Sari la conținut
Forum Roportal
Justine_

De ce iertam?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

O persoana din viata mea mi-a facut foarte mult rau si continua sa imi faca, insa nu stiu din ce motiv o iert intotdeauna. E de ajuns sa vad bunavointa o vreme ca sa uit tot ce mi-a facut. De multe ori m-am intrebat de ce fac asta. Cand sunt foarte suparata, imi jur de fiecare data ca nu ii voi mai raspunde la telefon niciodata, ca voi intrerupe orice legatura - insa dupa un timp supararea imi trece, si incep sa ma simt vinovata gandindu-ma ca probabil ca sufera.

 

Ma vad prinsa intr-un cerc vicios pe care chiar eu il intretin. Stiu in mod rational ca nu fac bine, ca nu ar trebui sa mai cedez daca vreau sa ies din acest cerc, dar ma cuprinde mila de fiecare data, si in plus ajung sa ma gandesc ce fel de om sunt sa las alt om in singuratatea lui, cand stiu ca sunt singura persoana cu care mai are o relatie cat de cat.

 

As vrea sa stiu ce credeti despre asta, ce credeti despre ideea de a ierta la modul general. O fi bine sa iertam, sau este doar un mod in care ii lasam pe cei care ne gresesc, sa ne greseasca in continuare nestanjeniti? Daca ierti in mod repetat, inseamna ca lasi pe cineva sa isi bata joc de tine? Inseamna ca nu te iubesti? Inseamna ca il aperi pentru ca vei face candva si tu aceleasi greseli?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sincer eu evit persoanele care mi au facut rau . imi strica viitorul . ori le tratez cu indiferenta ori nu mai stiu nimic de mine

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este bine sa iertam,este necesar s-o facem,pentru sanatatea noastra psihica...nu putem ramane blocati in resentimente,in ura,in suferinta...dar nu este intelept sa uitam,ori sa ne convingem ca ceilalti,s-au schimbat,si ca nu-si vor mai repeta greselile.Uneori,se intampla asa...dar de obicei,nu.

E necesar sa iertam,dar nu pentru ca ceilalti au nevoie de clementa noastra,ci pentru ca noi avem nevoie de ea.

Dar nu trebuie sa le permitem celorlalti sa isi reinoiasca abuzurile fata de noi.

Justine,fi mai prudenta cu cei carora le acorzi increderea...ai mai multa incredere in tine,in primul rand,iesi din relatiile abuzive,si nu te mai intoarce.Nu te mai lasa convinsa ca ceilalti ,,s-au schimbat''.Cere-le s-o dovedeasca,si nu prin vorbe,daca chiar te simti inclinata sa faci noi compromisuri.

Dar si mai bine,este sa renunti la acele relatii...nu pierzi nimic.Daca e chiar asa de important pentru acei oameni sa aiba o relatie cu tine,atunci pune tu conditiile,si asta inca de la inceput,cat mai limpede cu putinta.Daca nu sunt in stare sa accepte termenii in care esti dispusa sa ai o relatie cu ei,atunci,nu merita sa ai acea relatie.Nu te obliga nimeni.Fa doar acele compromisuri care nu te compromit.

Nu ramane in relatiile in care nu ti se acorda respect.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
daca nu uiti atunci nu ai cum sa ierti

 

Cam asa e.E ceva in genul unei bile negre atunci. :aranjare:

Editat de Jet Black

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×