Sari la conținut
Forum Roportal
Ecaterina

Antena satelit

Postări Recomandate

Inca de la inceput vreau sa va spun ca nu am nici cea mai vaga notiune de monare a unei antene de satelit, asa ca daca intreb sau spun vreo prostie sa nu rideti de mine prea tare.

As vrea sa montez o antena de satelit pentru a putea vedea programele transmise de digi-tv. In Europa oriunde ai fi antena o orientezi la fel? Ce coordonate am nevoie pentru a putea orienta antena spre satelit?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu. Există o poziţie fixă a satelitului, dar

Editat de harald

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Perfect! Montezi antena cu 16 grade mai la vest decit sudul magnetic. Antena va sta aproape verticala, doar citeva grade aplecata spre spate. LNB-ul (piesa din virful antenei) trebuie rotit 11 grade in sens orar, cum privesti spre satelit. Pentru cineva care nu a mai facut asta poate fi destul de dificil prima data. E mai bine sa faci reglajul cu un alt receiver, unul pentru canale libere (FTA-free to air), Digi-ul e lent, iar reglajul trebuie sa aiba o precizie de sub un grad. Ai grija cum e mufat cablul, sa aiba contact bun si sa nu aiba scurtcircuit, de asemenea, mufele trebuiesc strinse bine la LNB si receiver. Ia o busola, plimba-te putin cu ea prin jur si incearca printre toate influentele din jur sa afli care e sudul. Cind reglezi stringe partial suruburile si misca usor antena in jurul pozitiei in care crezi ca e stelitul si urmareste pe un TV daca receptionezi imagine. Sa misti antena FOARTE incet, semnalul are nevoie de citeva secunde pentru decodare. Nu uita sa selectezi pentru reglare un post liber (Digi promo e OK). Exista si in meniu un masurator de semnal, dar nu te-as incurca mai tare. Dupa ce prinzi semnal, stringe toate suruburile bine. Daca crezi ca te depaseste, mai bine cheama pe cineva sa te ajute, e plin de Digi in Berlin...

 

LE: satelitul e la aprox 30 grade elevatie, trebuie sa ai vizibilitate asupra lui, semnalul nu trece prin cladiri, copaci, etc..

Editat de laird

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca doresc si altii sa fie ajutati, sa ma atentioneze cu un PM, citesc rar acest thread. Atentie, toate datele sint valabile doar in Berlin!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Wow, asta DA explicatie !

Nici nu stiam ca pot fi atatea detalii in montarea unei antene.

hahaha

sunt multe alte considerente ce trebuies stiute la montarea unei antene satelit

noroc ca in cazul de fata e specificata locatia si tipul antenei( care e offset). mai pot fi parabolice (daca se impune un diametru mai mare e chiar indicat)

apoi castigul LNB-ului, calitatea cablului, sensibilitatea receptorului, tipul de semnal sau pachetul de programe, tipul codarii....si multe altele

pentru primi pasi in domeniu recomand aici:

http://www.rdi-sat.com/canale_ro.php

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Avand in vedere ca urmatoarele mesaje au fost doar cu Laird, vreau sa le spun si celorlalti ca indicatiile primite au fost excelente si am reusit foarte usor sa sa montez antena. Vreau insa sa va spun ca am avut si un finder care m-a ajutat.

(nu era unul foarte performant :o: )

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×