Sari la conținut
Forum Roportal
arheus

Noi si seceta

Postări Recomandate

Cata credibil;itate poate avea o asemenea stire?

Daca romania devine tara semidesertica asemenea turciei de azi cum poti importa fucte si legume de la ei cand acele zone vor deveni precum shara?

Nu consideri ca este lipsita de logica stirea?

Si daca va fi asa, asta va fi probabil peste cel putin 200 de ani, cand poate nici omenirea nu va mai fi. Daca continuam sa ne batem joc de natura si ea se va intoarce impotriva noastra si ne va pedepsi! Si totul trebuie sa plece de la noi, de la modul nostru de a gandi si actiona! Ati vazut ce grozavie au facut cei de la Protan care au aruncat tone de resturi animale? Panza freatica este deja compromisa acolo. Daca nu se descoperea si brusc aparea holera sau alta boala? Inca mai poate sa apara.

Editat de fialminda

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Daca romania devine tara semidesertica asemenea turciei de azi cum poti importa fucte si legume de la ei cand acele zone vor deveni precum shara?

 

Articolul nu a vrut sa induca panica, de fapt trebuia sa spuna "se va muri de foame".

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu poţi numi aşa ceva "previziuni". Nici măcar "estimări" nu le poţi numi. Spune-le "idei alarmiste", acest gen de termen li se potriveşte.

 

Romania - seceta mai mare ca cea mai grava seceta din istorie (din 1946)

 

Turcia - seceta cea mai mare din ultimii 78 de ani:

 

http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar...amp;link=117931

 

Ce stiri alarmiste. Previziunile sunt roz.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Omul crede ca poate invinge natura prin mijloace financiare.

Banii nu inseamna nimic daca nu ploua. La fel banii nu inseamna nimic daca nu exista tari cu surplus de productie de grau de exemplu, de unde sa cumparam.

Nu rezolvi totul cu bani, sa zici "avem probleme cu seceta, sa le dam agricultorilor afectati bani". Ce sa faca cu ei in afara de a supravietui ? Irigatii poate dar nici astea nu inseamna nimic fara ploaie.

 

"Only after the last tree has been cut down.

Only after the last river has been poisoned.

Only after the last fish has been caught.

Only then will you find that money cannot be eaten."

 

- Cree Indian Prophecy

 

Solutie de la mine : impaduriri, oriunde are loc un copac acolo sa fie plantat. Padurile schimba clima zonei si aduc precipitatii.

 

Tocmai ma gandesc ca solutia asta o sa ramana aici pe forumul asta si atat. As vrea sa vad la tv cum cineva din guvern spune oamenilor sa planteze copaci. E o solutie simpla : "plantati copaci oriunde aveti loc" , nu e nevoie de fonduri uriase, oamenii ar putea sa o faca chiar de la ei, fiecare sat si fiecare oras, daca li se spune. Situatia nu arata de loc bine prin Moldova unde am auzit ca fantanile sunt aproape secate.

Daca ma uit cu google earth, in Campia Romana mai sunt cateva petice de padure, normal ca nu ploua si se transforma in desert. Restul par sa fie campuri cultivate dar sunt sigur ca mai e destul loc pentu copaci, la marginea campurilor.

 

Asa ca va intreb : Cine e de acord cu idea asta ? si daca vreti sa o facem mai publica intr-un fel. Presupun ca si ministerul mediului se ocupa dar altceva e cand fiecare om din tara se ocupa de asta si mai planteaza un copac cand are timp, daca e nevoie de spatiu copacul poate fi imediat distrus, dar pana atunci e bine sa fie plantat

Editat de jet li

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×