Jump to content
Forum Roportal
scorpi_on

Tentative de frauda prim sms/apel. Cum sa le recunoastem

Rate this topic

Recommended Posts

Salutare,am decis sa deschid acest topic din cauza a ceea ce mi s-a intamplat azi.Am sa va spun ceea ce am patit azi:

In aceasta seara la ora 19:48 am fost sunat pe numarul meu de cosmote de catre o anume persoana care s-a prezentat ca fiind Aurel Coman-operator de telefonie la compania Cosmote.Acesta m-a informat ca am castigat un telefon in valoare de 1050 euro si ca in 48 de ore voi primi cadoul.Mi s-a spus ca sunt unul din cei 10 fericiti castigatori.Mi s-au cerut numele,prenumele si adresa pentru ca dupa 48 de ore sa vina acasa personalul de la curier rapid impreuna cu un operator de la mine din localitate pentru a-mi inmana cadoul.Am avut posibilitatea sa aleg intre telefon si contravaloarea acestuia,am ales telefonul.Pentru a putea intra in posesia telefonului trebuia ca pana la ora 20:15 sa cumpar o cartela reincarcabila de 10 euro iar aceasta persoana urma sa ma sune la ora 20:15.

Eu acum 3-4 zile am primit un sms de la cosmote in care ma atentiona ca aceasta companie nu cere detalii despre clientii sai si nici coduri reincarcabile sau conturi de banca.Cum am terminat de povestit cu respectivul domn,am sunat la 1234(serviciul de relatii cu clientii)am vorbit cu un operator si m-a avertizat ca este o tentativa de frauda si ca nici intr-un caz nu exista o asemenea oferta.Dupa ce am terminat de vorbit cu persoana de la relatii clienti,am asteptat sa fiu sunat din nou de catre Coman Aurel(asa zis-ul operator care ma- instiintat ca am castigat).Am facut apel inapoi la numarul care m-a sunat dar suna ocupat.LA un moment dat,in jurul orei 20:40 am sunat eu pe numarul acele spunand ca am facut rost de cod deincarcare de 10 euro.Am cerut inca odata detalii despre cum intru in posesia premiului si i-am spus persoanei ca sunt putin neincrezator.I-am spus sa ma sune el si sa-mi mai dea detalii.Am inchis dupa care ma- sunat si a incercat sa ma convinga sa-i spun codul de reincarcare,eu am zis ca nu risc asa ca s-a incheiat comvorbirea.

Am scris aceste randuri pentru a va informa despre acest tip de frauda si pentru a va ferii de asa ceva.Ati mai patit careva asa ceva???

Am si o intrebare:Cum s-ar putea afla locatia persoanei respective?

Sa va zic si numarul de telefon de pe care am fost contactat:0765663374

Edited by scorpi_on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mama primeste sms de genul acesta, si cum ea nu stie sa sune la serv.clienti iar mie mi-e lene, pana acum au ramas neraportate. Daca ar fi apel, n-as ezita.

 

Ar fi o idee buna daca ar exista un numar scurt special la care sa putem trimite cu forward mesajele de genul acesta, sau sa raportam impostorii care nu ezita sa dea apel :yes:

 

Edit : nu-i poti afla locatia. Compania va face o ancheta interna, iar daca este abonat, probabil va primi o avertizare sau ceva asemanator, iar daca insista este caz juridic. Daca foloseste cartele preplatite (ceea ce este cel mai probabil), reteaua poate doar sa blocheze cartela. Nu cred ca se incurca nimeni sa detecteze locatia convorbirii, in timp real :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daca ar fi apel, n-as ezita.

 

Ar fi o idee buna daca ar exista un numar scurt special la care sa putem trimite cu forward mesajele de genul acesta, sau sa raportam impostorii care nu ezita sa dea apel Nu cred ca se incurca nimeni sa detecteze locatia convorbirii, in timp real :o:

 

Eu am sunat si mi-a dat doar o adresa de e-mail unde trebuie sa raportez ceea ce am vorbit cu persoana respectiva,sa scriu numarul de telefon de pe care am fost contactat si sa atasez o copie dupa buletinul meu(nu-mi dau seama de ce le trebuie si aceasta copie)

Share this post


Link to post
Share on other sites

la voda e simplu, suni la relatii cu clientii dai datele si nr de la care ai fost sunat si in cateva minute numarul respectiv care te-a sunat daca e din reteaua vodafone e restrictionat. pentru clientii care s-au tepuit si au reincarcat de pe abonamente li se da ajustare . mare atentie oameni buni la astfel de mesaje ! daca intr-adevar compania voastra de telefonie va recompenseaza cu ceva va suna de pe numarul serviciului relatii cu clientii pe care il cunoasteti sau va trimite acasa ceva scris, oferta sau invitatie sa mergeti in magazin sa va ridicati premiul .

Share this post


Link to post
Share on other sites
......... mare atentie oameni buni la astfel de mesaje ! daca intr-adevar compania voastra de telefonie va recompenseaza cu ceva va suna de pe numarul serviciului relatii cu clientii pe care il cunoasteti....

Se pare ca nu ai intrat pe linca-ul ce l-am postat mai sus.Acolo scrie ca niste haccaeri au gasit pe net o modalitate de a trimite utilizatorilor orange sms-uri iar clientilor le apare ca au primit mesajul de la ""333".In astfel de cazuri eu va sugerez sa sunati la serviciul de relatii cu clientii sau,daca sunteti in aproprierea unei reprezentante,sa mergeti acolo si sa vorbiti cu un reprezentant al firmei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:think:

eu am fost sunata astazi de o tipa,cica era de la orange si mi-a zis ca am castigat un telefon ericson :scare: .mi-a cerut numele si adresa si mi-a zis ca voi fi contactata in maxim 10 zile de un curierat pt a-mi inmana premiul si ca atunci voi avea nevoie doar de cartea de identitate. :o:

Am fost suspicioasa pt ca respectiva tipa pe numele mihaela iacob de la orange nu stia numele macar cu toate ca sunt abonata la orange de 3 ani.Dupa ce am vb cu ea am sunat la orange sa vad dak e adevarat si mi-a explicat tanti de acolo ca e tentativa de frauda 8) :doh: si m-a sfatuit sa nu mai dau date prin telefon caci orange nu face asa ceva.Acum astept sa vina la mine cel de la curierat sa imi ceara un cod de reincarcare(asa cum am auzit ca procedeaza ei).ATUNCI VOI SUNA LA POLITIE :bye: :crazy:

Si fratele meu a primit un e-mail de la www.ciao.it parca in care ii spunea ca a castigat un laptop si sa mearga la banca pt a trimite suma de 35 lei pt transport.a fost ca pe ca sa trimita banii!!

AVETI GRIJA!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era un prieten ma, te prostea :bye:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

zilnic se prezinta la banca cel putin 3 clienti cu un cod iban si spun ca l-au primit de la orange si ca au castigat 2,3 mii de eur ..dar binenteles ca,.. codul nu-i valid :bye:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×