Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Elia

Isus a promis ca se va intoarce!

Rate this topic

Recommended Posts

Se pare ca din ce in ce mai multi credinciosi crestini incep sa inteleaga care este ultima intentie din planul lui Dumnezeu in disputa Sa cu Satana. Multi insa asteapta venirea Domnului Isus fara sa stie inca, care sint intentiile si asteptarile lui Dumnezeu de la ei. In general noi stim foarte bine ce vrem. Insa ce vrea Dumnezeu cu adevarat ne intrebam mai rar.

 

Iudeii se asteptau ca prin venirea lui Mesia sa preia conducerea intregului Pamint. Multi dintre noi se gindesc cum va fi sa sezi, si sa imparti cu Domnul Isus tronul de guvernare al intregului Univers (Apoc. 3,21). Chiar daca asteptarile noastre corespund intrutotul adevarului, nu trebuie sa uitam ca indeplinirea lor este strins legata de indeplinirea asteptarilor si intentiilor lui Dumnezeu. Lipsa de intelegere pina la capat a planului lui Dumnezeu si neimplinirea lui, poate sa se incheie si pentru noi cu o mare dezamagire.

 

In orbirea noastra egoista credem ca noi sintem in centrul atentiei si totul se invirte in jurul nostru. Salvarea noastra, indreptatirea noastra, mintuirea noastra,... aceasta ar fi esentialul in planul lui Dumnezeu. Si uitam ca toate acestea nu sint decit o parte din planul mai vast de indreptatire a Sa proprie.

 

"Pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El." 2Cor. 5,21

 

Onoarea sa, numele sau, au fost afectate prin acuzatiile aduse de un inger rebel, numit mai tirziu Satana. Afirmatiile sale au cutremurat curtile ceresti: Dumnezeu nu ar fi decit un despot insetat de putere, iar Legea nu ar sluji decit la manipularea si exploatarea supusilor Sai.

 

Cu aceasta acuzatie perfida incepe procesul de reabilitare sau indreptatire a lui Dumnezeu. El si-a propus sa demonstreze, pe de o parte care este adevarata natura a caracterului Sau si pe de alta parte sa justifice Legea celor 10 porunci, ca principiu fundamental de guvernare al Universului. Aducerea de dovezi avea sa fie de durata si dificila, insa avea sa dea raspuns tuturor intrebarilor care se ridicasera.

 

Isus, ca reprezentant al Divinitatii a descoperit si pus in lumina caracterul lui Dumnezeu, plin de iubire si spirit de sacrificiu, respectind si implinind Legea in mod desavirsit, pina la moarte.

 

Aceasta dovada insa se pare ca nu este suficienta. Legea a putut fi tinuta si implinita de Isus, pentru ca El a fost un pic om, dar mai mult a fost

Share this post


Link to post
Share on other sites
ce religie esti....ma cam pune pe canduri topicul asta.....

 

 

 

Iti spun eu...Daca e vb de Elia,e in mod cert adventist!Il respect pe fratele Elia pt credinta sa,dar cu toata parerea de rau,prefer sa ramin in contextul exact al Sfintelor Scripturi...Ai sa vezi mai multe si vei fi pus si mai mult pe ginduri!Toate buna!!

post-6956-1126375393_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
cineva intarzie atunci cand fixeaza un moment si nu vine la momentul respectiv

 

daca ni se pare ca Isus intarzie, doar ni se pare

 

 

Maria,

 

 

Nu vezi ca sint unii aici,care isi bat joc efectiv de tot ce e sfint??Nu vezi ca pe linga faptul ca habar nu au de Biblie(imi pare rau,dar asta e situatia...),pt ca nu au citit-o sau au citit si au inteles CE AU VRUT ei sa inteleaga...,isi etaleaza cu atita lipsa de scupule crezul cladit pe argumente care nu isi gasesc nici un corespondent biblic!!?Cred ca am sa renunt la a mai argumenta cu ceva pe aceasta tema si nu numai,pt ca fiecare are deja pareea lui bine formata si la care nu va renunta oricum..."Cearta de vorbe"-cum spune si Biblia si nu vad sensul...Pt mine conteaza doar ce spune Biblia si nu ce cred altii!Daca unii vor sa creada altfel decit cum spune Biblia,ii priveste...Toate bune!

post-6956-1126375921_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frate Catalin, si tu ai sau ai preluat multe idei preconcepute despre adevarul biblic. Daca ai lasa ca Duhul Adevarului sa te calauzeasca in studiul Bibliei ai putea sa eviti multe greseli de interpretare.

 

Legat de a doua venire a lui Isus, exista un text care ne spune ca am putea grabi revenirea Sa.

Deci depinde si de noi ca Isus sa vina mai repede. Intrebarea este, ce ar trebui noi sa facem ca sa grabim aceasta a doua venire?

 

"Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sf

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Domnul nu intarzie cu fagaduinta Sa, dupa cum socotesc unii ca e intarziere, ci indelung rabda pentru voi, nevrand sa piara cineva, ci toti sa vina la pocainta". (2 Petru, cap.3, 9.)

 

Decat sa grabim veniea Lui (Isus este Dumnezeu si vointa Sa este absoluta nu a noastra), mai bine ne rugam Lui sa ne ofere mai mult timp spre a ne ruga sa ne miluiasca.

Cred ca "intarzierea" Lui este mai degraba rabdarea Lui.

Doamne miluieste!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×