Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
whatever

New Age anyone?

Recommended Posts

sa-ar putea sa ma insel, dar cred ca numele enumerate de tine nu au de-a face cu new age :good:"

anyway, dead can dance sunt geniali.doar ca eu ii incadrez undeva la darca-goth-new wave-bla bla :De

eu caut de muuuulta vreme un dublu cd "tribute to dead can dance" semnat "the lotus eaters". daca are cineva, pliz pm 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah...stiu. E destul de greu sa le pui o categorie celor de la Dead Can Dance :good: Gothic, World Music... In orice caz, they-re my number one, desi i-am descoperit relativ recent, dupa ce am aflat ca soundtracca-ul de la Gladiator e compus de ei. Si de atunci imi tot completez colectia piesa cu piesa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna.

Scuze ca ma bag (in seama :tease:)). Stie cineva unde as putea gasi urmatoarele (in afara de Amazon, Ebay):

- Rolf Lovland - Songs from a Secret Garden

- Mehdi - Instrumental.

Sunt interesat de muzica (catalogata) New Age, precum si ambientala/meditatie/instrumentala/electronica si as fi interesat de achizitii/schimburi. Deocamdata am doar niste Yanni, Era, Enigma si altele care poate se incadreaza sau poate nu in asa zisul curent New Age. Mersi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut tuturor..

First and foremost, ce intelegeti voi prin muzica New-Age ? Are vreo definitie, vreun site oficial, vreo carte despre ea ? Singura chestie despre new-age care am gasit-o a fost cartea lui Bruno Wurtz : New Age ( revrajirea varsatorului). Si daca tot sunt la capitolul definitii, imi poate explica cineva ce inseamna muzica gotica ? Pentru ca, daca e pana acolo, si Haggard canta muzica gotica !! Haggard, adica insturmentatie de orchestra clasica combinata cu voci grohaite si ghitari+tobe, adica aproape rock :). Suna bine, but that's not the point.

Si, stefi_r, incearca ceva din colectia Cafe Del Mar. Este muzica electronica, creata special pentru ambient.. cred ca are si influente psihedelice, adica te baga intr-o stare meditativa..

Share this post


Link to post
Share on other sites
VANGELIS

 

Alpha

 

New Age Music Radio

As zice ca e destul de greu de dat o defenitie muzicii care intra in "categoria" New Age... am auzit de atatea ori exemple care apoi sa fie combatute cu furie si cu argumentatii tot atat de solide ca si cele aduse apartenentei la gen, incat orice radio as asculta :o: - dilema tot ramane...

 

OK, Vangelis intra la new age, desi sunt sigur ca exista o multime enorma care sa il incadreze la muzica pur electronica fara farame de space in ea... M-as gandi putin si la proiectul Aphrodite's Child... e progressive rock dar are si o tenta de new age... deci ce il face si ce nu il face sa fie new age?...

 

Alta chichita... Hawkwind canta space rock clar, la fel (desi nu suna la fel si e incadrat mai mult in psychedelic rock) si albumul lui Syd Barrett - Piper at the Gates of Dawn (sub semnatura Pink Floyd), dar totusi nu au nimic new age in ele (albumele Hawkwind si Pipers...).

 

Klaus Schulze.... aici e putin mai complicat ... Krautrock-ul in sine e mai putin complicat... Dilema se pune si la alt nivel e muzica rock sau e muzica electronica... Dar acum nu asta intereseaza atat de mult... Daca Schulze e new age...Atunci Tangerine Dream, Faust, Amon Dull II, Can, Neu!, Novalis?... Aici chiar ma abtin... ceata teoretica e mult prea densa pt mine :yahoo: Oricum... din aceasta latura a Kosmische Rock-ului cei mai catre new age mi se par "spiritualii": Popol Vuh si Embryo...

 

Desi am vazut ca pe acest forum se posteaza destul de rar, mai ales la sectiunile care au cat de cat de a face cu muzica rock (muzica pe care o ascult eu)... Sper sa continuam de dezbatut macar acest punct...

 

Apropo, am vazut ca ai postat destu de des la topicul jazz... Scena din Canterbury facea punte intre rock si jazz in modul cel mai elocvent posibil... ei si ar mai fi si altii ca si Colosseum si Mahavishnu Orchestra... Crezi ca ar avea sens sa se deschida un topic si despre aceste zone de penumbra si pastel muzical?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×