Jump to content
Forum Roportal
dulce maria

Cine beneficiaza de tratament cu interferon

Rate this topic

Recommended Posts

Am 44 ani. 1460000 ui,ciroza stadiul 1, fibroza gradul 4, varice esofagiene stadiul 1-2 si mi sa-a spus ca in aceste conditii nu mi se accepta dosarul pentru tratament cu interferon. De Ce? Cine a stabilit citeriile si unde le pot gasi. Ce alte optiuni am.

Pana acum nu am avut nici un simptom si am descoperit toate acestea intamplator acum 1 luna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Maria,

 

e trist ca ai aflat de hepatita C si pe deasupra nici nu poti sa faci tratamentul. Se poarta unele discutii cu privire la eficienta acestui tratament la pacientii cu hepatita C si ciroza. Multi spuneau ca acest tratament nu isi face efectul si este riscant la acesti pacienti, dar intre timp sa aratat prin studii ca si in cazul celor cu ciroza (Child A - ciroza compensata, presupun ca tu fiind in stadiul 1 te afli in aceasta categorie) tratamentul are efect pozitiv si trebuie neaparat facut. In principiu nu inteleg decizia casei de asigurari in cazul tau, pentru ca se pare ca nu esti intr-un stadiu avansat de ciroza (Child B/C- ciroza decompensata care presupune transplant de ficat) si pe deasupra esti un caz in care trebuie neaparat facut ceva, si nu este timp de asteptat!!!

De ex. in Germania se administreaza acest tratament si acestora, dar sub supraveghere (controale, probe de sange..) mult mai severa decat la ceilalti pacienti. In cazul in care acest tratament nu isi face efectul se mai incearca cateodata doar tratament simplu cu PegInterferon (doza reudusa sau normala 180 micrograme) care are in special rolul de mentinere a starii ficatului. Sanse de vindecare cu aceasta varianta sunt foarte mici (10-15%) dar important este oprirea cirozei. Cred ca in cazul tau e important sa se ia masuri de urgenta pentru. a evita complicatii (adica avansarea cirozei). Eu as zice sa mai vorbesti cu doctorul tau, sau cu casa de asigurari ce posibilitati mai exista.

Poate stiu si ceilalti din forum cum sunt regulile in RO...

 

pe.sa. Sa putut chiar arata in studii ca, dintre 153 de pacienti care au fost diagnosticati inainte de terapie cu ciroza completa, la 75 de persoane (49%) ciroza nu mai putea fi diagnosticata (doar un grad ridicat de fibroza) dupa trat.

 

un linca interesant pentru. tine (in germana, franceza, engleza)

http://www.medicalforum.ch/pdf/pdf_d/2005/...2005-21-009.PDF

Toate cele bune

 

Am gasit un linca de la casa de asigurari si sanatate cu informatii privitoare la trat. HCV:

http://www.casan.ro/pdf/medicamente/Protocol.pdf (Vezi paginile 44 pana la 80)

Edited by Enigma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Maria Imi pare rau ca ai aflat despre boala intr-o faza asa de avansata.Orcum niciodata nu e prea tirziu.Am cunoscut o de-na ce a ajuns la spital in coma hepatica(avea deja ciroza )si habar nu a avut de hepatita la viata ei,dar cu tratamentul cu ceaiuri( a lui Cozac) si cu regim alimentar a reusit sa stopeze ciroza.Asa e, in prospectul de medicamente al interferonului se specifica ca nu se da tratamentul in faze de ciroza,cel putin la noi in tara(sa-ar parea ca in faza de ciroza nu este eficient ) .Dar poate sa-au mai schimbat regulile intre timp(am terminat tratam acum 2 ani) ,mai insista si vorbeste dr ,poate ai sanse de tratament.Nu te descuraja, sunt multe tratamente naturiste care stopeza boala . Multa sanatate .

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna maria,

eu fac tratament cu inf de 8 luni de zile si ma duc de cel putin o data pe luna la casa de sanatate.acolo stind la coada am intilnit diverse persoane cu diverse probleme....in discutiile noastre am aflat ca sint persoane cu ciroza care fac tratament cu inf.

trebuie sa te mai interesezi.eu personal am discutat cu 3 astfel de persoane.cred ca depinde de tine in acest caz.

ai grija de tine si fa tot posibilul sa opresti boala

multa sanatate

maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna. am si eu o intrebare.

socrul meu a fost diagnosticat cu hepatita C acum 4 luni (stia deja ca are hepatita cronica de ceva ani), insa i-a fost teama sa inceapa tratam. cu interferon (a auzit de efectele secundare destul de dure, de fapt a vazut persoane afectate) si a preferat tratam. alternativ cu medicam. pe baza de insecte (de la un dr. pe nume, din cite imi aduc aminte, Ciuhri).

Ce stiti de aceste tratamente? Sunt mai bune decit interferonul? Ati auzit de acest doctor Ciuhri (o fi de incredere, oricum a dat vreo 4 mil. pe tratam.).

multumesc anticipat,

m75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Mihai!

Eu fac tratamentul doctorului Ciuhrii, dar nu am 3 luni de cand la-am inceput si nu mi-am facut inca analizele ca sa-ti spun daca are efect sau nu macar in ceea ce priveste transaminazele. Deci nu stiu cat de bun este. Mai multa lume la-a incercat, unii au raspuns la tratament, altii nu. Tot de groaza interferonului am preferat sa fac acest tratament mai intai. Daca nu voi raspunde la el voi mai vedea ce-oi face.

Daca socrul tau a optat totusi pentru acest tip de tratament, e bine sa-si faca mai inainte viremia, ca apoi, dupa 6 luni de trat. sa o testeze iar sa vada daca raspunde sau nu. Sa nu mai cheltuie banii degeaba.

De ce 4 mil? A luat tratamentul pe 2 luni? Sau a mai luat si altceva pe langa Hepatito-Liz 1 si 2?

Multa sanatate!

Share this post


Link to post
Share on other sites

din cite stiu, socrul meu a luat Hepatito Liz 1 si 2 pentru. 3 luni. urma sa se duca acum la verificari, insa fiind din vrancea e blocat de inundatii (dar se va duce curind). am sa revin cu date despre cum evolueaza lucrurile.

m75

 

pe.sa. cred ca a dat 4 mil. pentru. ca in suma aceasta au fost incluse si analizele

Edited by mihail75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna MIhail,

 

este bine de stiut in ce stare se afla ficatului socrului tau. sa-a facut biopsie? Astfel se poate decide daca este timp pentru. experimentat cu tratamente naturiste sau trebuie trecut direct la interferon. Da, efcte secundare exista, nu sunt usoare cateodata, insa....este mai bine sa aibe in cativa ani complicatii sau ciroza?...cred ca nu..sigur va regreta atunci ca nici macar nu a incercat aceasta sansa de vindecare....

Edited by Enigma

Share this post


Link to post
Share on other sites

una din probleme este tocmai aceasta: nu vrea sa faca aceasta biopsie, desi noi am insistat. a auzit undeva ca e dureroasa si ca poata sa dea complicatii si nu vrea si pace. eu nu am fost prea convins de eficienta acestui tratament naturist, insa nu eu am decis (am zis ca pentru. primele luni, daca asa vrea, sa incerce varianta asta). insa daca la analizele pe care trebuie sa le faca acum nu se vad imbunatatiri, trebuie sa insistam si mai mult. problema este ca are hepatita cronica de vreo 20 de ani, iar hep. C si-a descoperit, cred eu, tarziu, la peste 10-15 ani de la infectare. Socrul meu are 59 de ani, este in putere (mai oboseste uneori pentru. ca e si de la tara si lucreaza mult la vie, sursa de existenta de altfel) si cred ca ar rezista la un tratam. mai intens. vom vedea ce va fi. va tin la curent cu noutati.

m75

Edited by mihail75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna Mihail,

 

Spune-i socrului tau ca biopsia nu este chiar asa de rea pe cat se vehiculeaza. Nu simti decat o intepatura ca o ciupitura. Unii poate au pe urma o mica jena (durere)si atat. Biopsia este esentiala pentru a stii ce tratament sa faca, mai ales ca lucreaza la vie foarte mult. Asta implica efort fizic destul de mare, efort pe care nu are voie sa-la faca. Mie, care am hepatita C de vreo 15 ani, Dr. Ciuhrii mi-a spus ca nu ma vindec, dar macar incetinesc evolutia bolii(vreo 15 ani). E ceva, nu? DAR, la unii pacienti tratamentul lui a dat roade. Sa dea Dumnezeu sa fie asa si la dansul. Multa sanatate in continuare si nu va dati batuti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×