Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
da_raven

Is there any chance?

Recommended Posts

Inainte de toate, salutare tuturor.

Ma cam macina o intrebare la care nu ii stiu raspunsul desi il presupun.As vrea insa sa ma iluminati despre urmatorul lucru.

Deocamdata :oca: am 17 ani, sunt inca la liceu, dar mi-am propus sa urmez dreptul, fiind singura facultate sa-i zicem care ma atrage, desi urmez cursurile unui liceu cu profil mate-info. Acum intervine o discutie: Daca sa presupunem ca fac dreptul in tara ce posibilitate este sa il practic in State? Stiu ca nici in ruptul capului nu se poate intampla asa ceva fara alte considerente. Exista oare niste cursuri de echivalare a cunostintelor? pentru ca desigur legile in SUA nu sunt conforme cu cele din Romania. sa-ar putea face acest lucru fara sa urmez cursurile unei facultati din State? Presupunerea mea este ca nu, insa as dori sa fiu convins de acest lucru. In treacat sa-i zicem am vorbit cu o persoana care a urmat dreptul in Romania dar care locuieste in New Yorca si care mi-a spus ca sa-ar putea sa ocupi un post de "paralegal" insa cam atat(ea lucreaza din cate am inteles pentru o banca)

O descriere a termenului paralegal :Paralegal

Pe langa aceasta, care sunt conditiile titulaturii de avocat. Presupun ca trebuie sa fi cetatean...ceea ce presupune(excluzand casatoria etc..) ca trebuie sa fi lucrat sau rezidat timp de ?(3,5) ani. Trebuie sa recunosc ca sunt slabe sanse dar vreau sa ma conving inainte sa renunt la idee.Vreau sa caut ceva mai bun pentru mine in afara tarii.Accept idei. :spiteful:

Edited by da_raven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ca am exagerat sau poate ca e aberanta ideea. Sa inteleg ca nimeni nu a trcut prin aceasta.

 

Atunci sa extindem topicul de la cazul particular la un caz mai general in care persoanele plecate in strainatate si au inceput de jos(sau nu) sa-si expuna experientele legate de incercarea contruirii unei carieri. Cererea e pertinenta si mi-ar placea sa vad cum sa-au descurcat diverse persoane. Nu ezitati sa postati :spiteful:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa incepem cu un exemple de experiente neplacute.

 

Eu sunt in Belgia si am inceput de cateva saptamani sa imi caut de lucru. Sunt inginer constructor, am 5 - 6 ani de experienta in proiectare, deci nu sunt nici fara studii nici fara experienta.

In Belgia exista 3 limbi oficiale, franceza, flamanda si germana (care nu prea conteaza). Eu vorbesc foarte bine engleza, franceza mai mult decat multumitor si flamanda absolut de loc.

M-am prezentat la un birou de recrutare (aici din pacate nu te duci direct la firma) si mi sa-a spus foarte "amabil" ca din moment ce nu vorbesc flamanda singurele optiuni sunt menajera si spalator de vase. Cum jumatate din populatia Belgiei nu vorbeste flamanda, trebuie sa inteleg ca peste 5 milioane de oameni presteaza cele doua meserii mentionate mai sus? :spiteful:" :-" :("

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare rau sa aud asta Corinae si tin sa cred ca mai mult e vorba de un nationalism infect in care ai fost prinsa. Acelasi fenomen se intampla in Canada din cate stiu , unde daca nu sti franceza, poti sa fi proficiency in engleza ca tot job de maturator capeti. Nu inteleg de ce atat timp cat de descurci foarte bine cu 2 limbi/3(in cazul tau) nu poti sa ai o slujba decenta. Poate ca nu inteleg meseria de inginer constructor dar nu te confrunti cu probleme de tip calcule, masuratori etc...sau esti un functionar in care relatiile publice implica cunoasterea tuturor limbilor statului :De ? Sa fim seriosi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciudat e ca am raspuns odata..se pare ca nu sa-a inregistrat postul.

In orice caz..ma repet..mi se pare absurd ca odata ce indeplinesti cerintele specifice slujbei(tehnice si de domeniu) sa nu fi calificata si acceptata pentru simplul motiv ca nu cunosti cea de a treia limba a tarii...e culmea..si acelasi lucru se intampla in Canada unde daca nu stii franceza degeaba esti proficiency in egleza ca tot slujba de maturator ti se ofera(la inceput)...sigur ca odata initiat in interviuri si odata cu experienta cautarii unei slujbe lucrurile se imbunatatesc(nu e un idealism sper).deocamdata te afli la discretia unui nationalism infect care trebuie combatut. Imi pare rau Corinae pentru ce aud...si iti tin pumnii la urmatoarele interviuri. Nu trebuie sa fi dezamagita pentru ca in cele din urma va veni si randul tau sa te bucuri. :lol2:

 

Edit: Acum vad si postul anterior..scuze moderatorilor pentru dublul post.

Edited by da_raven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie mi se pare aiuristic faptul ca cineva care clar nu are absolut nici o legatura cu ingineria decide cine ajunge la interviu cu angajatorul si cine nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mie mi se pare aiuristic faptul ca cineva care clar nu are absolut nici o legatura cu ingineria decide cine ajunge la interviu cu angajatorul si cine nu.

 

 

 

 

logic ar fi sa spunem ca nu este "fair", dar "birourile de recrutare" nu fac decit sa urmeze instuctiunile "angajatorilor"....

sa ii puna in contact cu oamenii care se incadreaza exact cu ceea ce ei vor...., angajatorii nu vor sa'si piarda timpul cu aplicantii care nu indeplinesc toate cerintele.... (oricit de minuscula ar fi)

Share this post


Link to post
Share on other sites
logic ar fi sa spunem ca nu este "fair",  dar "birourile de recrutare" nu fac decit sa urmeze instuctiunile "angajatorilor"....

sa ii puna in contact  cu oamenii care se incadreaza exact cu ceea ce ei vor...., angajatorii nu vor sa'si piarda timpul  cu  aplicantii care nu  indeplinesc toate cerintele.... (oricit de minuscula ar fi)

 

Si de unde stie aia de la biroul de recrutare daca eu sunt un bun inginer sau daca altul e un doctor bun? El nu are nici o legatura cu meseria respectiva, deci nu are cum sa judece. Angajatorul cauta un inginer bun, nu un purtator de cuvant sau un profesor de franceza ca sa ceara dictie perfecta.

 

In plus, te mai si mint in fata. Am trimis un CV pentru un post si era clar scris "franceza sau flamanda". Am primit un email prin care mi se spunea ca se cer ambele :lol2: si ca nivelul meu de franceza nu e destul de bun. Inutil sa spun ca CV-ul si scrisoarea de intentie erau redactate intr-o franceza perfecta si ca nu am discutat niciodata cu respectiva persoana, deci nu avea cum sa stie cat de bine vorbesc eu franceza. Pur si simplu cauta motive sa refuze.

 

Ideea e ca cei de acolo taie si spanzura. Daca ei decid sa nu imi dea CV-ul mai departe pot sa fiu cea mai tare in domeniu ca tot degeaba. Angajatorul nici nu va sti vreodata ca eu exist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

trebuie sa admit ca uneori lucrurule par cam ciudate..... hai sa spun ce am intimpinat eu...am avut interview cu 3 persoane diferite ptr. sa'i spun "un amarit de job".... si decizia a fost ca primesc job'ul.... in momentul in care am ajuns sa semnez toate hirtille necesare mi s'a spus ca daca nu reuseste sa dea de cel putin 2 persoane care sa dea referinte despre mine, nu'mi offera job'ul... oricit de multa experienta as fi avut .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intre timp am descoperit ca exista si birouri de recrutare pentru cei cu studii superioare, care te trateaza cu totul altfel.

Am reusit sa imi gasesc de lucru, deci se poate. Oricum, este foarte important sa ai drept de munca in tara in care vrei sa lucrezi, altfel recrutorii nici nu stau de vorba cu tine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×