Sari la conținut
Forum Roportal
stella

o hepatita diversa

Postări Recomandate

buna am 19 ani si tocmai am aflat ca am un tip de hepatita.mi-am facut niste analize, dupa care am refuzat sa ma duc sa le iau si s-a dus sora-mea. doctorul ia spus ca am acest virus in sange de cand m-am nascut si avanseaza pe zi ce trece mai mult.mi s-a spus ca trebuie sa ma las de fumat, ca nu am voie in nici o cantitate sa beau alcool si trebuie sa tin un regim foarte sever, iar daca nu o sa respect aceste lucruri nu o sa am sansa sa imbatranesc. mi-au spus ca daca nu respect aceste lucruri o sa mai pot trai pana pe la vreo 20 de ani.sunt intr-o faza in care mi-e frice sa merg sa fac alte analize, sau o raman fara sa fac nimic si sa vad ce o sa se intample, sau mai bine spus sa traiesc cu frica asta in mine, pt ca parintii mei nu au aflat inca si nici nu am de gand sa le spun foarte curand!

nu stiu cum sa ma comport si pe ce drum sa o iau! mi-e frica ca daca o sa-mi fac alte analize si o sa-mi iasa la fel o sa o iau razna si nu o sa mai tin cont de mine!

daca stie cineva ce ar trebui sa fac si daca puteti sa-mi dati un sfat va rog frumos nu ezitati, pt ca nu stiu in ce parte sa ma indrept!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

BUna Stella,

 

vreau sa te clarific cu unele chestii:

1. daca ai hepatita virala (cauzata de un virus) doctorul NU are de unde sa stie ca acest virus l-ai "dobandit" la nastere de la mama sau nu. Asta ar insemna ca si mama ta sa aibe acest virus. Este cazul? Daca nu, virusul l-ai dobandit prin sange (dentist, transfuzii, operatii, droguri etc.). Important este de stiut ce cel fel de virus ai?!? A, B, C, D, E, ..? sunt mai multe tipuri dintre care A, B si C sunt cele mai des intalnite. Celelalte apar numai in combinatie cu virusul B. In functie de ce tip de virus ai se poate spune ce fel de tratament este bine sa faci.

2. Esti f. tanara, daca nu ai si alte boli mai grave ai conditiile cele mai bune sa scapi de virus! Te rog f. mult mai fa si alte analize, documenteaza-te ce ai si incepe cu masurile necesare pt. a face tratamentul. Fara a face o biopsie, viremie etc. doctorul nu are cum sa spuna cati ani mai ai de trait, este o aberatie! Exista persoane care au aflat de-abia dupa 20-30 de ani ca au hepatita virala, si inca mai traiesc. Deci nu te lasa indtimidata de spusele doctorului, ei nu sunt dumnezei si dupa cum stim mai sunt cate unii care povestesc prostii. In plus hepatita virala nu se poate trata prin regim alimentar...

Fa te rog testele anticorpi (serologia) pt. diverse hepatite virale (A, B, C). Daca vreun test a iesit pozitiv inseamna ca ai anticorpi pt. acel tip de virus, insa prezenta virusului in sange se poate detecta DOAR prin viremie, care masoara cantitatea de virusi pro ml sange. Daca aceasta iese sub limita detectabilitatii (600IU/ml) inseamna ca ai avut o vindecare spontana.

Cel mai rau lucru este sa stai sa vezi ce se intampla in continuare....hepatita este una dintre singurele boli care trece asa pe langa noi fara sa fie simtita, deci daca vrei sa astepti pana iti merge rau ...mai ai multi ani, si o vei observa probabil la vreo ciroza...Deci, fa investigatii ce analize sau facut si cu ce rezultate si ne poti scrie daca nu le intelegi.

Editat de Enigma

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stella, tu stii cel mai bine ce ai de facut !

Vrei sa fii mamica, sa intri in lumea femeilor, sa te asezi la casa ta sa ai o familie, sa te bucuri vazand cum cresc copiii tai si sa amuzi de bacanele nepotilor? Eu o necajeam destul de des pe bunica mea si imi facea placere sa-i fac viata amara :lol2: ... acum inteleg de ce nu se supara...

Sau vrei sa distrezi si s ate destrabalezi la maximum? :) De unde p...oate sa stie doctorul ca mai ai de trait doar un an? Zi-ne si noua numele lui sa ne ferim pe viitor de el. :cry:

Cu ce ocazie ti-ai facut analizele?

Ce valori ai si cate si ce fel de analize ti-ai facut?

Nu stii incotro s-o iei? Pai ce tu crezi ca iti poate fi cineva mai apropiat in aceste clipe decat parintii si sora ta? Ia-o spre ei, du-te la ei si iti vor fi alaturi !

Etapele care trebuie sa le parcurgi sunt urmatoarele: medicul de familie-analize, trimitere la un specialist in boli de ficat-analize-diagnostic-tratament! Nu-i mare lucru, mai mare-i sperietura, linisteste-te ca toti am trecut prin asta.

Orice drum , indiferent cat e de lung incepe cu primul pas. Pasi langa pasi oricat ar fi de marunti te vor ajuta sa strabati cai nebanuit de lungi !

Multa sanatate si tine-ne la curent ca ne-ai facut curiosi !

Gabi

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stella, oricare ar fi situatia, trebuie sa stii clar cu ce te confrunti. Nu e o solutie sa nu faci nimic, hepatita poate evolua fulminant. Parerea mea e sa te duci la mai multi medici specialisti, pentru sfaturi avizate.

Iti doresc mult curaj si noroc :lol2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Draga Stella,

 

Nu te speria, o sa traiesti multi ani de acum inainte. Si eu am avut parte de un doctor "minune" care mi-a spus ca mai am de trait 5 ani dupa cea vazut analizele. Au trecut trei ani de atunci si sper sa mai treaca vreo 50. Am hepatita C de multi, multi ani (am descoperit-o pe la 18 ani iar acum am 36). Du-te la un medic specialist in boli hepatice si fa-ti toate investigatiile recomandate de el, in principal viremia si biopsia. Nu intra in panica degeaba. Vorba lui Gabriel, spune-ne si noua cine este ca sa ne ferim de el. Doctorul care si pe mine m-a speriat este (sau a fost) directorul spitalului Malaxa din Bucuresti. Bineinteles ca l-am schimbat si in prezent fac tratament de 2 luni. Totul este sa suporte organismul tratamentul asta dur. Atata tot ca trebuie sa ti regim, sa nu consumi bauturi alcoolice, sa te odihnesti cat poti de mult. O sa fie bine o sa vezi! Curaj si nu mai sta pe ganduri.

 

Cu drag, Liliana.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Stella!

 

Esti tanara, ai o viata in fata ta. Nu te lasa doborata de indoieli si de frica. Fii o luptatoare si ai sa vezi ca o sa invingi!

 

Sanatate multa!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc la toti pt sprijinul care mi-l acordati.

Din pacate eu am inceput sa ma simt foarte rau, si lucrez foarte mult si vreau sa spun ca nu am avut de loc timp nici macar sa ma programez pt analize.aici dureaza cam 3 4 luni de cand iti faci programarea pana cnd ajungi sa-ti faci analizele.

Am inceput sa vomit sange si in fiecare dimineata, sau de cate ori ma trezesc ma imt metita si nici macar nu pot sa stau in picioare.Nu stiu daca este vina bolii sau mai este si altceva!

Stiu ca nu am voie sa ma obosesc foarte tare. este adevarat?,pt ca eu lucrez cate 15 16 ore pe zi de obicei si nu stiu daca imi face foarte bine, dar asta e un lucru la care nu pot sa renunt!

Va multumesc mult.

pa pa

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Stella!

Avand in vedere simptomele descrise, trebuie sa te prezinti urgent la medic. Ti-ai luat rezultatele analizelor ? Trebuie sa stii neaparat cu ce te confrunti. Din perspectiva mea, munca nu este mai importanta decat viata! Este INUMAN sa lucrezi 15-16 ore!! Chiar daca ai fi un om sanatos! Dar tu nu esti! Aranjeaza in asa fel sa schimbi asta si inca o data : DE URGENTA, du-te la medic si vezi despre ce este vorba! Nu mai amana nici o clipa! Ai grija de tine, esti foarte tanara si ai toata viata inainte.

Multa sanatate si ganduri bune! :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Stella!

 

du-te de urgenta la spital!!!! Faptul ca ai vomit sange nu este bine deloc. Nu cred ca are de-a face cu hepatita C. Nu mai sta pe ganduri...DE URGENTA LA MEDIC!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

draga stella

Te rog vorbeste cu familia ta si spune-le sa mearga cu tine la medic daca te temi sa mergi singura. Fi curajoasa si vezi ce e cu tine nu mai sta . Esti tanara si ai toata viata inainte asa ca nu te lasa coplesita de frica si fugi iute la doctor.Si las-o mai uor cu munca cel putin o vreme .Multa sanatate Gabriela

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×