Corydalis 0 Report post Posted November 14, 2007 Ce puteti sa imi recomandati? De curand a cumparat mama o sticla dintr-un supermarket si sincer sa fiu are gust de ulei de moror :spiteful: (asa cred, ca ulei de motor nu am gustat pana acum :doh: ), scrie pa el ca e ulei rafinat din samburi de masline + ulei de masline extra virgin (si ca e produs in U.E str Nicolae Caranfil sector 1 Bucuresti. (oare cand o fi plantat maslini Nicolae :spiteful: ) P.S Nicolae Caranfil (1893-1978) este organizatorul retelei moderne de electricitate si gaze si a salbei de lacuri din Bucuresti . Share this post Link to post Share on other sites
otilia* 160 Report post Posted November 14, 2007 Nu te speria,au mai patit si altii care au cumparat ulei de masline din supermarket. De preferat cumpara uleiul de masline ambalat in sticle inchise la culoare,extra virgin sau cumpara-l din exterior. Share this post Link to post Share on other sites
-olivia- 2,399 Report post Posted November 14, 2007 sticla trebuie sa fie inchisa la culoare, continutul variaza cu nuante de verde (olive) pana spre maroniu, gustul trenuie sa fie un pic acid si cu puternic iz de maslina, dopul sticlei de pluta, eventual sigilat si la pret trebuie sa il simti ... Share this post Link to post Share on other sites
Saharian 1,567 Report post Posted November 14, 2007 Secretul e : EXTRA VIRGIN Asta inseamna prima presare la rece - FARA ADAOS DE APA Restul sunt frectii Share this post Link to post Share on other sites
HellenaJ 4 Report post Posted November 15, 2007 Daca se gaseste in Romania iti recomand:Carapelli sau Sasso.Sant doua marci de care sant foarte multumita aici. Share this post Link to post Share on other sites
Go!!! 4 Report post Posted November 15, 2007 Uleiul de masline extravirgin L'Extra - Costa D'Oro, Italia. Are un gust puternic, specific , unora poate le displace. E foarte sanatos, natural, bun pentru salate , m-am obisnuit cu gustul si mi se pare cel mai bun! :spiteful: Share this post Link to post Share on other sites
-olivia- 2,399 Report post Posted November 15, 2007 Uleiul de masline extravirgin L'Extra - Costa D'Oro, Italia. Are un gust puternic, specific , unora poate le displace. E foarte sanatos, natural, bun pentru salate , m-am obisnuit cu gustul si mi se pare cel mai bun! :spiteful: e bun, si mie imi place am inteles ca esti invatata cu Italia, spune-mi marca asta se consuma si acolo ? e populara sau e un produs extra la ei ? ca pret pe piata noastra e ok, sunt doar curioasa in ce categorie de produs se incadreaza in Italia Share this post Link to post Share on other sites
Go!!! 4 Report post Posted November 15, 2007 e bun, si mie imi place am inteles ca esti invatata cu Italia, spune-mi marca asta se consuma si acolo ? e populara sau e un produs extra la ei ? ca pret pe piata noastra e ok, sunt doar curioasa in ce categorie de produs se incadreaza in Italia In Toscana se produce uleiul de cea mai buna calitate! Sticla are dop de pluta sigilat cu ceara, gustul este fructat, acid cam 4%. In Sicilia, gustul uleiului e mai puternic, iar culoarea mai verzuie. Pretul e intre 5 si 12,5 Eur per sticla de 0,5 l, Costa D'Oro fiind cam pe la mijloc ca pret, sau mai scump cu dop si sigiliu de ceara. Deci nu e prea scump. Dar mai sunt produse extra care la noi au preturi mai mari decat la ei, asa ca... Acolo numai ulei de masline se consuma, nu-mi amintesc sa fi vazut italieni folosind, inclusiv pentru gatit, altfel de ulei! :spiteful: Share this post Link to post Share on other sites
vali_ 89 Report post Posted November 16, 2007 al mutawaset e facut in syria super bun si gustos Share this post Link to post Share on other sites
crocobaur 19 Report post Posted November 16, 2007 (edited) In Toscana se produce uleiul de cea mai buna calitate! Sticla are dop de pluta sigilat cu ceara, gustul este fructat, acid cam 4%. In Sicilia, gustul uleiului e mai puternic, iar culoarea mai verzuie. Pretul e intre 5 si 12,5 Eur per sticla de 0,5 l, Costa D'Oro fiind cam pe la mijloc ca pret, sau mai scump cu dop si sigiliu de ceara. Deci nu e prea scump. Dar mai sunt produse extra care la noi au preturi mai mari decat la ei, asa ca... Acolo numai ulei de masline se consuma, nu-mi amintesc sa fi vazut italieni folosind, inclusiv pentru gatit, altfel de ulei! sa-l intrebi si pe italianul de rand despre pretul ''nu prea scump'' pe care-l pomenesti tu! :crazy: Edited November 16, 2007 by L_Raven Share this post Link to post Share on other sites