Jump to content
Forum Roportal
Shaolin_07

Problema de ruter sau retea?

Rate this topic

Recommended Posts

Salut.Am luat de curand un router TP-LINK R402m,si doresc sa ma conectez cu 2 pc la net.Am facut toate setarile din manual,ledurile au activitate cum se descrie in manual dar la status ruter este 0 la received si la sent are activitate.Am conexiune pppoe si sincer mi-ar fi de ajutor un sfat al vostru.Mai imi arata la optiunea "log" ca accepta userul si parola,dar ce cred ca nu e bine scrie in felul urmator: chap tx ....si apoi chap wait for challenge.Multumesc si astept ,va rog, o indrumare in acest sens!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ce parametrii ai configurat la PPPoE?

 

La pppoe seting am configurat asa: -MTU l-am lasat pe default(1492),la service name este denumirea providerului si anume iris ,la ac name chiar nu am stiut ce sa pun si este gol.De altfel si celelalte sunt tot la fel cum le-a dat ruterul pe default, am clonat macul,la dhcp client imi vede 2 pc.Daca mai ai vreun sfat as fi recunoscator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti sa pui un screenshot cu ecranul de configurare? Pentru datele "personale" poti pune ceva fals, dar sa vedem daca e completat sau nu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi ca la anumiti provideri, de exemplu RDS, service name trebuie sa fie gol.

 

Chiar, nu ai mentionat ca ai fi completat userul si parola :king2:?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ca la anumiti provideri, de exemplu RDS, service name trebuie sa fie gol.

 

Chiar, nu ai mentionat ca ai fi completat userul si parola :king2:?

 

Meci de sfaturi dar a fost defect ruterul,l-am schimbat cu un d-link dir 100,am facut setarile,merge fara probleme dar pe strong dc nu ma conectez iar pe internet explorer viteza e cam mica.Pe strong,admini imi arata ca am 2 ip-uri si de aia mi-au dat ban(unii)si nu pot downlada nimic.In speranta ca nu te-am plictisit ,si cu scuzele de rigoare ca nu ma pricep prea bine ,astept un semn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru a-ti merge bine StrongDC-ul, trebuie sa faci niste setari atat la el cat si la router si firewall.

 

Pentru setarile de StrongDC si router mergi aici : http://portforward.com/english/routers/por.../StrongDC++.htm

 

Nu se vad imaginile de la StrongDC, dar e bine explicat, ar trebui sa te poti descurca. Despre firewall, vorbim dupa, numai sa ne spui ce firewall ai.

 

 

Off-topic :

 

Nu plictisesti pe nimeni, de aia e forum. In plus, tocmai de aia suntem aici ca (sa incercam) sa-i ajutam pe cei cu mai putine cunostinte in domeniu. Si eu sunt copil mic la electronica de exemplu si pun niste intrebari asa stupide uneori... 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o problema cu routerul, nu stiam unde s-o postez..sper sa raspunda cineva.

Routerul este Edimax BR-6315SRg, l-am configurat si a mers struna tot anul. Pentru conectare am stabilit o parola, pe care acum as vrea sa o schimb, insa cand incerc sa intru la setari, la adresa din manual ( 192.168.2.1) nu o mai pot accesa. Browserul imi zice ca pagina nu e disponibila....am incercat pe chrome si pe explorer si la fel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Routerele au un buton, ceva mai greu accesibil (poti sa il actionezi cu un pix sau ceva ascutit) cu care faci un reset general, si revine la setarile din fabrica. Apoi il poti accesa la adresa din manual si va trebui sa il reconfigurezi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×