Jump to content
Forum Roportal
Nebuloasa

Fotografii care au schimbat istoria

Rate this topic

Recommended Posts

Exista anumite poze care reusesc sa exprime mai mult decat 1000 de cuvinte.

 

1. Kevin Carter a reusit sa imortalizeze in sudul Sudanului imaginea care i-a adus premiul Pulizer, dar si moartea. Fotografia surprinde un copil firav, cazut la pamant din cauza foamei, a carui moarte era asteptata si urmarita din apropiere de un vultur, pozitionat in spatele copilului. Aceste imagini ingrozitoare l-au afectat foarte mult pe fotograf, care la putin timp dupa castigarea premiului s-a sinucis.

 

28052004lt0.jpg

 

 

2. La data de 1 februarie 1968, fotograful Eddie Adams de la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o intrebare ..

Ce ai face daca ai fii fotograf profesionist si ai avea ocazia sa faci o fotografie inedita ,ce va castiga Premiul Pulitzer ..

"Un copil ,intr-o casa in flacari"

Ai da o mana de ajutor "victimei" sau ai face fotografia ? :jester:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda. Am avut anul acesta norocul sa vad expozitia World Press Photo 2007 la Amsterdam. Unele imagini absolut excelente. Altele pe care nu inteleg de ce le-ar imortaliza cineva, asa cum nu inteleg de ce le-ar publica cineva sau de ce le-ar aprecia.

 

Departe de mine gandul de a minimaliza niste tragedii si nu sunt deloc adepta "maturarii sub covor"-ul istoriei al acestora, si pot intelege natura explicatiei cu "noi tragem un semnal de alarma". Pot intelege si versiunea cu martori ai evenimentelor si cu "acuma e acel moment unic din cariera mea de fotograf". Insa nu le pot accepta. Nu pot accepta ca in unele situatii cineva e dispus sa apese pe declansator mai degraba decat sa intinda o mana. Sau daca chiar nu poate face ceva, nu inteleg de ce ar vrea cineva sa expuna vazului intregii lumi niste fiinte umane "dezbracate" de orice urma de demnitate, adesea chiar de catre semenii lor :yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istoria fotografiei kontro :yes:

 

Bune pozele - mai ales alea cu mortaciunile - inca o dovada a faptului ca moartea e pur si simplu atragatoare :flowers:

Edited by SeqenenreTao

Share this post


Link to post
Share on other sites
Omayra Sanchez deci asta mi se pare absolut revoltator. :yes: Sa stai sa filmezi agonia unui copil si sa nu faci nimic sa il scoti de acolo.
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

astea sunt de pe siteul yuppy...felcitari oricum...si inca ceva...ele nu au schimbat istoria ci ne-a aratat-o asa cum e de fapt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce nu inteleg eu :copilul cu vulturul cu dracu sa stai i sa privesti asa ceva ,fata de la cutremur autoritatile nu au putut interveni ,el ce dumnezeului pazea acolo ?poate sunt poze exceptionale dar nu cred ca pot schimba cu ceva istoria .Ceea ce imi sugereaza mie mai mult e ipocrizia din noi oamenii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×