Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
florino

Hepatita B cu transaminaze normale

Rate this topic

Recommended Posts

salut! ma numesc Florin am 32 de ani , culmea chiar astazi...ii implinesc. Rugamintea mea este sa vo opriti putin si asupra mesajului meu..in urma u 3 saptamani am fost la doctor ...ma durea stomacul , o problema mai veche- gastrita si acesta mi a dat sa fac toate analizele la sange...Asa am fost depistat cu virusul B ....o sa revin si cu valorile matematice ale analizelor...ideea e ca toate au iesit in limite normale , transaminazele in partea de jos a intervalului valorilor ecografia nu a relevat nimic deosebit...doar colecist cu pereti ingrosati....din cate imi amintesc....in rest totul ok .Medicul de familie mi a spus sa merg acasa ca nu am nimic ca prezenta virusului nu inseamna ca sunt bolnav..Nu m am multumit cu acest raspuns si asa am ajuns la Bals unde mi s au repetat analizele si s a confirmat existenta virusului b... si varianta unei hepatite cronice..Am facut si punctie acum astept rezultatul...Vazand lucrurile din alta perspectiva acum imi dau seama si de niste lucruri care pana acum nu le am dat atentie: o scadere usoara in greutate 2- 3 kg, faptul ca toleram foarte greu alcoolul in sensul ca daca consumam o bere in plus imi era rau o saptamana, lipsa poftei de mancare...asta poate fi semn de fibroza mare?

Problema mea cea mai mare e faptul ca la mine APROAPE SIGUR aceasta infectare cu virurul asta perfid e mai veche de 10 15 ani....atunci au fost contactele mele cu stomatologii, si singura mea internare intr un spital...mi e foarte frica de rezultatul biopsiei...am facut o depresie nu mai pot sa dorm noaptea nici cu sedative sunt disperat....mi e tare frica ..parca as mai sta pe lumea asta...sunt casatorit de 3 ani si as fi vrut si eu un copil...as fi vrut sa traiesc ..nu regimul alimentar sau abstinenta de la alcool si tigari reprezinta o problema ...dar psihicul este la pamant...si nimeni in 3 saptamani nu mi a spus nimic concret...doar ce am citit eu pe net...si m am ingrozit etape prin care cred trec toti cei ca noi...ar putea fi ciroza???? sau care e diferenta intre o ciroza si o hepatita cronica f avansata tinand cont de faptul ca au trecut atatia ani..?as vrea sa vorbesc, sa comunic cu oameni ca mine...ca sa nu mai spun ca de cand s a aflat de asta - ptr ca eu nu am facut un secret- putini prieteni mai am-am o gramada de intrebari...si vreau sa vb cu cineva altii cu mai multe cunostinte si mai multa experienta in lupta cu aceasta boala...sunt in intuneric si am nevoie de o mana de ajutor !

Share this post


Link to post
Share on other sites

revin cu valorile analizelor in speranta ca cineva ma va lumina si pe mine:

MARKERI HEPATICI

ANTI HBC- 14.27

ANTI HBC_I - REACTIVE

ANTI HBE -0.01

ANTI HBE_I REACTIVE

HBeAg 0.379

HBeAg_I Nonreactive

HBsAg 217.288

HCV_3 0.08

HBsAg_I reactive

HCV_3_I NONREACTIVE

 

TGO 25

TGP 25

BILIRUBINA TOTALA 1.2

COLESTEROL 155

PROTEINE TOTALE 6.9

UREA 25

CREATINA 0.9

GLICEMIA 98

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Florino,

In primul rand "La multi ani" pentru ziua de ieri; cu putina atentie si poate interferon - vom discuta pe acest forum si peste - cel putin dublul varstei tale - .

So, stiu ca vestea a cazut ca un trasnet peste tine si ca te simti ingrozitor; toti am trecut la inceput prin asta. Nu am sa-ti spun o noutate, dar crede-ma - psihicul este extrem de important in lupta cu virusul asta. Ideea e ca noi stim de la inceput ca lupta e inegala; de virus nu vom mai scapa niciodata, dar il putem aduce in stare de "nefunctionare".

Am aproximativ aceeasi varsta ca tine si in urma cu un an jumatate am aflat ca am virusul B; la fel ca si tine, acest virus nu l-am putut lua decat de la stomatologie (nu am fost internata niciodata, nu am facut injectii, perfuzii, transfuzii); cand mi-am facut analizele mi-au iesit perfecte (cele la sange, ecografie), dar...rezultatul la punctie a fost groaznic: fibroza grad 3. Fata de tine, eu sunt si mai "bogata":intre timp am descoperit ca am si D-ul. Deci, B+D; D-ul nu se ia decat pe fondul de B deja existent; D-ul singur nu poate exista. Asa ca, pt. linistea ta fa-ti si testul pt. D.

Sunt pe interferon de un an si jumatate; am trecut prin o groaza de stari si momente; unele mai bune, unele mai putin bune, unele groaznice. Acest forum m-a ajutat destul de mult atunci cand simteam ca sunt la pamant. Vorbesti mai usor cu cei de aici, decat cu cei apropiati. Oricum, au ramas f. putini; ca si eu ca si tine m-am apucat sa spun la toata lumea si selectia s-a facut rapid. Acum imi dau seama ca era mai bine sa-mi tin gura. Te privesc ca pe un paria.

Cand iti vine rezultatul la punctie? Abia dupa aia vei sti ce ai de facut; viremia ti-ai facut-o? Bine ar fi sa treci pe interferon, cat de urgent;

Inca o data, nu dispera! Esti tanar, poti sa suporti usor interferonul care sigur ai sa-l faci si cu noroc si ajutorul Celui de Sus in cativa ani va aparea un medicament care va putea regresa fibroza.

Multa sanatate si mai vorbim!

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc pati...e bine sa stii ca nu esti singur...stiu ca psihicul este important...dar am cazut total, am insomnii..de fapt de cand am aflat nu mai pot sa dorm mai mult de 5 ore pe noapte si asta cu sedative...Privesc lucrurile sumbru...toata viata mea..pana acum am avut niste teluri in viata..sa fac o scoala sa fac o facultate sa ma angajez, sa am propria mea casa ...cu ambitie multa si fara un suport material mare desi parintii mei au fost tot timpul langa mine am reusit...am langa mine omul pe care il iubesc si cu care as dori sa traiesc toata viata..imi doream un copil....VIATA ABIA INCEPEA.....si acum ...totul s a naruit...Asteptarea ma omoara...nu inteleg de ce nu mi au spus sa fac si viremia cand am facut punctia ...as fi avut un raspuns complet la intrebari...asa va trebui iar sa mai astept aproape o luna...de fapt nu stiu nimic ..nici ce forma de hepatita cronica e nici care e speranta de viata..NIMIC..

Te ai uitat pe rezultate? Cum ti se par?Ma intereseaza f mult o parere a ta referitoare la rezultate...nu stiu daca mi au facut o analiza specifica ptr D ...probabil ca nu...Din cate am citit forma de hepatita AgHBe negativ e mai grava, eu am HBeAg 0.379...asta ce inseamna??? te rog sa mi raspunzi la intrebarile astea in limita timpului tau disponibil...MULTUMESC MULT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Florino,

Analizele tale sunt bune; dar, repet: nu sunt relevante. Cele mai concludente sunt punctia si incarcatura virala si testul pt. D. OBLIGATORIU fa-l! Se face la Bals.

Nimeni nu-ti poate spune care e speranta de viata. Nu bate campii. Esti tanar si in cel mai rau caz ai o fibroza 1-2 iar pana la ciroza...(luand in calcul cel mai pesimist drum) ar mai fi vreo 30 ani DACA NU AI FACE NIMIC. Dar tu ai sa intri pe interferon si ai sa opresti virusul din activitate. Ai sa-l faci nedetectabil.

In legatura cu insomniile...sunt campioana la asa ceva. Interferonul iti da o stare sau de somnolenta continua sau de insomnii. Eu am insomnii cumplite. Dorm cu xanax - dar le evit pe cat posibil -. Un timp mi-a mers cu tinctura de valeriana (incearca si tu din astea naturiste) apoi nu si-a mai facut efectul; acum iau niste pastile - pasiflora- tot naturiste si vad ca ma ajuta cat de cat.

Nu mai privi lucrurile sumbru; nu e dracul chiar asa de negru; sunt altii mult mai rau decat noi. Bine ca ai descoperit-o acum; altii se trezesc deja cu ciroza cand afla. Dupa ce ai sa faci interferon si o sa ai virusul nedetectabil o sa poti avea si un bebe. Pt. linistea voastra, fa-i testul pt. B si sotiei. N-am intalnit nici o persoana care sa-si fi infectat partenerul, chiar daca nu s-a protejat, dar e mai bine sa stii.

Deocamdata e socul initial; ai sa-l depasesti si ai sa inveti sa accepti situatia. Asta e! Ai sa-ti schimbi putin ritmul de viata si ai sa mergi inainte.

Asigura-te ca esti pe mainile unui medic bun (daca exista asa ceva) ; eu am schimbat cativa pana acum, nici acum nu sunt deplin multumita dar macar asta ma ajuta cu interferonul.

Mai vorbim; nu e corect ce ni se intampla - dar pana nu acceptam, nu putem merge mai departe!

Share this post


Link to post
Share on other sites

intamplator...sau poate a fost destinul...sotia mea a vrut sa doneze sange in urma cu aprox o luna...nu a vrut chiar a donat..ocazie cu care i au facut si analizele...daca era ceva ar fi aparut atunci nu? oricum o sa faca vaccinul obligatoriu..nu as putea sa traiesc cu gandul ca am facut rau unui om oarecare cu atat mai mult omului pe care il iubesc mai mult decat pe mine....bine ca ea nu are ...Tu cum ai reusit sa ajungi la fibroza 3? acum dupa un an si jumate cum e??? Cum se impaca hepatita b cu interferonul si mai ales cu serviciul? ti am lasat un mesaj personal cu un id de mess Vreau sa vorbim daca nu te deranjeaza si ai timp...

Share this post


Link to post
Share on other sites

SALUT PRIETENI.

Azi am primit rezultatul biopsiei hepatice Il postez in speranta ca voi care sunteti mai avizati ca mine imi veti spune cum stau....Multumesc anticipat!

INFILTRAT INFLAMATOR

Infiltrate inflamator portal MODERAT, alcatuit din limfocite,monocite

- particularitati de distributie ale infiltratului portal: -

- infiltrat inflamator lobular- minim alcatuit din limfocite

 

LEZIUNI HEPATOCITARE

- hepatita de interfata : -minima, focala

- necroza hepatocitara izolata intralobulara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anti HBc 11.05,

Anti=HBC_I - Reactive,

Anti_HBe 0.01,

Anti_HBe_I Reactive,

HBeAg 0.441,

HBeAg_I Nonreactive,

HBsAg - >250.000 ,

HCV_3 0.08,

HBsAg_I High reactive,

HCV_3_I nonreactive,

TGO 40 ( val. normale 8-50),

TGP 40 ( 9-72),

ALKP 87 (38-126),

GGT 16 ( 8-78),

WBC 6.9 (3.6-9.6),

NE 66.2 ( 37-73),

LY 29.4 (20-55), MO 2.9 (2.5-10),

EO 1.1 (0.6-11) ,

BA 0.4 ( 0.0-2),

NE# 4.6 (1.4-6.5),

LY# 2 (1.2 -3.4),

MO# 0.2 (0.0-0.7),

EO# 0.1 (0.0-0.7),

BA# 0.0 ( 0.0-0.2),

RBC 4.24 ( 3.90-5.70),

HGB 12.5 9 12.1-17.2),

HCT 37.8 (36.1-50.3) ,

MCV 89.1 982.2-97.4,

MCH 29.5 ( 27.6-33.3),

MCHC 33.1 ( 33.0-34.,

PLT 325 (202-386),

PCT 0.284 (0.000-0.990),

MPV 8.8 ( 7.8-11),

PDW 15.9 (0.0-99.9),

RDW 13.3 (11.6-13.7)

IN PARANTEZA SUNT VALORILE NORMALE.

HBV-DNA Cobas taqMan 2180 Ul/ml , 1 Ul/ml = 5.82 c/ml = 12.687 copiii aceasta fiind viremia. Saptamana trecuta am facut fibrotestul la Matei Bals si astept rezultatul sa vad gradul de fibrozarea a ficatului. Sunt ingrijorata ca doctorita mea a zis ca daca fibroza iese pana in F1 nu este nevoie de nici un tratament. Ce trebuie sa fac sa astepr pana ajung la ciroza sa imi de a tretament? Hepatita mea este activa la aceasta ora, asta inseamna ce virusii isi fac de cap in continuare, nu ??? dup[a cum am citit pe acest forum, Voi ce stiti?? nu se da tratament antiviral cu aceste analize si viremia de 12687 copiii? Daca cineva vrea sa imi dea un sfat......ii sunt fff recunoscatoare

Sanatae multa va doresc la toti !

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu viremia asta mai greu cu tratamentul...ar trebui sa ai fibroza destul de mare (ceea ce nu iti doresc fireste.)ca sa intri pe tratament....analizele par , asta o spun eu ..un necunoscator in ale medicinei dar bolnav de hepatita ..bune spre f bune ideea este ca ( asta am invatat o aici pe forum de la oameni mai experimentati ca mine ) daca ai analizele bune NU INSEAMNA APROAPE NIMIC. Stiu ca pare incredibil dar sunt bolnavi de ciroza cu transaminaze normale ...Si eu ca si tine trec prin acceasi dilema...eu am F2 viremia era acum 2 luni 8900 de copii\ ml...deci nici o sansa de tratament..La tine avand viremia peste 10 000 si aghbe negativ ...nu mai stiu exact dar parca asta am vazut in analizele tale - aghbe negativ- s ar putea pune problema interferonului - ceea ce nu este cel mai placut lucru din lume..Important este rezultatul histopatologic...dar tu ai facut fibrotestul..bun si ala! daca fibroza este mica e ok ...inseamna ca sistemul imunitar nu a cedat si tine lucrurile cat de cat sub control dar nu poate elimina virusul ...cati ani ai? de cand stii de virus? mai vorbim...oricum important este sa te linistesti....lucrurile nu sunt chiar asa de disperate cum par la prima vedere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult Florino pentru incurajari. Am 40 ani. Eu am aflat anul trecut in luna iuie ca sunt "purtator sanatos". Efectiv cand m-am infectat nu stiu. De la stomatolog cred....in 2003 .Am mers la medic , mi-a zis ca nu este nicio problema, regim si sa vin la analize la 4-5 luni. Din propria initiativa am facut viremia si fibrotestul. Cand m-am dus sa-i arat viremia , ca este mai complicat decat a zis dansa dupa ce a vazut markarii virali si analizele....... a dat din umeri.... zicand " cred ca m-am inselat" Acum astept rezultatul la fibrotest. Tu zici ca daca fibrozarea ficatului este mica nu pot face nimic, adica tratament? pai de ce ??? astia asteapta pana faci ciroza??? ca sa-ti dea tratament gratuit? Am inteles ca este destul de scump. Va doresc sanatate tuturor,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×