Jump to content
Forum Roportal
Jockeru

ajutor in php...

Rate this topic

Recommended Posts

care ma puteti ajuta cu un script de login...si sa imi spuneti la inregistrare cum pot sa fac ca atunci cand cineva se inregistreaza pe siteul meu...si acel cont exista sa imi apara mesajul "Acest cont este existent.Va rog alegeti altul..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce sa iti platesc??

daca in romania am ajuns sa platesc bani pentru sa imi raspunda cineva o intrebare...atunci inseamna ca romania este intr-o situatie grava...

Share this post


Link to post
Share on other sites
ce sa iti platesc??

daca in romania am ajuns sa platesc bani pentru sa imi raspunda cineva o intrebare...atunci inseamna ca romania este intr-o situatie grava...

Tu nu ai pus o simpla intrebare

ok, vrei un raspuns simplu?

 

Creaza o bada de date cu o tabela useri. Creaza un fisier php la care sa te conectezi la baza de date, apoi sa verifice daca datele introduse de utilizator sunt corecte adica coincid cu cele de baza de date, daca da sa ii dea acces , daca nu sa ii dea eroare. (if, else)

 

Sti sa faci asta?

 

 

Daca sti, apucate si scrie codul. Daca nu, poti sa pleci.

Ce ceri tu este direct un script, ptr asta se gandeste putin, se scrie, se verifica...

Edited by GigJoe

Share this post


Link to post
Share on other sites

La ce-ti foloseste informatia de login pe site?

Ok, ai inregistrat userul, si apoi ...?

Informatia despre userul respectiv trebuie s-o folosesti cumva, la statistica, la drepturi de a vizualiza anumite informatii din paginile tale etc .

Ori asta presupune cod php. Pe ala cine o sa ti-l scrie?

Eu zic sa iei o carte de php in brate si sa te apuci de studiu, altfel va trebuie sa-ti golesti portofelul, pentru ca ceea ce iti trebuie tie se traduce in MUNCA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

la mn php`ul nu prea e o problema..ca am inceput sa invat de mult... eu am un site...ca un fel da youtube..da asta nu conteaza...si vreau sa folosesc loginul pentru a comentarii voturi...alea alea..:crazy:

si am creeat scriputl da nu functioneaza ceva..:roll: imi puteti spune voi daca e bine? sau ce este gresit in urmatoarele pagini?

 

login.php

<?php
require_once('config.php');

if(!isset($_GET['actiune'])) $_GET['actiune'] = '';
switch($_GET['actiune']) {

case '':
if($_SESSION['utilizator'])  $_POST['utilizator'];
if($_SESSION['parola']) $_POST['parola'];
echo '<table>
      <form method="post" action="index.php?actiune=verificare">
       Autentificare:
       <tr><td>Utilizator:</td>  <td><input type="text" name="utilizator"></td></tr>
       <tr><td>Parola:</td>  <td><input type="password" name="parola"></td></tr>
       <tr><td><input type="submit" value="Trimite"></td>  <td><a href="inregistrare.php">Inregistrare</a></td></tr>
      </form>
     </table>';
break;

case 'verificare':
$_SESSION['utilizator'] = $_POST['utilizator'];
$_SESSION['parola'] = $_POST['parola'];

if(($_SESSION['utilizator'] =="") || ($_SESSION['parola'] == "") || (strlen($_SESSION['parola']) > 20 )) {
echo 'Completeaza casutele.<br /><a href="index.php">Back</a>';
}else{
$cerereSQL = " SELECT * FROM utilizatori WHERE utilizator='".$_POST['utilizator']."' AND parola='".$_POST['parola']."' ";
$rezultat = mysql_query($cerereSQL);
if(mysql_num_rows($rezultat) == 1)
{
while($rand=mysql_fetch_array($rezultat))
{
$_SESSION['logat'] = 'Da';
echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL=profil.php">';
}
}else{
echo 'Utilizator sau parola gresita.<br /><a href="index.php">Back</a>';
}
}
break;
}
?>

 

profil.php

<?php
require_once('config.php');

if(!isset($_SESSION['logat'])) $_SESSION['logat'] = 'Nu';
if($_SESSION['logat'] != 'Da')
{ 
echo 'Vizitatori nu au acces la aceasta pagina.<a href="index.php">HOME</a>';
}else{
echo 'Bine ai venit.';
}
?>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci, sa explic ultima oara !

Nu ne mai minti !

 

Daca sti php aflai singur raspunsul. Nu vi se ne spui noua ca "ai un site gen youtube" si nu sti de ce nu merge un simplu script de login.

 

Ce e scris acolo cu siguranta nu e scris de tine.

 

 

PS: daca vrei sa ti se dea raspuns, baga codul si de la celelalte pagini, vad acolo o sesiune....

Edited by GigJoe

Share this post


Link to post
Share on other sites
la mn php`ul nu prea e o problema..ca am inceput sa invat de mult... eu am un site...ca un fel da youtube..da asta nu conteaza...si vreau sa folosesc loginul pentru a comentarii voturi...alea alea..:crazy:

si am creeat scriputl da nu functioneaza ceva..:roll: imi puteti spune voi daca e bine? sau ce este gresit in urmatoarele pagini?

 

login.php

profil.php

 

Ce eroare iti da scriptul la rulare? Daca nu ma insel este vulnerabil la sql-injection.. dar asta e alta treaba

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ce eroare iti da scriptul la rulare? Daca nu ma insel este vulnerabil la sql-injection.. dar asta e alta treaba

Oricum este vulnerabil la asa ceva.

Foarte multe site-uri sunt asa. Deci nu iti fa griji de asta. :crazy:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai...cand scriu userul care lam bagat eu acolo...ma duce la profil..da nu imi arata mesajul de bun venit...ci acela care imi spune ca vizitatori nu au acces la acea pagina...:crazy:

 

Deci, sa explic ultima oara !

Nu ne mai minti !

 

Daca sti php aflai singur raspunsul. Nu vi se ne spui noua ca "ai un site gen youtube" si nu sti de ce nu merge un simplu script de login.

 

Ce e scris acolo cu siguranta nu e scris de tine.

 

 

PS: daca vrei sa ti se dea raspuns, baga codul si de la celelalte pagini, vad acolo o sesiune....

auzi..eu stiu foarte bine ce stiu eu in php...nu am spus ca sunt profesionist....in php...si cea ce am scris eu acolo e scris de mine....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×