Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Mallorca

Cultul penticostal in anul 2007

Rate this topic

Recommended Posts

.. cateodata, Dumnezeu sta si in decolteuri, si in genunchii neacoperiti, la fel cum si pacatul se ascunde frumos sub fusta, nu doar sub blugi.

voi ce parere aveti?

chestia cu acoperitul este valabila in mai multe religii, nu numai la penticostali. si din cate stiu eu (nu bag mana in foc ca ar scrie in biblie) si la crestini ortodocsi se spune ca femeia trebuie sa se imbrace astfel incat sa nu ispiteasca barbatii (nu referindu-ma la cel de acasa sau la intimitate).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ţinuta vestimentară a credincioşilor trebuie să fie caracterizată de solemnitate şi decenţă in locaşul de
Edited by Enki
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
:lol2: Cat bullshit frate, de parca daca se imbraca "corespunzator" asta il/o face mai bun sau mai credincios. Si parca daca ar purta inele bratari o femeie nu mai e credincioasa? Jeeezaaasss....

Da' expresia de mai jos ce vrea sa zica? Ca penticostalii sunt "nefiresti"? :lol2:

Fireşti nu sunt, sigur! :lol2:

Acu, presupun că ei ar vrea să se considere speciali, as opposed to common :doh:

Oricum, regulamentul ăla e bun,

Edited by daimon

Share this post


Link to post
Share on other sites
sursa este aici.

nu vi se pare cam strict si puritan? mie da!

 

.. cateodata, Dumnezeu sta si in decolteuri, si in genunchii neacoperiti, la fel cum si pacatul se ascunde frumos sub fusta, nu doar sub blugi.

voi ce parere aveti?

Parerea mea ca problema adevarata a lor si, de fapt, singura problema, o constituie doctrina, care este falsa.

 

Asta este singurul criteriu esential. Lucrurile fizice ar trebui sa urmeze de la sine, in cazul in care ar avea doctrina buna si, inerent, ar insemna ca si Dumnezeu este prezent acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lucrurile Gratuite

 

 

 

Unul din lucrurile pe care l-am invatat in aceasta calatorie pe drumul Dezvoltari Personale este " Intodeauna sa il asculti pe cel care vrea sa iti transmita o informatie" .

Pentru ca un lucru sa fie intele pe deplin si cum imi place mie sa cred ,sa iti si placa ,informatia trebuie transmisa in proportie de 100% iar pentru asta tu trebuie sa fii dispus sa asculti pana la capat tot cea ce ti se transmite ,un exemplu mai apropiat nu poti sa intelegi si sa iti si placa un film daca nu il vezi de la inceput pana la sfarsit.

Acest principiu trebuie folosit atat in viata personala in relatia cu familia ,prieteni si posibil noi cunostinte cat si in viata de afaceri in relatia cu parteneri ,colegi si clienti.

 

Voi relata una din astfel de experiente in care sa stii sa asculti este si devine relevant atat incat sa poti intelege cea ce ti se transmite un principiu care ar trebui sa se gaseasca la baza personalitati oracarui individ.

 

Martori lui Jehova

 

Pentru cei mai multi dintre oameni li se par revoltatori ,pentru cei mai multi dintre oameni nu ar vrea sa aiba vreun contact cu acei adepti ,pentru alti sunt adepti care reprezinta o secta ii caracterizam si ii etichetam ca fiind persoane cu scopuri de intunecate de care de altfel se tem ,pentru cei mai putini oameni sunt doar persoane care pur si simplu impartasesc idei diferite de ale lor.

Intro zi a batut la usa mea 2 astfel de persoane (Martori ai lui Jehova) mi-a lasat cateva reviste si apoi si-a vazut de drum spunand ca va reveni.

Nimic anormal in asta ,probabil ca si voua vi sa intamplat ,asa cum au promis au revenit am deschis usa si am facut acel lucru pe care probabil nu multi l-ar face ,l-am ascultat ,am fost dispus sa isi impartaseasca ideile cu mine.

Am avut o discutie interesanta subiectele au constat in credinta omului in Dumnezeu despre faptul ca acei oameni care din anumite motive refuza sa aiba credinta in Dumnezeu vor fi aspru pedepsiti.

Despre Apocalipsa despre cum Dumnezeu il va alege pe cei buni si ii va pastra la sanul lui iar pe cei rai ii va sacrifica pentru binele celor buni.

Despre cum lumea este condusa de intruchiparea raului.

Prima intrebare a mea a fost.

 

Care sunt criterile prin care se determina cat de buni sau cat de rai sunt oameni ?

 

Raspunsul lui a fost destul de simplu cei care si-au intors fata de la Credinta in Dumnezeu si anume cei rai si cei care au aceasta Credinta in Dumnezeu cei buni.

 

In opinia mea oameni sunt asa cum sunt ei ,prin cea ce gandesc si prin cea ce fac in fiecare zi noi ii caracterizam si etichetam prin buni sau rai ,pur si simplu asa sunt ei.

 

Daca este asa sigur de sfarsitul lumii si despre faptul ca el va veni ,as vrea sa stiu si eu CAND ?

 

Dumnezeu nu a spus o data exacta pentru ca oameni daca ar stii ar produce imediat schimbarea pentru ca Dumnezeu vrea sa lase Liberul Arbitru ,ca fiecare om sa isi foloseasca propria gandire in alegerile pe care le face in fiecare zi.

 

Apoi mi-a dat un exemplu si citez.

 

"Daca ai un apartament si ai pe cineva in chirie iar tu ai dori sa il renovezi camera in care locuieste el ,iar chiriasul nu impartaseste aceasi dorinta cu tine.

Nu il dai afara ?"

 

Inainte sa ma pronunt as vrea sa recapitulam subiectele discutiei noastre.

 

Credinta omului in Dumnezeu.ADEVĂRATA CREDINŢĂ, este un DAR DUMNEZEIESC (Rom. 12, 3; Efes. 2, 8; Filip 1, 29, 2)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am citit acest comentariu, si, sincer... mi-a placut enorm.

Mai rar asemenea oameni :haha: si prin asta imi expun parerea, subscriind in totalitate celor spuse mai jos... :lol2:

 

Scuze pentru copy si paste... sursa e aici [scroll la comment nr. 29 ]

 

Nu am crezut ca voi trai sa vad liste de reguli pe care noi, pastorii, sa le aplicam in biserica. Am crezut ca ne-am maturizat si ne-am stabilit teluri mai inalte decat “croitor”, sau “critic de moda”. Bineinteles ca Biblia ne cheama la decenta, relevanta si cumpatare, dar acestea trebuie intelese in contextul libertatii crestine. Toti credinciosii ar trebui sa fie impotriva vulgaritatii si exagerarii in imbracaminte, dar cand noi incercam sa scoatem blugii si tricourile din vestimentatia unui crestin, pentru ca ar fi indecente, dovedim ca nu intelegem ce e evlavia. Inca nu pot pricepe, de ce e mai evlavios cel care poarta pantaloni din lana, decat unul care poarte blugi? Uniformitatea in imbracaminte este o himera. Unde e libertatea? Unde e unitatea in diversitate? Cine imi poate dovedi ca blugii sunt o imbracaminte indecenta si profana?

Deasemenea, conform hotararii, trebuie sa imi decupez de pe tricouri si de pe bluze inscrisurile, pentru ca ar fi indecente. Cine stabileste ce culori sunt stridente si ce culori nu sunt stridente? Deja imi imaginez un cortegiu funerar, toti in haine solemne, de culori inchise, mergand Duminica de Duminica la slujbele bisericilor noastre. Ma gandesc ca daca vom aplica aceasta hotarare va trebuie sa-i scoatem pe Iosif si pe Isaac, fiul lui Avraam, din cer, pentru ca unul a avut curajul sa faca o haina pestrita (colorata), iar celalalt a avut tupeul sa o poarte (iertati-ma ca sunt ironic!).

Cine stabileste care culori la par sunt naturale si care nu? Cine stabileste ce frizuri sunt excentrice si stridente? La ce ne raportam cand incercam sa stabilim diferenta dintre acceptabil si inacceptabil?

Personal sunt impotriva oricarei forme excentrice de comportament, dar pentru a fi obiectiv trebuie sa-mi recunosc subiectivitatea! E deplorabil ca o biserica sa-si zideasca moralitatea pe reguli si nu pe viata Duhului care trebuie sa se manifeste in ea. E o ofensa adusa libertatii duhovnicesti sa crezi ca aceste reguli vor imbunatati climatul bisericesc. Pretentia ca aceasta hotarare trebuie pusa in practica “pe langa celelalte norme biblice de conduita morala si spirituala”, este o dovada clara de aristrocratie bisericeasca, de papalitate infantila , care are drept scop transferarea autoritatii bisericesti unui grup de clerici avizi de putere.

Edited by Anna Condor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da' cu liberul arbitru propovaduit, nu ne intereseaza ca e o doctrina gresita?

 

Sarim esentialul pt imbracaminte, care nu conteaza?

Share this post


Link to post
Share on other sites

off, off :lol2: Legat de subiect tu ce zici Zexe? Alegi sa asculti rock crestin, sau nu? :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×