Jump to content
Forum Roportal
Arcangelo

Calitati....defecte

Rate this topic

Recommended Posts

Daca esti sincer/a cu tine,si te cunosti,atunci nu-ti va fi greu sa constati ca cea mai mare calitate a ta,este si cel mai mare defect...

A exagera in orice privinta,inseamna a actiona impotriva ta.Echilibrul e necesar,si prea mult,dintr-un lucru bun,inseamna pana la urma...rau.

Ganditi-va la calitatea cea mai mare pe care o aveti,apoi,gasiti defectul opus acelei calitati si gasiti in acel defect o...calitate(!)

Daca ati reusit asta,nu va fi greu sa gasiti si acel defect care consta in exagerearea calitatii voastre.

Dau un exemplu:

 

1.Calitate: empatia -sa fii empatic,inseamna sa fi inteligent emotional,sa-i intelegi pe ceilalti,lumea in care traiesti,sa iti dai voie sa simti energia,si sa inveti sa o pricepi...sa fii empatic,inseamna sa poti sa te ,,pui in locul celorlalti''dar inseamna cu adevarat,sa-i poti traii pe ceilalti. :)

2.Defectul opus ei: indiferenta

3.Calitatea din ,,defect'': fara indiferenta,problemele celorlalti,dorintele,actiunile lor,ei in general,va vor da total peste cap...nu va puteti implica tot timpul,in vietile celorlalti,si nici nu sunteti bineventi sa facei asta,si nici nu puteti sa-i lasati pe ceilalti sa se implice in viata voastra pana a ii lasa sa va faca viata si voi sa o traiti...fara indiferenta,chiar si cele mai marunte rautati,va vor durea...fara indiferenta,veti fi o victima profesinista,persoana cu ,,pielea'' cea mai fina,care e ranita pana si de o floare...si ,asa,am ajuns si la punctul patru:

4.Defectul din calitate

Pentru cei care nu pot sa vada defectele din calitati,si calitatile din defecte,pentru cei care nu pot sa-si gaseasca echilibrul

voi incerca eu,(si sper ca nu numai eu)sa le explic problemele pe care li le aduc pretioasele lor calitati,si darurile pe care li le aduc detestatele lor defecte... :o:

 

Am sa va rog,sa incercati macar,sa urmati exemplul rationamentului meu...unii,execleaza in off topic-eala. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
3.Calitatea din ,,defect'': fara indiferenta,problemele celorlalti,dorintele,actiunile lor,ei in general,va vor da total peste cap...nu va puteti implica tot timpul,in vietile celorlalti,si nici nu sunteti bineventi sa facei asta,si nici nu puteti sa-i lasati pe ceilalti sa se implice in viata voastra pana a ii lasa sa va faca viata si voi sa o traiti...fara indiferenta,chiar si cele mai marunte rautati,va vor durea...fara indiferenta,veti fi o victima profesinista,persoana cu ,,pielea'' cea mai fina,care e ranita pana si de o floare...

 

 

Mi-ai luat vorbele din "gura". :)

In ultimul timp as vrea sa spun tuturor celor cu care vin in contact intr-o forma sau alta,cat de simpatici si dragi imi sunt,mai ales de cand am descoperit Iubirea cea fara de obiect.Dar ceva ma opreste,caci ar fi ca si cum as da totul dintr-o data si m-as simti ridicola(exagerata).Si totusi sunt unele persoane fata de care nu rezist.

Probabil ca in timp le voi spune tuturor,sper numai sa nu fuga de mine. :P :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites

calitate sa stiu sa glumesc

 

defect oare cine glumeste si cine vorbeste serios?

 

calitate sa vad ca viata e o gluma cu iz serios

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Calitate:constiinciozitate-insusirea de a fi corect fata de cei din jur,cat si fata de tine,atentie la detalii,seriozitate in actiuni.

2.Defect:frivolitate-lipsa de atentie asupra detaliilor,superficialitate.

3.Calitatea din defect:ajuta la relaxare in unele momente.

4.Defectul din calitate:exagerarea-daca urmaresti prea mult orice amanunt, risti sa devii prea serios si sa pierzi momente de destindere.

Edited by ANA-MARI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-mi plac persoanele care sunt foarte suparacioase....si cu care nu poti glumi.....care iau totul prea in serios ...........viata mai inseamna si distractie...nu doar scopuri si obiectve de indeplinit...........

Edited by andi_

Share this post


Link to post
Share on other sites

soarta....... nu toti au cum

 

N-am nici calitati, nici defecte. Nu sunt ca voi, oamenii de rand.

 

dar cum?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu doresc sa precizez calitatile (in adevaratul sens al cuvantului) pe care le am, pot parea ca doresc sa fiu superior.

 

"calitati" care sunt defecte: iubirea pentru oameni, sinceritatea si perfectionismul

Edited by Marinius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×