Jump to content
Forum Roportal
Ioana V

Avortul - unde, cat, cum?

Rate this topic

Recommended Posts

Am nevoie cat mai urgenta de informatii despre o clinica din Bucuresti,privata sau nu, unde pot face un avort in conditii normale, la un pret acceptabil...Ma poate ajuta cineva? Am nevoie de cat mai multe raspunsuri...Tin sa va multumesc dinainte!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt curioasa cam cat costa un avort la noi in tara...intreb deoarece stiu pe cineva care a facut un avort si nu prea are posibilitati financiare....si nu imi vine sa cred ca este atat de accesibil tuturor.Merci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ar trebui sa fie gratuite in institutiile medicale de stat?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu ar trebui sa fie gratuite in institutiile medicale de stat?

Daca nu sunt gratuite sunt foarte ieftine. Dar serviciile sunt sub orice critica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atunci nu-i ramane decat sa apeleze la medicina privata. Nu cred ca e greu de gasit pe net cabinetele si tarifele practicate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preturile practicate de obicei sunt intre 150-300 lei.

Oricum cu asta nu-i de joaca. Mai bine dai mai multi bani decat sa te pricopsesti cu cine stie ce belea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna.Am si eu o problema bine nu pot sa zic ca e problema mea, este vorba de verisoara mea.Ea este mai mica ca bine cu 3 ani nu are inca 18 ani, a avut relatii cu prietenul ei , nu ia mai venit, testul de sarcina a iesit pozitiv de multe ori si am sfatuit-o sa mearga la ginecolog.Nu vreau sa ma bag prea mult in viata ei, stiu ca are aceasta problema si ca ar trebui sa o ajut, dar nu pot pur si simplu sa ii spun mamei sale.ar inebuni si probabil ar da-o afara din casa.I-am spus ca daca nu vrea sa pastreze copilul sa faca un avort.Nu are rost sa isi strice viata pentru asa ceva.Stiu ca avortul e cea mai mare greseala si e ingrozitor, dar nu are conditii pentru el, trebuie sa isi termine scoala, etc.Din cate stiu eu ea avand 17 ani trebuie sa mearga cu un parinte sau cel putin cu o persoana majora.Ar putea sa mearga cu mine???Cum se desfasoara un avort, trebuie sa discut mai mult cu ea inainte sa faca pasul asta dar odata ce eu nu prea stiu multe detalii nu stiu cum sa o calmez, tot ce stiu in prezent ca un avort de face intre 1 luna si 3, odata ce te duci la ginecolog iti face o anestezie locala in vena dupa care iti amorteste corpul, in aproximativ 15 minute se cam termia tot, dar oare sunt dupa acea consecinte nu stiu ce sa mai zic, stie cineva mai multe detalii???????????

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce nu mergeti impreuna sa vb cu un doctor? Sa va explice care sunt optiunile si ce poate ea sa faca,dar din cate stiu eu-s-ar putea sa ma insel- fara acordul parintilor,daca verisoara ta e minora nu stiu daca va putea sa faca avort.pentru ca e vb de o anume interventie medicala si ca are ca orice interventie niste riscuri,si e cred nevoie de acordul a unuia dintre parinti. Insa din punctul meu de vedere daca mai asteapta mult,si nu vea acest copil s-ar putea sa se trezeasca intr-un cosmar care nu osa ii placa.Mai bine suporta acum consecintele din partea parintilor-ca e de ajuns sa vb cu mama ei,nu ar fi nevoi si de tatal ei pentru a face un avort-decat ca sa se trezeasca ca la 18 ani nu are un liceu terminat ca are un copil de crescut si poate mai este si data afar din casa de catre parinti.Mamele sunt mult mai intelegatoare decat si-ar putea ea inchipui in astfel de situati,si ar ajuta-o foarte mult.da probabil ca vor fi niste copnsecinte directe asupra ei,dar trebuie sa isi asumea responsabilitatea. Eu nu o indemn catre un avort,ca nu am acest drept,dar vb din perspectiva mea si eu probabil asta as face in situatie ei.dar eu nu am cum sa ajung in situatia ei-prea putin probabil- ca ma gandesc bine innainte de a face sex neprotejat ca imi asum niste mari riscuri.Prefer sa nu imi asum astfel de riscuri si asta ea va trebui sa invete ca orice actiune facuta de noi are consecinte si ca trebuie sa raspunda pentru faptele comise de ea.

oricum pentru inceput a-ti putea sa vb cu un ginecolog ,sau macar cu medicul de familie despre situatia in care se afla,caci discutia e una confidentiala,si macar va stii cum e situatia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×