Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
angeli_que

Biscuiti veseli !

Recommended Posts

biscuitiveseli7.jpg

Ingrediente

 

150 g unt la temperatura camerei

120 g zahar

265 g faina

aroma de vanilie

coaja lamaie

1 lingurita praf de copt

un strop de sare

cateva bucatele mici de ciocolata

coloranti alimentari

 

Preparare

 

Untul il amestecam cu zaharul si sarea pana obtinem o crema.

Adaugam praful de copt si faina plus aromele si facem un aluat, nu mai adaugam faina, eventual pentru a putea lucra mai usor aluatul presaram mainile cu putina faina

Ca sa facem feliile de pepene trebuie sa impartim aluatul in trei parti: una mare, una mijlocie si una mica. Coloram partea mai mare cu rosu, cea mijlocie cu alb si partea mai mica cu verde. Le invelim in pelicula si le dam 2 h la frigider.

Eu am facut doua portii asa ca o portie am facut-o sub forma de feliile de pepene iar cealalta am colorat-o dupa placul meu: galben, alb si albastru. La fel dupa ce am colorat aluatul l-am lasat la rece in frigider 2 h. Nu uitati cand folositi colorant alimentar sa utilizati manusi de unica folosinta ca sa nu va patati mainile.

Cand e rece aluatul puteti incepe sa lucrati cu el. Ca sa formati feliile de pepene faceti un sul din aluatul rosu de cca 9 cm, aluatul alb il intindeti intre doua foi de pelicula si formati un dreptunghi de cca 22X9 cm, inveliti sulul rosu in aluatul alb. Faceti un alt dreptunghi din aluatul verde de cca 26X9 cm si inveliti in el sulul alb-rosu.

Dati la rece peste noapte. Puteti sa-l tineti la frigider chiar si 2-3 zile pana cand aveti nevoie.

Pentru restul formelor lasati insipratia sa curga dupa bunul plac si cereti ajutor copiilor care vor fi fericiti sa se joace impreuna cu voi.

Sulurile astfel pregatite le taiati discuri la grosimea de 0,5 cm, zdrobiti putina ciocolata si puneti bucatele mici de tot peste partea rosie ca sa formati samburii pepenelui. Dati la cuptor 10 minute la 180 C.

Cand le scoateti taiati in jumatate discurile cat sunt inca calde dupa care le lasati la racit.

Ca sa ii puteti agata in brad lasati biscuitii intregi si imediat dupa ce ii scoateti din cuptor cat sunt inca fierbinti le faceti o mica gaurica pe o margine ca sa puteti sa le puneti un snur. Snurul il puneti cand sunt reci biscuitii.

daa doriti sa-i pregatiti gasiti mai multe imagini cu explicatii pe

 

http://www.e-retete.ro/retete/biscuiti-veseli

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ca sa ii puteti agata in brad lasati biscuitii intregi ....

 

Si noi agatam pe pom biscuiti pe pom cand eram copiii, atunci asta era la moda si cateva bomboane de salon.

Agatam si nuci dar le puneam in bronz sa fie mai festive, mere rosii mici adica totul era edibil pe pom.

In casa era o mireasma de vanilie si lamiie de la biscuiti si pana-n 6 Januarie se faceau moi de se topeau in gura!!!

Si cozonacii cu mac aveau un parfum .... Voi ati auzit de unt din seminte de mac???

Eu doar recent sambata trecuta cand un cofetar mi-a dat o galeata sa pun in ea varza la murat si era de la Poppy Butter.

Mi-a spus ca totul se face cu acest unt ca-i mai ieftin decat cel din lapte de vaca :salut:((( si nu stiam de ce mi-e rau de cate ori cumpar de la el ceva ca-s alergica la mac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

e prima data cand aud de unt din mac,eu cred ca ar trebui sa aiba undeva expuse ingredientele de la dulciurile vandute de el asta ca sa u aiba si alti probleme ca si tine.

 

si noi puneam in brad bomboane si nuci poleite.si furam bomboanele si in locul lor puneam hartie ca sa nu ne vada mama!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vreau biscuiti!

N-avem ! Decat bomboane de anul trecut umplute cu hartie . :salut:

Share this post


Link to post
Share on other sites

o scorpie- eu acum pe brad pun doar globuri si lumini iar pe beteala de pe usa pun biscuiti si brad!

me and just me-poti sa te servesti linistita ,nu ma supar! :o:

laurent- vezi ca ti se cariaza dintii de la atatea bomboane!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×