Jump to content
Forum Roportal
cocky12

Stabilire sediu social acasa

Rate this topic

Recommended Posts

Am si eu o intrebare de maxima urgenta!

 

Un prieten de-al meu vrea sa isi stabileasca sediul social al unei firme la el acasa (de fapt, vrea sa-l mute). Tatal lui are un act de proprietate pe care este trecut el si mai e cumnatul lui (din curtea alaturata). Problema e urmatoarea: pentru a muta sediul social, am nevoie de actele de proprietate din spate. Pe titlu e trecut tatal lui cu 400 de metri patrati, dar mai este si cumnatul cu restul.

 

Intrebarea mea este: la Registrul Comertului mai am nevoie si de altceva decat actul de proprietate? Vreo incheiere de intabulare pe numele tatalui cu 400 de metri (ca sa-si stabileasca sediul social pe aia 400 de metri)? Eu cum demonstrez ca vreau sediul social numai pe aia 400 de metri?

 

Va multumesc mult!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar fi cam doua variante: un contract de inchiriere cu tatal lui. Desi nu este avantajos ca se considera venituri chiria si actul trebuie in registrat la Admin.Fin.

Si inainte mai se facea la notariat o declaratie de acceptare. Acum nu mai stiu cum este, eu faceam asta acum vre-o 10 ani.

Declaratia de acceptare consta in faptul ca proprietarul isi dadea acordul de functionare intrucat era ruda cu actionarul unic.

Sau un contract de comodat ar merge. Incheiat la notariat, ca sa fie autentificat .

Sa ne spui cum a rezolvat-o.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×