Sari la conținut
Forum Roportal
Abbie M.

Povestile cu scene horror

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Copilul meu creste rapid. Ma gandesc cu bucurie la vremea cand ii voi spune povesti. Nevand eu ce face, mi-a trecut deunazi prin cap sa caut povestile pe care le auzeam eu in copilarie, sa incep sa le adun, pentru cand va fi timpul potrivit. Ma pun eu pe treaba, cu entuziasm...pe multe le uitasem...

Ok, deci ce imi spuneau bunicii mie seara? "Capra cu trei iezi". Nu, asta nu e buna. Cum sa-i zugravesti imagini ale peretilor manjiti cu sange si iezilor decapitati, ale caror capatani ranjesc la fereastra... ? Poate-i mai si viseaza noaptea. Morala e buna, dar parca nu as vrea ca elementele de mai sus sa se strecoare in mintea copilului.

Altceva...? "Soacra cu trei nurori". O baba data cu capul de pereti si torturata pana nu mai poate vorbi. Nici asta.

Apoi imi amintesc de povestea "Barba albastra", pe care am citit-o mai tarziu. Pe scurt, o fata se marita cu un om cu barba albastra, care ii interzice sa intre intr-o camera a casei, unde ea totusi intra si le gaseste pe fostele sale sotii decapitate, rezemate de perete, podeaua fiind naclaita cu sange. Abia scapa si ea cu gatul intreg.

Si zeci de alte povesti, frumoase in rest, dar cu cate o scena din sfera grotescului. Mai era una cu sapte frati pierduti in padure, care ajung sa innopteze in casa unui capcaun. Dupa ce copiii se culca in aceeasi camera cu cele 7 fiice ale capcaunului, acesta isi trimite sotia sa le taie gatul, pentru a fi mancati la cina, in seara urmatoare. Dar cum cel mai mic dintre frati ia bonetele de pe capetele fratilor si le pune pe capetele fetelor (sau invers, nu mai stiu), sotia capcaunului taie gaturile fiicelor sale - happy ending :)

 

Din ciclul secventelor bizare, de gen "Saw", carora nu le-am inteles niciodata hazul:

- Intr-o varianta a povestii "Cenusareasa", surorile vitrege, deoarece nu li se potrivea pantoful, isi taie din calcaie.

-"Atunci Pr

Editat de WinoStonehead

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Copiii sunt nevinovati, fericiti in lumea lor imaginara; sunt benefice oare elementele de genul sangelui, membrelor sau capetelor taiate si capcaunului canibal?

 

Depinde de parinte cum zugraveste povestea, ca nu te opreste absolut nimic sa daptezi povestea.

Miaca-mea i-a cumparat lu' fi-miu o carte Punguta cu doi bani, varianta moderna :) :) :o: .

M-am ingrozit ce limbaj foloseste, ce rahat de carte...Evident c ala prima citire am facut atatd e ulte pauze ca ...nu mai aveam idei de inlocuirea multor termeni.

 

Binele si raul din povesti merita conturat copiilor.

Dar acum depinde si de povestile spuse.

 

Mie nu-mi place sa citesc povesti.

De fapt, nu-mi palce sa-i citesc copilului nimic, dar...daca e totusi sa-i citesc ceva, am 3 Biblii pt copii diferite. De acolo imi place sa-i citesc, in plus, una este foarte interesanta ca la sfarsitul fiecarei 'povesti" care nu e decat de 5-6 randuri sunt intrebari simple astfel incat copilul sa spuna ce i-a placut, ce aretinut, o mica morala care il ajuat atat pe aprinte cat si pe copil in multe situatii de genul : ai gresit? Ce ai gresit?Ce crezi ca trebuia s afaci?Si daca nu ai facut ce meriti acum?

 

Si pt ca nu-mi palce sa-i citesc nimic, totusi improvizez diverse.

Pornim de la o eticheta dupa un borcam sau sticla si spunem povestea continutului sau a sticlei si ajungem la alt soi de povesti.

 

In plus, noi povestile nu le depanam inainte de culcare.

Inainte de culcare avem un ritual care nu presupune povesti, ci...ordine in camera, baie, pijama, lapte si rugaciune.

Apoi lumina stinsa, somn usor si gata!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu uitati de "Scufita Rosie", cand burta lupului este despicata si de-acolo iese Scufita cu bunica, amandoua pe jumatate digerate.

De unde atata sadism in povestile pentru copii?

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Copilul meu creste rapid. Ma gandesc cu bucurie la vremea cand ii voi spune povesti.

 

Eu am sarit peste povesti,din acelasi motiv.Prefer sa improvizez si sa creez povesti la moment,in functie de ce facem sau ce vedem in jur ...e mai practic,si dupa mine,le stimuleaza imaginatia.

Singura poveste pe care le-am citit-o din carte si le-a placut a fost Povestea celor 3 purcelusi,pe care am indulcit-o cat de mult am putut...oricum pe ei ii interesau mai mult pozele si maimutareala mea,nu textul in sine.

 

Cum sa le spun,de ex,ca Degetel a fost abandonat in padure impreuna cu fratiorii lui,pe motiv ca n-au parintii de-ale gurii? Ar insemna ca toata munca mea de parinte care vrea sa le creeze o atmosfera sanatoasa in familie se duce de rapa si cand o fi frigiderul gol s-or gandi ca-i abandonez in padure,nu? :evil:

 

In afara de asta,ce copil mai are rabdare sa stea sa asculte o poveste cap-coada?La moda sunt rezumatele...haioase,daca parintele are talent.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
In afara de asta,ce copil mai are rabdare sa stea sa asculte o poveste cap-coada?La moda sunt rezumatele...haioase,daca parintele are talent.

 

 

Mai, al meu are rabdare sa asculte o peveste de cateva pagini.

Nu prea am eu rabdare sa-i citesc atata.

Pur si simplu nu ma simt atrasa de genul asta de povesti.

In schimb am luat de la gradinita o carte de povesti cu si despre gnomi, silfide, ingerasi, sirene...ii plac ..pt ca sunt aceleasi povesti spuse de educatoare la gradinita.

 

La gradinita au 2 reprize de spus povesti : una dimineata, dupa masa si una inainte de somn.

La ziua de nastere a unui copil, educatoarea spune o poveste generala (cum apare pe lume un ingeras), apoi parintele o continua cu amanunte din viata copilului sarbatorit.

La implinirea unui an, se aprinde o lamanare, la a doua aniversare a doua lumanare si tot asa.

Toti copiii stau in cerc, pe scaune (unii chiar nu asculta, altii asculta cu mare atentie, depinde de copil).

 

Povestile sunt frumoase, insa trebuie ca si parintelui sa-i placa sa le spuna, sa le improvizeze, sa il introduca pe copil in lumea povestilor.

Eu abia stept ca fi-miu sa stie sa citeasca, sa si le citeasca singur, cum am facut si eu cand eram mica.

Si acum imi amintesc ca mi-au placut mai mult povestile citite de mine, decat cand imi citea mama.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prin poveste , ii poti cuceri atentia unei persoane , povestindu-i anumite intamplari ii poti schimba parerea asupra unui lucru , poti inveseli , poti intrista , povestea este magie .

Secretul sta in modul in care spui o poveste , unde o spui si despre ce povestesti .

Povestile de groaza au si ele propriul lor farmec si mister , povestile nu filme . Povestile de groaza te ajuta atunci cand simti nevoia sa te lasi indus intr-o lume plina de suspans , desigur copiii mici trebuie feriti de astfel de genuri .

Citind o poveste copilului tau , stand langa patul sau si facandu-l sa viseze frumos , e cel mai minunat lucru .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu obisnuiesc sa spun rugaciunea cu el , mereu ceva cu ingerasi , apoi improvizez povesti cu ingeri . Si are carti cu animale si alte chestii , flori , plante , obiecte . Acestea ii plac sa i le citesc si el repeta dupa mine , si in romana si in engleza . Si ce mai stie , de pe vremuri sunt scufita rosie si catelus cu parul cret - cu putin ajutor spune singur . Si inca nici 3 ani nu a implinit . Apoi , eu i-am luat de cand a fost in fasa , carti cu povesti , dar asa nu tare are rabdare sa ii citesc . Am si little stuard , aceea ii mai place ca are imagini , dar cred ca nu o sa termin cartea niciodata .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca un copil ar trebui sa auda povestile din biblie...cand eram mic,bunica-mea,imi mai citea de acolo,si eram socat de cruzimea si rautatea din acele povesti.Moise,instigand la un razbi in numele Domnului...David,ordonand ca un trib captiv sa fie taiati de vii,cu tot cu copii,cu fierastraul...israelitii,ocupand pamantul promis,prin crime odioase si jafuri...si povestile din noul testament,Isus,ucis cu salbatiie,dar si instigand la ura...chiar nu sunt pentru copii,aceste povesti odioase.

P.S. Eu am plans la un desen animat,nu cu mult timp in urma...e cu niste animale de la zoo,care evadeaza,si ajung in jungla...plin de cruzime si cinism...chiar nu il recomand pentru copii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

alea din bibliile pentru copii, nu contin partile astea, Arcangelo

cel putin cele pe care le'am vazut eu

 

madagascar?

Editat de sarazin79

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
alea din bibliile pentru copii, nu contin partile astea, Arcangelo

cel putin cele pe care le'am vazut eu

 

madagascar?

Da...si bunica-mea,sa stii ca imi citea fara vreun discreamant,direct din Biblie...nu din vreo carticica cu ,,biblia repovestita pentru copii".Da,e vorba de Madagascar...cand ajung in jungla,si toata lumea mananca pe toata lumea...(tine cont ca sunt si vegetarian...)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×