Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
spider

sunteti PRO sau CONTRA machiaj?

Recommended Posts

Care e dom'le acel ceva ce face o femeie frumoasa? :? Este machiajul o solutie? :razz:

 

astept pareri pro si pareri contra si de la "fetite" si de le "baietei" :dee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Machiajul a ajuns un fel de arta care poate acoperi aproape orice defect. Cel putin in discoteca, pe intuneric, toate ti se par frumoase - dar cand le scoti la lumina e vai si jale :(

Ma gandeam ca la strand, in apropierea apei, gasesti tipe naturale ... dar de cand cu machiajul permanent sau rezistent la apa ...

Eu doresc ca o fata sa fie frumoasa naturala, dar se pare ca la intrunirile sociale de genul nunti sa.a. machiajul e obligatoriu, asa ca si acolo sa fie ceva cu gust si cat mai natural.

Ah, un machiaj strident mi se pare mult mai prost decat orice defect fizic - tocmai pentru ca am impresia ca exarcebeaza faptul ca persoana e 'defecta' :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Machiajul a ajuns un fel de arta care poate acoperi aproape orice defect. Eu doresc ca o fata sa fie frumoasa naturala
Machiajul a fost o "arta" dintotdeauna la i g i u sa! Documentele existente atesta caracteristicile culturii si felului de trai al oamenilor din toate vremurile.

Cu mii de ani inaintea erei noastre barbatii si femeile cunosteau puterea de atractie a unor culori alese aplicate pe pielea omului, folosindu-se de ele cu rafinament. Cunoasterea chimicalelor potrivite pentru acest scop, precum si retetele dupa care trebuiau sa fie amestecate, se numara printre cele mai vechi cuceriri ale mintii omenesti.

 

Aproape in toate locuintele din perioada glaciara descoperite cu prilejul sapaturilor arheologice, sa-au gasit provizii abundente de mijloace cosmetice. Manuel Dichelette in cercetarile sale a dovedit ca oamenii preistorici foloseau nu mai putin de 17 vopsele diferite, intre care cele mai cautate erau cele albe (crema, marna, var), negrul (carbunele de lemn, mineralele de mangan), si toata gama de nuante ale ocrului (de la galbenul cel mai deschis pana la portocaliu si rosu).

In grotele perioadei glaciare sa-au gasit, de asemenea, palete ornamentale de ardezie, sticlute de os si borcanase cu capace in care se tineau cremele pentru piele. Rujul de buze de culoare rosie isi are si el originea inca in perioada glaciara. In multe pesteri preistorice sa-a gasit rosu de buze in forma de betisoare ascutite in dimensiuni asemanatoare tuburilor de ruj din zilele noastre. :dee

Ca sa nu mai vorbim de faraonii Egiptului antic si sclavele acestora. :(

Se spune ca vestita Cleopatra a fost prima femeie care a scris primul manual privind ingrijirea frumusetii femeilor, ea fiind aceea care a descoperit o formula proprie de alifie.

Ah, un machiaj strident mi se pare mult mai prost decat orice defect fizic - tocmai pentru ca am impresia ca exarcebeaza faptul ca persoana e -defecta' :)

............ :dee Numai ca in timp ce in trecut culorile se foloseau cu scopul de a reliefa frumuseatea naturala (si aici iti dau perfecta dreptate :dee ) in zilele noastre machiajul este vazut de cele mai multe ori ca un colac de salvare pentru a ascunde defecte.

Ce ma frapeaza pe mine, este faptul ca in timp ce eu (si probabil multe alte femei trecute de 20-25 de ani :) ) incerc sa imi pastrez o mina cat mai tinereasca, multe adolescente si chiar fetite de varste destul de fragede fac tot posibilul sa imbatraneasca inainte de vreme. Trist!!!

 

nahhhh ce sa mai spun. Mai astept comentariile voastre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bunicul meu tot zicea: o femeie trebuie sa o vezi dimineata pentru a vedea cat este de frumoasa. Acum oricine poate fi frumoasa daca este machiata de un profesionist (era o emisiune pe Prima).

 

Da la i g i u sa a dreptate, machiajul stident este oribil. Cand le vazi pe unele ca isi pun 1 cag de fard pe fata.

 

Sunt adeptul unui machiaj discret care sa puna in valoare atuurile persoanei respective.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din fericire inca n-am vazut decat fete frumoase dimineata la trezire. Phew, am auzit unele povesti... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Din fericire inca n-am vazut decat fete frumoase dimineata la trezire. Phew, am auzit unele povesti... :(

 

 

:dee NOROCOSULE!!!!!!!!!!!!! ::): ::): ::):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai ca pot fi mai multe explicatii. De ex poate dimineata nu am ochii spalati, poate sunt mahmur si nu vad bine, poate deschid televizorul sau o revista prima oara. Sunt doar alte posibilitati, dar cred ca preventia e mai importanta :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

sal sal

eu nu prea sunt adepta machiajului folosesc o crema de fata un rimel si cam atat.....nuy sunt de acord cu cag de farduri pe fata.....ma amuza fff mult cand vad fetite la 14-15 ani din liceu super machiate asa rad de ele de si mor ::(: dar ce sa faci.....machiazul spune multe despre o persoana parerea mea;) :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×