liberul arbitru daruit omului.

Daca tu ai un fiu pe care-l iubesti, si-i spui ca nu e bine sa se casatoreasca cu x-uleasca ca e tiganca (desi e frumoasa si educata si-l iubeste pe fiul tau mult) el refuza, tu treci, ca si om, la represalii - adica il alungi din viata ta pentru ca iti face familia de ras.

In situatia aceasta tu elimini liberul arbitru al fiului tau, prin impunerea "binelui tau".

 

 

Se spune ca in lume exista atat de mult rau intrucat d-zeu ne lasa liber arbitru, pentru a vedea ce alegeri dorim sa facem.

........

uiti ca noi, oamenii nu suntem buricul universului, desi dorim acest lucru cu disperare.

 

 

Despre contradictii in biblie

iar uiti ca "buricul universului" a intervenit atat de mult, incat ceea ce ar putea fi real pare a fi ireal si vice versa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum suntem precum copiii, doar ca ,uneori nu acceptam , ca acel copil interior(referitor la probleme si rani) a disparut si acum este liber sa fie copilul care se joaca frumos.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oricum suntem precum copiii, doar ca ,uneori nu acceptam , ca acel copil interior(referitor la probleme si rani) a disparut si acum este liber sa fie copilul care se joaca frumos.

 

 

Putini sunt acei care au invatat sa se joace frumos, speranta moare ultima. Oricum, absurd ori nu, cu toti suntem copii Lui Dumnezeu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am primit si eu mai demult si sunt unele aspecte pe care eu le-am experimentat si chiar asa sunt, din pacate, insa totul este in ordine. Dau copy-paste, vedeti daca sunteti in rezonanta.

 

Asa cum probabil ca ati observat, energiile se accelereaza si toleranta la interferente, devine din ce in ce mai mica.

 

Cei care au urmat Ascensiunea, pot avea parte de "provocari" venite din partea familiei sau a constiintei de masa. "Suntem trasi la raspundere" fiindca am ales sa ne deconectam total, de toti si de toate, pentru ca intrarea prin poarta Ascensiunii este foarte ingusta. Nu poti trece pe acolo ducand energii vechi, blocaje, poverile celorlalti.

 

In marea noastra iubire si datorita unor acorduri mai noi sau foarte, foarte vechi, am preluat multe lucruri: legaturile cu ceilalti - indiferent cine sunt ceilalti - trebuiesc eliberate de "incarcaturi de orice gen". Este greu de acceptat, ca sa nu mai fii "friptura delicioasa" din care se hraneau, nici cel care prelua problemele lor pentru a le procesa. (toate au fost valabile, pana in acest moment)

 

Ne place sau nu, trebuie sa ne deconectam de "ceilalti" - iar daca nu ne place, oricum vor reveni cu acutizari ale problemelor, pe care le vom simti din plin, fiindca acum suntem total deschisi.

 

Din sentimentul de a fi "baiat sau fata draguta", inca poti amana clarificarea cu ei, ca sa revina chestiunea, cu o si mai mare incarcatura emotionala - deoarece energiile ne servesc: ei, ce faci acum?

 

Si dupa ce respiri bine, binecuvantezi si eliberezi, observi ca chestiunea "nu vrea sa plece".

 

Dat fiind ca ne aflam in 3D, lucrurile trebuiesc clarificate direct, ferm, cu voce tare, din postura autoritatii celui care stie cine este, care stie ca nu trebuie sa vindece pe nimeni, ca nu trebuie sa salveze pe nimeni, ca nu trebuie sa preia problemele nimanui - asta este adevarata compasiune, asta inseamna a le onora alegerile si a nu le fura experientele!!!

 

Asadar, oricat de "neplacut" ar parea sa exprimi clar, ferm, adevarul tau, numai asa poti elibera, cu adevarat. Discutiile clarificatoare, fata in fata sau in anumite conditii, telefonic sau prin email, pot genera acea energie a deconectarii totale, ca apoi, daca partile aleg, relatia sa poata trece la un alt nivel.

 

Tu, Maestrul, stii, ceilalti nu stiu, decat la un alt nivel si atunci este "datoria" ta, in primul rand fata de tine, sa dansezi cu ce vine la usa ta, eliberandu-te si eliberand energiile care cauta rezolutii!

 

Deconectarea de familia biologica si chiar deconectarea de Shaumbra, sunt absolut necesare, pentru cei care au ales Ascensiunea - face parte din procesul de curatare/indepartare a energiilor vechi, blocate, a acordurilor sau legamintelor facute, de mii de ani. Ascensiunea este un proces absolut individual, este un proces care implica purificarea tuturor energiilor si a celor mai subtile, abia decelabile.

 

Nu ai nici un fel de obligatie fata de nimeni, nu ai nici o legatura cu nimeni din exterior, daca vrei sa fii suveranul care esti, prin drept divin. In acest moment, in care toate acordurile, legamintele, juramintele, chiar conectarea cu familia angelica, au cazut, s-au dizolvat prin evolutia constiintei, este nesecara clarificarea, claritatea.

 

De acord, poti impartasi, la alegere, energii echilibrate, bucuria de a fi in acest plan, poti impartasi relatii pline de iubire, de respect si sustinere reciproca, insa nu de dependenta, de impunere "trebuie sa..." pentru ca esti mama/tata, esti fiica/fiul, esti prieten/a, esti Shaumbra etc. Chiar NU TREBUIE!

 

Iar daca simtiti ca mai "trebuie", sa nu va surprinda ca vor veni cu poveri suplimentare, cu probleme noi, cu argumente de tot felul. Orice amanare a clarificarii, nu este decat amanarea claritatii si simplitatii in a face alegeri, a manifesta ce doriti, a va bucura de abundenta in orice!

 

Deconectarea face parte din procesul ascensiunii si a evolutiei spirituale, in general.

 

Nu trebuie sa fiti saraci, pentru a fi spirituali: Deconectati-va/eliberati acest acord!

Nu trebuie sa salvati pe nimeni: Deconectati-va de acest legamant/juramant!

Nu trebuie sa suferiti, pentru a evolua spiritual: Deconectati-va si de acest legamant!

Nu trebuie sa fiti cel ce preia problemele celor apropiati, ale Gaiei, ale lumii: fiecare isi poate purta de grija! Eliberati si acest juramant/acord!

 

In schimb, aveti datoria sa aveti grija de voi, sa va iubiti si sa va respectati aspectele: corp, minte gnost si spirit! Prin ele va veti manifesta in viata ca exemple demne de urmat si doar asa, ii veti puteti ajuta pe ceilalti, fiind dovada vie ca se poate: se poate sa fiti un om echilibrat, avand un corp sanatos, o minte clara, cu o lejeritate in a lua decizii constiente, care stie cine este, care stie sa permita energiilor sa-l serveasca etc. Doar asa!

 

Altfel, doar jocuri vechi, doar furt de energie, doar perpetuarea vechilor sisteme de credinta, doar blocaje si autosabotare in orice alegeri veti face in viata. Mai mult, alegand la nivel de suflet sa evoluati in aceasta viata, lucrurile se vor accentua, se vor repeta cu intensitate crescuta, pentru a va elibera de acele juraminte, acorduri. Astfel; posibil sa apara drame, suferinta, blocaje, chiar boala!

 

Ne aflam intr-o combinatie de Vechi si Nou, insa intr-un moment in care, la nivel global, s-a facut un salt cuantic in constiinta. Prin urmare, nu mai este loc de intoarcere. Totusi, va fi tendinta de a fi trasi inapoi de constiinta de masa, de seductia Energiei Vechi, a sistemelor de credinta vechi, etc. Ce facem?

 

Respiram, ne alegem spatiul sigur si facem alegeri clare, de inalt nivel!

In privinta relatiilor, doar claritatea, fermitatea noastra, va "impune" celorlalti o alta atitudine fata de noi, fata de viata, in general!

 

Detasarea, deconectarea de toate paradigmele vechi, ne permite sa "ne miscam liber", sa fim deschisi, echilibrati, sclipitori, incantatori si dispusi sa nu mai reactionam la evenimentele exterioare, nici sa ne aparam adevarul prin discutii interminabile, prin certuri - toate sunt forme de hranire, de furt energetic - iar noi avem nevoie de energie, pentru a lucra cu constiinta noua! In schimb, discutii clare, la obiect pe ton ferm, fara a lasa loc la amanari, la "aprinderea discutiei". Nimic de acest gen!

 

Doar claritate, fermitate, din mare compasiune! Asta este adevarata compasiune si nu "baiat dragut/fata draguta", "hai sa le mai dau o sansa", "lasa, poate data viitoare..." Acestea sunt dovezi de slabiciune si nu am auzit sa existe Maestri cu slabiciuni!!!

 

Mai mult, fiti constienti de faptul ca, cei care ne "creaza probleme" sunt cei mai devotati alegerilor noastre de a evolua, deoarece, la nivel de suflet, ei cunosc alegerea noastra si ne ajuta sa mergem inainte, conform alegerii! Prin urmare, dupa discutiile clare, ferme, avute cu ei (oricine ar fi) le puteti multumi direct, dupa ce v-ati exprimat cu compasiune sau le puteti multumi la nivel de suflet, dupa ce plecati de acolo, STIIND ca si ei vor sa fie ca voi/noi!!! Doar joaca "rolul negativ", pentru a ne permite sa ne deconectam!

 

Vedeti, nimeni nu este vinovat; toate energiile cauta rezolutii; ei vor sa fiti exemple demne de urmat!

 

Desi am vorbit la persoana a doua plural, ne-am inclus si pe noi, fireste!

 

Posted by COSTINGET at 5/08/2008 10:48:00 AM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mantuirea o putem obtine doar prin faptele noastre

 

greşit - m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se spune ca mantuirea este acelasi lucru cu mai noul cuvant"Ascensiune" si s-ar defini cam asa:

 

"Ascensiunea inseamna transformarea si reconectarea pe deplin a unui om cu Esenta Sa Divina, avand toate darurile spirituale si atributele sale restaurate la perfectiunea divina."

 

"Ascensiunea este mariajul alchimic sau uniunea divina a sinelui vostru uman cu Esenta voastra Divina prin procesul purificarii, de-a lungul multelor voastre incarnari, a tuturor energiilor care nu il reprezinta pe Dumnezeu. Focalizati-va pe purificarea si curatarea tuturor negativitatilor, credintelor false, atitudinilor necorespunzatoare si obiceiurilor care nu va amplifica maiestria voastra spirituala.

 

Umpleti-va campul vostru auric, fiecare celula a corpurilor voastre: fizic, mental, emotional si spiritual cu stralucitoarea lumina alba-pura a Flacarii Ascensiunii. In meditatiile voastre faceti acest lucru cu toate Razele. Este esential pentru progresul vostru spiritual."- Adama

Edited by LuciaD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cu toate acestea, d-zeu ne spune ca trebuie sa ne rugam, sa mergem la biserica, sa tinem post etc.

Unde scrie sa tinem post? Si la ce post te referi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1. Nu trebuie sa fiti saraci, pentru a fi spirituali: Deconectati-va/eliberati acest acord!

2. Nu trebuie sa salvati pe nimeni: Deconectati-va de acest legamant/juramant!

3. Nu trebuie sa suferiti, pentru a evolua spiritual: Deconectati-va si de acest legamant!

4. Nu trebuie sa fiti cel ce preia problemele celor apropiati, ale Gaiei, ale lumii: fiecare isi poate purta de grija! Eliberati si acest juramant/acord!

 

nu stiu de unde ai facut copy/paste, dar mie imi seamana postul ca unul desprins din "spiritualitatea" new age.

se amesteca unele valori cu non valori, de a iesit un talmes balmes, subliniez, in opinia mea.

Cele 4 "porunci" sunt desprinse, probabil, dintr-un decalog, pare-mi se ca si cea de-a 5 -a porunca se regaseste in textul tau, ceva referitor la familie.

 

Eu zic ca aceste 4-5 "NU TREBUIE" sunt deviza celor ce se imbogatesc fara limite pe spinarea fraierilor care pun botul in "binelele" popasit de leaderi, maestrii etc.

Daca privesti inspre mari nostrii miliardari, afaceristi si guvernanti, ei stiu foarte bine sa aplice aceste "NU TREBUIE"!

Individualismul dus la extrem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×