Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roportal

Jaf de 100 de miliarde de lei.

Recommended Posts

Petru Nica (30 de ani), sofer la firma International CPI Security SRL, a furat, ieri dimineta, o masina blindata de transport monetar in care se aflau 16 saci cu bani colectati de la mai multe banci din tara. Sacii contineau 100 de miliarde de lei. Ieri dupa-amiaza, hotul a abandonat masina pe o strada din cartierul Baneasa. Politistii il cauta cu infrigurare.
Petru Nica si un coleg de la firma International CPI Security SRL se intorceau, ieri dimineata, in Capitala, la bordul unei masini blindate burdusite de bani. Au calatorit toata noaptea de duminica spre luni, colectind saci cu bani de la filialele firmei din Galati, Constanta si Ploiesti care trebuiau dusi la sediul central, din Bucuresti, al firmei la care lucrau. Banii apartineau mai multor banci. La intrarea in Capitala, conform variantei lansate de politie, Petru Nica i-a cerut colegului sa-i cumpere un pachet de tigari. Ramas singur in masina, Nica a demarat in tromba si sa-a facut nevazut. El a fugit cu o incarcatura fabuloasa: 16 saci cu bani, in care erau 100 de miliarde de lei.  

Petru Nica a abandonat apoi masina pe Strada Madrigalului, din cartierul Baneasa. Politistii nu au reusit sa afle cine la-a asteptat pe hot si cine la-a ajutat sa transporte sacii dintr-o masina in alta.  

Ieri, mai multi angajati ai firmei International CPI Security au fost audiati de politie. Petru Nica are 30 de ani si este angajat la societea respectiva de aproximativ un an, ca sofer pe o autospeciala blindata de transport monetar. Tot ieri, politistii Serviciului Investigatii Criminale din Politia Capitalei la-au dat pe Nica in urmarire generala si in consemn la frontiera.

 

Oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sustin ca nici o banca nu a raportat un furt de asemenea proportii si nici nu avea de ce sa o faca, de vreme ce urmeaza sa-si recupereze banii de la firma care-i colecta.
Cel mai adesea, valorile transportate de firmele de protectie si paza sint asigurate la companii de profil. Nici o firma de asigurari nu plateste insa despagubiri pentru un prejudiciu  cauzat din vina angajatului firmei care asigura paza si transportul valorilor respective. Este exact situatia de la International CPI Security, care nu va fi despagubita de companiile de asigurari.

 

Detalii Evenimentul Zilei.

 

Banii erau colectati de la sucursalele teritoriale ale bancilor AMRO Banca, BRD si City Banca si fusesera depozitati in trezoreriile firmei CPI din cele trei zone de lucru. De aici, sacii cu cele 100 de miliarde de lei urmau a fi transportati la sediul CPI din Capitala. De la Ploiesti au ridicat sacii cu bani in jurul orei 2,45, in noaptea de duminica spre luni. Aproximativ o ora mai tarziu, Nica a oprit la un restaurant din cartierul Baneasa, rugandu-la pe colegul sau sa-i cumpere un suc. Ramas singur in masina, soferul a demarat in tromba si a disparut inainte ca insotitorul sa mai poata interveni. Se pare ca, in acel moment, el si-ar fi contactat complicii cu care pusese la cale aceasta lovitura. El a traversat soseaua Bucuresti-Ploiesti, intrand pe strada Madrigalului si oprindu-se pe malul lacului Baneasa. Aici ar fi avut loc si transbordarea celor 17 saci cu bani. Anchetatorii nu puteau insa preciza ieri in ce autoturism au fost incarcati banii si cine se mai afla in acesta. In timp ce politistii efectuau cercetarea la fata locului, ei au vorbit in doua randuri la telefon cu Nica Petru, care le-ar fi spus sa aiba rabdare, pentru ca se va preda de bunavoie. "Stati linistiti, ca o sa vin eu sa ma predau", a spus fugarul.

 

Sursa Adevarul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pentru incalcarea normelor de siguranta,  

Firma care transporta cele 100 de miliarde furate - amendata cu fix 10 (zece) milioane lei  

* Insotitorul care la-a lasat singur pe soferul Petru Nica, in masina cu bani, a intrat si el in vizorul politiei, pentru incalcarea consemnului * Intre cei 17 saci cu bani sa-ar fi aflat si unul cu valuta

Sursa Adevarul

 

Citiva dintre vecinii fugarului cred ca banii disparuti au ajuns la mafia italiana, iar familia lui Petru Nica se teme ca acesta nu mai este in viata.  

 

Gianina, sotia lui Petru Nica, barbatul disparut cu 300 de cailograme de bani, a fost chemata ieri dimineata la audieri. “Este insarcinata in luna a opta si ne facem griji pentru ea. Este foarte suparata. Petru avea grija de ea ca de ochii din cap! Ar fi facut orice pentru ea. Noi ne rugam la Dumnezeu ca Petru sa fie inca in viata. A mai lucrat ca sofer la o alta firma. Dar ne intrebam, daca vroia el sa faca asa ceva, nu ar fi facut de un an de zile de cind este angajat? Nu era inarmat, nu bea, nu fuma!”, se tinguie Petruta Dumitru, matusa lui Petru Nica.

 

Sursa Evenimentul Zilei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am auzit si eu stirea la tv. oricum nu prea are cum sa scape ca pentru banii aia si cel mai bun preten te vinde. deci chiar daca scapa de politie o sa aiba pe altii pe urmele lui

Share this post


Link to post
Share on other sites

lam citit si eu azi. nici nu mam gandit ca ar putea fi implicat si celalalt sofer. intrun el a fost mai simplu jaful asa pentru ca a putut scapa usor colegul sau nu a anuntat imediat politia,dar oare cat timp va rezista la investigatii? daca stie cumva unde este cel cu banii cred ca dupa catva timp va ceda si il va turna.

:dee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu cred la fel e destul de greu sa rezisti la investigatii si este si mai greu sa treci de detector daca esti vinovat.

Cine stie poate a crezut ca colegul lui face o gluma.

De multe ori si ziarele scriu tot felul de tampenii numai ca sa vanda cat mai multe exemplare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am vazut si eu. ne uitam maine prin ziarele online sa vedem. :dee

Share this post


Link to post
Share on other sites

oricum eu cred ca si daca nu lau prins ei tot o sa zica la stiri ca lau prins pentru a nu incuraja si pe altii :dee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×