Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Inger Sedat

Cum citim in Sfanta Scriptura

Rate this topic

Recommended Posts

CUM CITIM IN SFANTA SCRIPTURA

 

Cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea sa calatoreasca. La un copil de clasa intai, daca i s-ar preda un lucru de academie, ce stie acela ? El de-abia invata cateva cuvinte : usa, ac, rac si cutare. De-abia invata acum sa faca un carlig, sa scrie litera a, b, c si daca-i spui lucruri mai mari nu intelege nimic. Asa si in Sfanta Scriptura. Daca ma apuc sa spun lucruri adanci din Sfanta Scriptura, ori adormiti cu totii, ori plecati. Va plictiseste, pentru ca va dau hrana prea tare.

Nu auziti ce spune Apostolul Pavel ? Cat ati fost prnuci in Domnul nostru Iisus Hristos, v-am hranit cu laptele cel cuvantator al Evangheliei, ca nu erati in stare sa mancati hrana vartoasa. Asa se intampla in Scriptura. Sunt cuvinte tari si hrana tare in Scriptura, pentru cei desavarsiti, nu pentru poporul de la tara. Daca unui copil care suge la pieptul mamei lui, i-as da sa manance carne, il hranesc sau il omor ? Il omori. De ce ? Pentru ca are dinti de lapte, moi. Asa pateste cel ce se baga in Sfanta Scriptura cu dintii intelegerii de lapte. De aceea spune Sfantul Grigorie de Nyssa : " Nu spargeti oasele Scripturii, avand dintii intelegerii voastre de lapte, ca sa nu pieriti ".

Deci, Sfanta Scriptura este asa cum si merge mata pe o campie si gasesti o fantana cu ciutura. Si daca esti insetat, doar n-o sa bei toata fantana, cand ti-e sete. Dar ce faci ? Din fantana scoti apa cu ciutura, din ciutura pui in caldare, din caldare in cana si din cana pui in pahar. Din pahar bei cat iti trebuie si fantana ramane curata si tu ti-ai potolit setea.

Asa sa faci si cu citirea Sfintei Scripturi. De aici s-au facut sectele. S-au bagat in Sfanta Scriptura dupa capul lor. Sfanta Scriptura este foarte adanca si cine o citeste fara talmaci, fara sa stie cum o explica Sfintii Parinti, se prapadeste. Dar nu-i de vina Sfanta Scriptura, ca apa-i cuvantul lui Dumnezeu. Ii de vina omul care se baga in Sfanta Scriptura nepregatit si fara sa inteleaga lucrurile.

Nu va luati dupa sectari, care rastalmacesc Scriptura, ca va prapaditi. Auzi ce spune Sfantul Apostol Petru despre scrierile Sfantului Apostol Pavel : In toate epistolele sale, in care sunt unele lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc, ca si celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.

 

Va dau un exemplu : "Ridicat-ai la mare caii Tai, tulburand ape multe." Tu acolo crezi ca este vorba de mare si de cai si de ape. Cand colo, marea-i toata lumea, caii sunt apostolii, care au alergat sa predice in toata lumea cuvantul lui Dumnezeu, apele multe sunt toate popoarele pagane, care au fost tulburate de predicarea Evangheliei si de daramarea capistilor idolesti. Iata cum se citeste in Sfanta Scriptura si cum intelegem noi.

 

Nu poate un copil mic sa stie cele preainalte. Asa si omul care-i simplu, de la tara. Te duci si-i arati acolo : " Nu te inchina la icoane, ca este chip cioplit ". Dar ce legatura are idolul cu sfintele icoane ? La porunca a doua in Decalog zice : Sa nu-ti faci tie chip cioplit, nici asemanarea vreunui lucru din cate sunt in cer sus, pe pamant, jos, in apa si sub pamant. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti.

Aici de idoli vorbeste. Porunca a doua. Dar da cateva file mai inainte, la Facere si la Iesire, si-ti spune acolo : Si a spus Dumnezeu lui Moise, sa faca cortul marturiei cioplit din lemn de salcam; si sa faca sicriul Legii Domnului, imbracat cu aur si doi heruvimi de aur deasupra lui, si sa se faca perdeaua care sta inaintea sfintelor, de in mohorat rasucit, cu heruvimi cusuti si cutare.

Uite, acolo in Decalog spune Dumnezeu sa nu faci chip cioplit si dincoace spune sa faci chip cioplit : Vei face doi heruvimi de maslin, de sase coti inaltime si vei face chipuri de heruvimi. Icoane, nu ?

Iata Dumnezeu acolo se pare ca spune sa nu faci icoane, dincoace spune sa faci icoane. Si un sectar te duce pe tine, care nu stii, si-ti arata numai acolo, dar dincoace nu-ti arata. Si tot Dumnezeu a spus sa faca icoane. Nu-i prost sectarul sa-ti arate si arma care-i impotriva lui.

De aceea va spun sa va tineti de preot si de Biserica ! Sfantul si dumnezeiescul Parinte Efrem Sirul spune asa : " Daca citim noi in Sfanta Scriptura si ajungem la un loc unde nu intelegem, sa nu o luam dupa mintea noastra si zicem ca aici este un loc razvratit sau nedrept. Sa-i spui dracului acestuia, al iscodirii, care duce la erezie si la sectarism : Ia asculta, diavole ! Ce-mi spui tu mie ca aic iin Sfanta Scriptura este ceva nedrept ? Eu am auzit pe Duhul Sfant, Care spune asa : Credincios este Domnul intru toate cuvintele Sale , si cuvios intru toate lucrurile sale.

Deci clar ! Ca Dumnezeu este credincios intru cuvintele Sale. Daca iti mai pune la indoiala cutare lucru din Scriptura, zi catre demonul acesta : " Ia asculta, diavole - sa-i spui in gand -, eu am auzit pe Duhul Sfant, zicand asa : Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint cu foc lamurit, si ispitit si curatit de sapte ori.Ai auzit cuvintele Domnului ? Sunt cuvinte curate; argint cu foc lamurit si ispitit de sapte ori. Deci clar !

Deci asta am vrut sa va spun , pentru ca aveti sectari. Sa nu va luati dupa ei. Aveti pastori; aveti biserica voastra istorica de sute de ani acolo. Biserica noastra-i de doua mii de ani, iar sectele astea stii cum au aparut ? Ca ciupercile dupa ploaie; ca neghine prin grau. Niste buruieni crescute la umbra Bisericii.

Acestia sunt cei de care spune Mantuitorul in Evanghelie : In vremea de apoi multi prooroci mincinosi se vor arata si pe multi vor insela. Sectarii schimba adevarul Scripturii si sucesc intelesul Scripturii dupa capul lor, se ratacesc si ei si ratacesc si pe cei care ii asculta.

Deci, acesta mi-a fost scopul cuvantului de astazi, sa nu dati crezarii cuvintele sectarilor, cum zice si Sfantul Ioan Evanghelistul : Fiilor, nu dati crezare oricarui duh. Cercati, ca nu toate duhurile sunt de la Dumnezeu. Cine te invata sa nu te inchini la sfintele icoane sau sa nu asculti de preoti sau sa nu mergi la biserica sau sa nu faci Sfanta Cruce sau sa nu te inchini la Sfintele Moaste sau sa nu tii Duminica, sau altceva rau, de te invata, fugi de el ca acela-i pecetluit de Antihrist.

Si-i va pune Antihrist pecetea pe mana dreapta si pe frunte. Stiti voi ce-i aceea ? Sfantul Andrei al Cezareei, la talcuirea Apocalipsei zice : " Ii va intra in minte minciuna si inselaciunea, ca aici in minte este partea rationala a omului ". Si mana dreapta este pecetluita cand vei vedea ca omul nu o mai ridica in sus sa faca Sfanta Cruce. El nevazut este pecetluit deja de Antihrist. Fugi de acela : " Ia fa cruce ! Nu faci ? Esti pecetluit de Antuhrist ! Fug de tine ca ti-a pus pecetea pe mana dreapta si pe fruntea ta ".

Cand vei vedea ca omul nu mai ridica mana la frunte sa faca cruce, el are pecetea deja. Doar pecetea nu-i asa cum credem noi, 666, in cifre. Prostii ! Pecetea ested e trei ori asemanatoare cu diavolul : pofta fara minte, inchipuire pripita si manie fara judecata, pe care le au toate sectele si toti acei care nu se inchina Sfintei Cruci si Maicii Domnului.

Nu intelege oricine Sfanta Scriptura, fara numai acei care au invatat teologie si care au viata curata in Hristos, darul deslusirii duhurilor si Duhul Sfant, in acelasi duh in care s-a scris Scriptura.

 

http://math.arizona.edu/~dumitras/dragos/Cleopa3.html

Edited by Vampiriţa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragut......dar in cazul acesta,sa nu mai spuna crestinii ca paganii se rugau la "idoli"-statuile ale erau doar reprezentari.Nici ei nu se rugau statuilor ci zeilor.

Si cum stii ca interpretarea corecta a bibliei o are numai BO?Si catolicii spun la fel despre ei,si baptistii,si martorii lui Iehova.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu intelege oricine Sfanta Scriptura, fara numai acei care au invatat teologie si care au viata curata in Hristos, darul deslusirii duhurilor si Duhul Sfant, in acelasi duh in care s-a scris Scriptura.

 

http://math.arizona.edu/~dumitras/dragos/Cleopa3.html

 

:ok: 10 pentru topic vampi

 

glam, toate caile duc la El... numa' sa stai pe cale :yahoo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
:ok: 10 pentru topic vampi

 

glam, toate caile duc la El... numa' sa stai pe cale :P

 

 

Ati auzit(vazut) ce spune?! :yahoo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glamorous_witch_girl Biblia Ortodoxa si cea Catolica se aseamana, nu uita ca odata au fost unite... baptistii si iehovistii sunt secte. Sectele nu sunt create pentru a face bine, ci pentru a scoate bani.

 

ms ellla, ma bucur ca iti place :yahoo: :ok:

 

Edit: Glamorous_witch_girl, paganii chiar se inchinau la statui, le aduceau jertfe, isi sacrificau chiar si proprii copii, fecioare, etc. Deci una e sa te inchini unui sfant, uitandu'te la o icoana sau numai gandindu'te la el, si alta e sa te inchini unei statui crezand ca in ea este spiritul zeului respectiv.

Edited by Vampiriţa

Share this post


Link to post
Share on other sites
baptistii si iehovistii sunt secte. Sectele nu sunt create pentru a face bine, ci pentru a scoate bani.

baptismul e cult, nu secta ! la fel ca ortodoxismul si catolicismul. ;)

 

Edit: Glamorous_witch_girl, paganii chiar se inchinau la statui, le aduceau jertfe, isi sacrificau chiar si proprii copii, fecioare, etc. Deci una e sa te inchini unui sfant, uitandu'te la o icoana sau numai gandindu'te la el, si alta e sa te inchini unei statui crezand ca in ea este spiritul zeului respectiv.

in lumina ultimelor documentare si stiri vazute...iti spun eu ca ortodocsii se duc sa atinga o icoana pentru ca cica aia e facatoare de minuni. nu mai au nici o legatura cu inchinarea la Dumnezeu...de mult ! nu mai conteaza cine e infatisat in icoana aia, conteaza ca lor li s-a spus sa se atinga de geam sau de rama, ca asa o sa se vindece de boli.

Share this post


Link to post
Share on other sites
baptismul e cult, nu secta ! la fel ca ortodoxismul si catolicismul. ;)

in lumina ultimelor documentare si stiri vazute...iti spun eu ca ortodocsii se duc sa atinga o icoana pentru ca cica aia e facatoare de minuni. nu mai au nici o legatura cu inchinarea la Dumnezeu...de mult ! nu mai conteaza cine e infatisat in icoana aia, conteaza ca lor li s-a spus sa se atinga de geam sau de rama, ca asa o sa se vindece de boli.

 

Am sa ma documentez mai mult in leg cu baptismul. Eu stiam ca e secta. Iar referitor la icoane... cum ar fi Icoana Maicii Domnului "Grabnic ascultatoare" si altele, sunt minuni dumnezeiesti. Din unele chiar curge mir, asta cum ti'o explici? Si au fost multi oameni care chiar s'au vindecat, ca prin minune. De crucea de la Dervent care creste din pamant ai auzit? Sunt facatoare de minuni pentru ca tu te rogi sfantului care este reprezentat in icoana, crezi in el, nu sacrifici fecioare la o statuie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cand colo, marea-i toata lumea, caii sunt apostolii, care au alergat sa predice in toata lumea cuvantul lui Dumnezeu, apele multe sunt toate popoarele pagane, care au fost tulburate de predicarea Evangheliei si de daramarea capistilor idolesti. Iata cum se citeste in Sfanta Scriptura si cum intelegem noi.

Ha, ha........ Foarte tare! Numai ca, ca de obicei, nu aduce proba biblica interpretarii.

 

Marea inseamna:

 

Iad:

 

Iona 2

2şi a zis: ,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine, ca ce nu pricep unii e ca ortodocsii nu se inchina sfantului respectiv, ci lui Dumezeu, iar sfant' x si y sunt mijlocitori, "secretare" daca vrei. Ca sunt unii care se roaga direct sfantului fiindca inteleg gresit, e alta mancare de peste.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×