Jump to content
Forum Roportal
Marius-Doru

Ce spune despre tine pozitia in care dormi?

Recommended Posts

Nu stiu daca si cat stiti, desi macar o mica banuiala tot aveti, dar pozitia in care dormim poate dezvalui o multime de lucruri interesante despre personalitatea noastra. Aparent banala pozitie in care adormim, desi de multe ori e diferita de cea in care ne trezim, ascunde o sumedenie de semnificatii asupra felului nostru de a fi. Asa ca mare grija, caci daca atunci cand suntem treji ne putem controla gesturile si trairile, in timpul somnului devenim extrem de vulnerabili din acest punct de vedere.

In timp insa, prin autosugestie si autoeducatie, apare posibilitatea de a controla pozitiile de somn, in asa fel incat acestea sa fie cele potrivite si pentru eventualele probleme de sanatate: exista pozitii speciale in care dorm, spre exemplu, cei care sforaie sau cei care sufera de probleme digestive. Astfel, acestia din urma ar trebuie sa doarma cat mai mult pe burta; iar celor predispusi la sforait le sunt recomandate pozitiile stea de mare si soldat.

Asa cum probabil banuiti, pe acest subiect s-au scris numeroase carti, cele mai multe dintre acestea facand diferenta intre felul in care dormim atunci cand suntem singuri, si felul in care dormim cand suntem cu altcineva in pat. Prezentarea de fata va face referire exclusiv la pozitiile adoptate in mod individual.

Cei care au analizat mai pe indelete fenomenul au ajuns la concluzia ca exista un numar destul de mare (s-ar parea ca 39) de pozitii in care dormim, sase dintre acestea fiind insa mai comune.

Dar sa luam pe rand cele mai frecvente pozitii de somn, si sa vedem ce ascund acestea...

 

1. Pozitia in cadere libera (pe burta, cu mainile in jurul pernei si capul intr-o parte): dezvaluie o persoana comunicativa, prietenoasa, galagioasa, organizata, careia nu-i plac situatiile extreme si nici criticile, destul de agitata la interior si irascibila. Unei astfel de persoane ii pasa foarte mult ce cred cei din jur despre ea, motiv pentru care isi da toata silinta sa se faca cat mai placuta

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 - Intr-o oarecare masura e real.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu cat de adevarate sunt caracteristicile cert e ca la mine sunt opuse, nici nu ma mai mira ca doar am temperament sangvinic si melancolic, leu cu ascendent in pesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1(... imi place sa imbratisez pernuta! :no: ) si 4... :pardon:

Edited by bridget jones

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×