Jump to content
Forum Roportal
Cleric Prest

Relatia AGRESOR - VICTIMA - teme combinate

Recommended Posts

RELATIA AGRESOR - VICTIMA- tu ce esti, un agresor, o victima, un salvator, sau neutru?

 

Va-ti dorit vreodata sa nu va fi nascut, sa nu mai existati, sa iesiti din aceasta lume si nu stiti de ce?

Toate acestea se intampla atunci cand esti o victima (in familia ta, in societate), cand ai cele 4 coordonate ale vietii tale desfiintate de catre agresorul din preajma ta (sot, sotie, parinti) care de obicei se presupune ca reprezinta persoana/persoanele care ar trebui sa te iubeasca NECONDITIONAT dar care de fapt sunt IMPOSTOR/IMPOSTORI, fara ca tu sa sti.

 

Activitatea unui individ normal psihologic contine OBLIGATORIU urmatoarele 4 coordonate

 

Cele 4 coordonate ale vietii umane sunt:

 

1.activitatea (locul de munca, de unde iti castigi existenta)

2.relatia (viata sentimentala, cu sotul, sotia, copiii tai)

3.viata sociala (cercul de prieteni, altii decat cei de la servici)

4.viata personala (hobby-urile, ceea ce faci pentru sufletul tau, singur, in spatiul tau privat, in timpul tau privat), ea nu se poate suprapune cu punctul 1, adica fac bani distrandu-ma, delectandu-ma sau invers).

 

Un AGRESOR interzice ultimele 3 coordonate din viata victimei si limiteaza avansarea ierarhica in ce priveste prima coordonata, activitatea.

 

Cum?

 

Distrugand cele 4 misloace prin care victima isi atinge un obiectiv situat pe cele 4 coordonate.

 

Cele 4 mijloace prin care un om isi atinge un obiectiv in viata sa sunt :

1. Increderea in sine, stima de sine, valorizarea personala

2. Simtul responsabilitatii fata de propria persoana si fata de familia ta, fata de sociatate, comunitate

3. Comunicarea, modul in care comunici cu ceilalti pentru a-ti atinge un obiectiv

4. Sentimentele, cu rol de busola, care te orienteaza si te motiveaza spre un anume obiectiv

 

 

Agresorul doreste si el sa moara, atunci cand nu mai are pe cine agresa. Cand nu i se mai permite sa agreseze.

Atunci, daca mai are energie, agresorul va alerga flamand dupa alta victima, daca nu o gaseste in timp util, face depresie si se sinucide, se autoagreseaza.

 

Cand situatia se impute intre victima si agresor, iar victima ameninta ca va parasi agresorul, asistam la MITUIREA VICTIMEI DE CATRE AGRESOR. Agresorul se duce dupa victima, ii face mici cadouri si mari promisiuni, pentru a o aduce inapoi in cercul VICTIMA - AGRESOR.

 

Cum recunoastem de la inceput un AGRESOR?

1. Are o activitate monotona, stereotipa, care nu presupune schimbari dese.

2. Are o relatie de interes (pt sex, material, etc), e un om care mereu se teme sa nu piarda relatia in care e

2. Nu are prieteni (viata sociala), sau are 1-2 la fel ca si el, cu care se cearta des

3. Nu are nici un hobby, munceste tot timpul, sau trandaveste mult la carciuma, la tv etc

4. De cele mai multe ori e un psihopat care pe tot parcusrul vietii sale duce lipsa de una din trasaturile fiintei umane, si anume, noi, oamenii pe tot parcursul vietii suntem trivalenti, COPIL, ADULT, PARINTE. Intotdeauna AGRESORUL are un script de PARINTE NORMATOR - PERSECUTOR care traseaza norme si indicatii.

5. Urmareste cu savoare stirile de la ora 5 (Pro TV) care sunt de fapt momentul final al confruntarii AGRESOR -VITCIMA, sinucidere, crima, viol etc.

6. Urmareste cu savoare confruntarile politice, stirile care au un continut conflictual. Dar in plan real e incapabil de orice confruntare decat cu victima din familia sa.

 

 

Agresorul ataca initial INCREDEREA IN SINE a victimei, si viata sa personala, care de cele mai multe ori se desfasoara in preajma agresorului, daca cei doi locuiesc impreuna.

Apoi agresorul va indeparta victima de prietenii sai, ii anuleaza viata sociala.

Daca la servici el este seful ierarhic al victimei, nu va permite victimei sa avanseze prea mult ierarhic.

Cand victima se revolta, el va riposta in cele din urma fizic, cu bataia. Bataia e punctul final al agresiunii, dupa ce toate etapele agresiunii psihice s-au incheiat.

 

Agresorul este un abil manipulator psihic, altfel nu-si poate mentine victima langa el.

 

Agresorul cand reproseaza ceva la o persoana, totdeauna descrie ceea ce el nu are de fapt.

De axemplu, daca auzim o persoana spunand "mie totdeauna mi-a placut cinstea si ordinea", inseamna ca avem de aface cu un om lipsit de cinste si dezordonat. Daca o femeie spune despre alta ca e fatarnica, de fapt ea se descrie pe sine.

Acest lucru e un fapt dovedit in psihologie, de aceea feriti-va sa faceti aprecieri negative la adresa oricui, fiindca de fapt nu faceti altceva decat sa va descrieti pe voi, si s-ar putea ca sa aveti ca interlocutor un om care stie asta.

 

Ce sunt AGRESORUL si VICTIMA? Sunt persoane nevrotice, care la randul lor au fost agresati, abuzati in familia lor.

Copiii batuti, ajung batausi de copii.

 

Ce e nevroza? E o tulburare psihica care apare la persoanele care se mint pe sine si pe cei din jur pentru a-si satisface o trebuinta: nevoia de a nu fi singur, de a avea cu cine face sex, de a exploata material o persoana.

 

Exemplu de cupluri de AGRESOR - VICTIMA:

 

1. POLITICIAN - ALEGATOR

2. PROXENET - PROSTITUATA

3. AMANT - AMANTA

4. EXCROC - CREDUL

etc.

 

In cuplul AGRESOR - VICTIMA, NU EXISTA SENTIMENTE, nu exista dragoste neconditionata, exista doar interese, beneficii morale, sexuale, materiale.

 

De cate tipuri sunt agresorii sau victimele:

 

1. Constienti (politicienii)

2. Inconstienti (oamenii de jos, cei fara educatie, care au preluat modelul din familie de pe timpul cand erau copii mici, pana la varsta de 7-8 ani, cand aveau dezvoltata doar inteligenta reala, nu si cea abstracta, de interpretare).

 

 

De exemplu, parintii care au o atitudine ambivalenta fata de copil, azi il bate fara motiv, maine il mangaie si tot asa, vor produce confuzie si disociatie in mintea copilului. El mai tarziu va dezvolta grave tulburari de comportament, alcoolism, consum de dogruri, cleptomanie, violenta nejustificata.

 

Cand apare ambivalenta sentimentala la parinti fata de copii?

Cand o femeie face un copil cu un barbat pe care nu-l iubeste, sau invers, cand barbatul se trezeste pe cap cu un copil de la o femeie pe care nu o iubeste. Aparitia celui de al doilea copil nu face decat sa agraveze situatia.

 

!!!! ATENTIE!!!

Victima se afla intr-o complicitate perversa cu AGRESORUL!

Nu faceti pe SALVATORUL cu nici unul din ei.

Cand unul din cei doi constientizeaza situatia si paraseste cercul in care se afla, NUMAI o persoana neutra, cu autoritate, un psihoterapeut competent poate face victima sau agresorul sa devina constient de situatia in care se afla si de jocul psihologic pe care il practica.

 

Cum se termina relatia dintre victima sau agresor?

 

De regula agresorul nu doreste sa constientizeze ceea ce face. Singurul lucru care il deranjeaza e "nesupunerea victimei" si amenintarea periodica a acesteia ca il va parasi. Agresorul nu doreste sa ucida fizic victima, atata timp cat aceasta se lasa abuzata psihic si fizic. Atat timp cat nu riposteaza.

 

Victima are 4 variante:

- dezvolta tulburare psihotica (disocierea personalitatii), mai intai face nevroza, apoi depresie, apoi tulburare afectiva bipolara, apoi schizofrenie

- daca psihicul victimei nu disociaza si rezista, victima doreste sa se sinucida, si pana la urma chiar se poate sinucide

- isi ucide agresorul

- pleaca definitiv si se trateaza la un psihoterapeut

 

Sa nu uitam ca victima de cele mai multe ori isi iubeste agresorul la inceput sau cel putin nu-l uraste. Apoi devine dependenta afectiv de el, dupa ce dispare si aceasta dependenta, ramane dependenta materiala (contractul de casa e la agresor, singurul care are servici e agresorul). Subconstientul agresorului are grija din timp ca el sa detina controlul total asupra victimei.

 

 

Cum recunoastem o potentiala victima, cum simte agresorul pe cine poate si pe cine nu poate sa agreseze?

 

1. Atat victima, cat si agresorul se tem de SINGURATATE, evident din motive diferite.

2. Agresorul, de obicei barbat, are o permanenta teama ca isi va pierde sursa placerilor sexuale, care e femeia - victima de langa el. De obicei o femeie abuzata emotional nu prea mai are orgasm cu barbatul ei agresor.

3. Victima o persoana emotiva, ezitanta, nu-si exprima sentimente, e invatata sa fie supusa, isi detesta propriul sex. Puneti o intrebara simpla. Intrebati o femeie daca si-ar fi dorit sa fie barbat, daca ea spune da, inseamna ca in familia ei tatal e un AGRESOR, si aceasta femeie e o potentiala victima.

4. Victima mereu se jeleste, ii place sa se auto-victimizeze, si cultiva cu cei din jur o relatie de absoluta dependenta afectiva, de autocompatimire.

 

Ce pateste cineva care vrea sa faca pe SALVATORUL pe nepusa masa in perversa relatie victima - agresor? Cei doi perversi se coalizeaza impotriva SALVATORULUI, si vor deveni AGRESOR pentru el.

 

Daca sunteti copil si aveti parinti AGRESOR - VICTIMA, nu interveniti. Incercati sa deveniti independent material fata de ei, parasiti cat mai repede domiciliul, faceti-va propria terapie (in Romania nu prea avem cu cine) si nu le mai permiteti:

- sa va viziteze cand vor ei, daca se poate deloc

- sa va mai sune cand vor ei, daca se poate deloc, sau sunati voi cand doriti

- nu permiteti sa vi se cultive de catre parinti (mai ales mama) autocompatimirea de sine ("vai saracul de tine", "vai ce greu trebuie sa-ti fi fost" etc)

- nu permiteti sa mai mentineti o relatie de dependenta afectiva bolnavicioasa cu ei

 

Cum recunosti daca ai o mama VICTIMA care nu-si iubeste sotul, si care evident e un AGRESOR pentru ea?

 

Ea dezvolta o relatie patologica cu copilul sau si anume:

- daca e baiat, il va sufoca cu o iubire egoista, posesiva, il va iubi ca pe un obiect, ca pe o posesie, el trebuie sa faca exact ce spune ea, nici o femeie nu e buna pentru baiatul ei, baiatul ei trebuie sa urmeze cariera aleasa de ea

- daca e fata, o va bate, o va agresa fizic, emotional, nu-i va permite sa aiba un prieten, pe motiv ca "toti barbatii e porci"

 

Cum recunosti daca ai un tata AGRESOR:- daca esti baiat, vei fi obligat sa urmezi carierea tatalui, sau oricum sa studiezi ceea ce el decide

nu-ti va permite sa te bucuri de nimic, si anume de ce: un om care se bucura, care are un hobby, e un om fericit, iar un om fericit nu poate fi dominat, subjugat, "orientat" in directia dorita de agresor.

tatal AGRESOR, se va teme ca tu sa nu-ti descoperi dorinta sexuala, sexualitatea. De ce ? Fiindca sexul inseamna PLACERE. Iar AGRESORUL, sa ne amintim, nu doreste ca victima sa se bucure de nimic.

- daca esti fata, iti va interzice sa ai un prieten, daca se poate pana la pensie, daca totusi accepta, va cronometra fiecare minut care il petreci cu el

 

 

De ce anume are voie VICTIMA sa se bucure cand se afla in preajma agresorului?

De NIMIC cu exceptia a ceea ce ofera AGRESORUL ca MITA DE IMPACARE.

Cum putem identifica acest fapt?

Sa zicem ca agresorul va cumpara banane si ciocolata ca semn de impacare. Ignorati-le, lasati-le sa se strice.

Agresorul se va infuria cumplit ca nu ati acceptat MITA de impacare. Asa stiti ca ce va fost oferit, va fost oferit CONDITIONAT, ca sa cedati

si sa nu mai faceti pe suparatul.

Retineti, tot ce vine din dragoste sincera, e NECONDITIONAT.

Mai departe, faceti-va un cadou putin mai scump, daca se poate pe banii AGRESORULUI.

Acest fapt il va determina sa turbeze de furie.

 

Daca toate acestea se intampla, inseamna ca locuiti in casa cu un om care va este cel mai mare dusman, care v-a mintit de la bun inceput, care a fost in IMPOSTOR, in calitate de SOT, sotie, MAMA sau TATA.

 

Nu reactionati agresiv. Faceti-va planuri cum sa parasiti impreuna cu lucrurile dv. acel domiciliu.

Odata plecat nu mai reveniti sub nici o forma. Aveti de a face cu un om inconstient de patologia sa, care nu se va schimba NICIODATA. Nu-i permiteti sa va mai caute, nu-i permiteti sa va mai sune. ORICE CONTACT TREBUIE INTRERUPT.

Recomandati-i pe un ton neutru sa mearga la un terapeut, spuneti-i asa: "nu ma mai suna, te rog de dragul tau sa mergi sa te tratezi". Nu mai reveniti in relatie NICI MACAR DUPA CE individul respectiv s-a tratat, vechile traume se pot redeschide, si proastele obiceiuri reluate.

 

In momentul cand victima doreste sa se sinucida, sa nu mai existe, e semn de prognostic agravant, inseamna ca AGRESIUNEA a durat atat de mult incat AGRESORUL a anulat DREPTUL la EXISTENTA pe care fiecare dintre noi trebuie sa ni-l acordam. Smulgerea victimei din acest cerc si psihoterapia se impun de urgenta. Chiar cu sprijinul autoritatilor.

 

Agresorul nu doreste moartea victimei decat rar, scopul sau e POSESIA ABSOLUTA A VICTIMEI, CA PE UN OBIECT, si pe o durata infinita.

Dar prin faptul ca el anuleaza orice drept al libertatii sociale si personale a victimei, victima care e atasata afectiv de AGRESOR trage concluzia ca de fapt nu merita sa mai traiasca.

Agresorul duce devalorizarea victimei sale la xtrem, la maxim, dar atat cat permite victima.

Ca victima sa-i permita acest lucru, el are neaparata nevoie de a ataca permanent increderea in sine a victimei.

Pentru a face acest lucru, el are multe misloace. Mesaje ambivalente, fraze cu dublu inteles, sau cu inteles defavorabil victimei, impinge vitcima intr-o directie in care stie sigur ca nu va reusi ca apoi sa-i spuna ca nu e capabila de nimic.

Multi dintre noi avem parinti care ne spun fraze de genul: "eu pe tine te iubesc cel mai mult pe lumea asta, eu traiesc prin tine", dupa care daca copilul greseste ii va spune "tu esti piatra mea de moara legata de gatul meu" sau "nu e nimic de capul tau". Toate aceste fraze sunt schizofrenice si obliga copilul la supunere, dependenta afectiva absoluta, obliga copilul sa traga concluzii defavorabile in favoarea sa.

 

 

De unde apare si de ce exista aceasta patologie agresor - victima?

Ea se perpetueaza din generatie in generatie, e o contaminare din familie, parintele agresor isi contamineaza copilul in primii 7 ani de viata. Daca copilul e agresat dupa cei 7 ani, dupa ce i se dezvolta celelalte tipuri de inteligenta (cand nu mai crede tot ce vede) acel copil nu va dezvolta o patologie prea grava. Felul in care se poarta parintii cu copilul in primii 7 ani, cei 7 ani de acasa se numeste SCRIPT. Acest script, care e totdeauna negativ, copilul il va purta toata viata cu el, si va face mereu si mereu aceleasi greseli fiindca nu e constient de scriptul sau imprimat din familie.

 

Cum e inteligenta copilului pana la 7 ani? Daca spre un copil de 5 ani vine un caine latrand care vrea sa-l muste, copilul inchide ochii si gata, pentru el cainele a disparut si copilul nu se mai teme. Daca spunem unui copil de 3-4 ani ca in podul casei sunt fantome, acel copil ani de zile se va teme ca din pod vor cobori fantome, el crede absolut tot ce i se spune, si daca parintii lui sunt niste impostori, el nu va sesiza, decat ca nu va intelege nimic din ambivalenta lor care insa in timp va produce grave perturbari in relatiile sale de mai tarziu. Va crede toata viata in Mos Craciun, cand de fapt pentru el Mos Craciun chiar nu a existat.

 

Cum se manifesta acesti copii?

Ei sunt foarte tematori in prima zi de scoala, plang, si incearca sa fuga.

Cand sunt mai mici nu pot fi lasati sub nici o forma singuri. Cand vor fi mai mari, vor fi dependenti de partenerul de viata, acei copii sunt adultii de maine care vor lega relatii numai pentru a nu fi singuri. Lipsa unui sentiment real intr-o relatie, duce la persecutie si victimizare fiindca evident, acel copil devenit adult, nu i s-au oferit sentimente si siguranta de care avea nevoie.

Copiii institutionalizati manifesta un puternic sindrom de abandom, care de fapt e un sindrom din frustrare la lipsa de afectiune.

 

 

Situatiile TAMPON, sau PARATRASNET:

- parinti casatoriti din diverse interese, se pomenesc ca au un copil. De obicei in cupluri fara sentiment nu mai apare al doilea copil. Cei doi care nu se iubesc, pentru a putea ramane impreuna fara a se agresa prea tare, devin agresori pentru copil. Fac un hobby din el, il POSEDA ca pe un obiect. Asa apare PSEUDODEBILITATEA. Un copil care s-a nascut normal psihic si fizic, care are un anumit potential si niste abilitati de a presta o profesie, este directionat in cu totul alte directii, "inalte" , egoiste, pentru a compensa stima de sine a parintilor. Asa apar medicii, avocatii, procurorii, judecatorii, din asemenea familii. Cum se numeste asemenea familie, care isi orienteaza copilul spre lipsa de sentiment, spre material etc.? O familie materialista? Nici vorba, se numeste o familie SCHIZOIDA. Copiii care se opun "educatiei" acestui tip de parinti, o opozitie inconstienta, vor ajunge SCHIZOFRENI.

 

In Romania, parintii fac copii pentru ei, pentru parinti. Putin le pasa lor ca sa observe ce abilitati are copilul lor, ei investesc in ceea ce ei decid ca trebuie sa faca acel copil. De aceea nu avem profesionisti de calitate.

In OCCIDENT, parintii fac copii pentru ei, pentru copii. Chiar daca nu exista un sentiment foarte puternic, lipseste manipularea care la noi e generalizata.

 

 

Ce e SCRIPTUL?

Avem SCRIPT peste tot, la nivel de individ, la nivel de familie, la nivel de tara si la nivel de continent.

Scriptul poate fi INDIVIDUAL, sau colectiv.

Evidend, vedem cu totii ce script COLECTIV e in Romania, in Suedia, sau in Irak.

 

Cand scriptul negativ se generalizeaza atat de mult, incat nu mai destingi alb de negru, vin razboaiele.

 

Scriptul e ca un virus, el vrea sa supravietuiasca, si cel mai grav, sa se amplifice din generatie in generatie. El distruge atat agresorul cat si victima. Dar el in sine, SCRIPTUL supravietuieste.

Asa piere un neam.

 

Esti de neam bun sau de neam rau?

De ce boierii din vechime, nobilii urmareau acest aspect, de neam bun? Nu se referea numai la starea materiala, ci si la cea spirituala.

Cine se casatoreste cu un agresor, isi condamna neamul la pieire in cateva generatii. Dar omul liber va salva victima.

Cel mai greu de salvat e agresorul, fiindca el nu sufera atat de mult ca victima sa, nu cauta nici o vindecare.

 

In diverse religii, el se numeste DEMON. Toti oamenii care nu au propria terapie facuta cu cineva care e eliberat din script, TRAIESTE IN SCRIPT.

A te elibera de scriptul cu care ai iesit din familie, inseamna a fi un OM LIBER. Asta urmaresc toate religiile si toate filozofiile.

Propria devirusare. Sa nu agresezi pe nimeni, si sa nu fi agresat.

 

 

Concluzie: nu exista vina, si agresorul la randul sau a fost o victima. Cine doreste, se poate elibera.

 

Cunoscand lucrurile de mai sus, putem deveni constienti de noi insine, si atunci putem obtine ceea ce dorim, GANDIREA POZITIVA

capata un sens. Cum poti gandi pozitiv daca ai un script infect? Daca ai o relatie infecta? Daca ai parinti infecti?

Daca tu ai un comportament infect? Daca pierzi relatie dupa relatie dupa acelasi tipar dar nu poti constientiza de ce?

Intreaba-te, ce Mos Craciun ai avut, ca sti ce esti!

 

 

Urez mult succes tuturor celor care se afla in situatia de victima, agresor sau copil traumatizat pentru a iesi cat mai repede din aceasta situatie.

Edited by iosafat
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

..... personal am ramas cam fara cuvinte.... :giverose:

Edited by Amarena
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
...ai ramas, fiindca eu nu stiu psihologie din Romania.

 

NU EXISTA PSIHOLOGIE IN ROMANIA.

 

 

Total de acord cu cea ce ai postat!

Sunt curios cati dintre useri vor citi sau vor intelege ceva din postul tau.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
...ai ramas, fiindca eu nu stiu psihologie din Romania.

Dar de unde?

 

NU EXISTA PSIHOLOGIE IN ROMANIA.

Ba exista, dar firav de tot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toti cei care vor sa se SALVEZE vor intelege. Ceilalti vor pieri trazniti fara sa stie de unde vine fulgerul.

 

Mai demult God trimitea ingerul sau Nimicitorul sa mai rareasca din cei cu un script prea infect. Dar asta era valabil la evrei.

La celelalte popoare "nimicirea" e invizibila, familiile schizofrene merg la biserica tot mai des, fac matanii, dupa aceea merg la vrajitoare (ambivalenta) si in cele din urma, "osteniti" se intreaba "doamne, oare ce se puse pe noi?". Nu stiu ei de script, dar stiu de topor, pun mana pe topor, dau la cap, si ultimu bezmetic din familie stinge lumina dupa el (se sinucide).

 

Cum stim si din budism si din biblie, God Tatal nu judeca pe nimeni. Oamenii se judeca si se nimicesc singuri.

 

Merg la psiholog dau bani grei si nu le spun aia nimic. Cum naiba sa le spuna adevarul, dupa stiu eu 30 ani de casatorie, ca s-ar spanzura imediat.

 

Nevroticul, e un om care iubeste minciuna, si nu suporta adevarul. Il auzim des spunand "eu nu mint, eu sunt un om cinstit, totdeauna corect". Poate o fi la magazin cand da restul, dar in familia sa e departe de cum sunt de exemplu politicienii in familia lor.

Acesti oameni cu mintea sarmana iubesc conflictul, se uita la politicieni, dar ei nu stiu ca politicienii sunt niste manipulatori de profesie care MIMEAZA CONFLICTUL si isi vad de interes, adica bunastarea familiei lor.

Pe gand "alegatorii" isi vad de nenorocirea din interiorul familiei lor.

Aici e marea diferenta.

Din cauza asta n-o sa vedeti nenorociri "naturale" pe capul celor din varful piramidei, ci numai peste "cei mici" care nu sunt nici pe departe INOCENTII care se pretind ca sunt. Fiindca pentru familia lor cei mici sunt numai fiere si venin. Dar cei smecheri de sus, sunt numai lapte si miere, la propiu si la figurat. Exista sentiment in familiile lor, exista educatie, exista bunastare, exista multe. La cei mici nu prea exista de nici unele, dar la tara cam toti au un topor. Acum au unii si chainsaw, poate o sa vedem un Dabuleni Chainsaw Masacre.

Edited by iosafat

Share this post


Link to post
Share on other sites

De stiut si retinut.

 

Frustrarea este un fenomen complex de dezechilibru afectiv ce apare la nivelul personalitatii

Edited by ironic

Share this post


Link to post
Share on other sites

De fapt ce e SCRIPTUL ? Stiintific el vine din AT (analiza tranzactionala).

Iata o scurta descriere a ceea ce e AT-ul pe link-ul de mai jos

http://www.srat.ro/index.php?option=com_co...=4&Itemid=4

 

Scriptul e ceea ce "indura" si "crede" orbeste copilul in primii 7 ani de viata.

In primii 7 ani de viata copilul preia direct si orbeste tot ce vede, are o inteligenta de "robot cu senzori".

 

De exemplu daca fetita vede in primii 7 ani de viata ca mama sa primeste batai mortale si frecvente de la taicasu, deduce pentru toata viata ei ca femeia e o zdreanta care ajunge inevitabil sa fie calcata in picioare de mascul.

Astfel aceasta femeie isi va dispretui propriul sex feminin, considerandu-l fara valoare.

Deasemenea mama ei agresata fizic de sot, va ajunge sa isi bata urat de tot fiica pentru fleacuri, face proiectie negativa pe fiica sa, se razbuna pe ea pt bataia primita de la sot, asta in cazul in care sotul arata iubire pt fiica sa, dar o bate pe mama.

Inca un motiv de autodevalorizare pentru fiica.

 

Ce va face aceasta fiica? Nu-si va mai alege un sot macho ca mama ei, va alege o starpitura, cu sau fara bani, dar cel mai probabil cu bani, daca tatal ei agresor nu a avut prea mult de oferit. Isi va spune, "ei na, asta e suficient de slabanog sa nu ma bata, si destui bani sa-mi compensese orgasmul meu cel rarisim si sublim...?!"

 

Ei, acum va ve-ti intreba, care-i va fi traiul cu sotul cel firav la trup? Unul groaznic, cu timpul.

Fiindca starpitaura va simti ca nu e iubit, si trebuie sa finanteze la greu "placerea" feminina din cauza asta. Sotul firav, va deveni un AGRESOR cumplit. Dar nu unul fizic, ci unul psihic. Ce va fi cu femeia si copiii ei din acea relatie? Pacienti la Balaceanca, daca sotul firav provine dintr-un mediu de jos fara educatie, sau vor deveni ....politicieni rapace, fara scrupule, daca sotul e f banos si le face periodic cadouri consistente, vile, masini de lux, etc. Asa se intretin relatiile fara sentiment in inalta societate, si nu vom vedea in veci pe acesti oameni educati crapandu-si capul la stirile de la ora cinci.

 

La fel, un baietel daca isi vede mama batuta cumplit, iar tatal e f bun cu el in defavoarea mamei, va deveni un agresor de femei, le va bate de le va stinge. Dar daca tatal il va devaloriza si pe el, va ajunge un pampalau. Daca insa mama baietelului il agreseaza pe taicasu, mai rar, vor rezulta cei mai timizi baieti din cati am vazut noi vreodata. Un baiat-fetita victima, client de prostituate pe centura. Si daca va face o relatie, va fi cu o femeie cu un handicap fizic, sau f urata.

 

In concluzie, ce vede copilul ca face parintele de acelasi sex pana la varsta de 7 ani, aia va face si el daca e iubit de celalalt parinte. Daca nu e iubit de nici unul, si ambii sunt ambivalenti fata de el, acesta va deveni client la psihiatru pe viata, in Romania nu avem psihologi, iar psihiatrii nu se implica, unii fiinca nu stiu nimic, iar cei care stiu, se fac ca nu vad. Fiindca a depista realitatea nu e mare filozofie, dar sa faci terapie, asta e lucru mare. Dincolo se poate face, sper ca si la noi, mai 10-20 ani. Sa ni se dezvolte simtul datoriei, care e grav afectat de societatea socialista si de ce a urmat dupa.

Edited by iosafat
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

C espui tu e corect. In clusiv in cazuri de agresiuni psihice, mai rafinate, subtile si mai rare dar la fel de dezechilibrante. Acele frecusuri parinte-copil cotidiene care te duc in timp sa ai o deformata imaginedespr sine si lume, liupsita de putere si creativitate autentica.

Dar daca astepti sa gasesti terapeutul ala minunat te ucide depresia. Exista si calea autocunoasterii, autoeducarii, autoanalizei. Citesti, te observi,alegi daca vrei sa fii permanent nefericit, incerci sa te rupi.. E greu fara ajutor dar iubirea d emulte ori (pt cineva sau ceva ) iti da aripi, iti schimba paradigma. Incepi sa vezi relaitatea si dintr-un alt posibil unghi. Poti intra cu toate complexele dupa tine in iubire dar ai si sansa de a le observa ina celasi timp. Si de a alege.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In clusiv in cazuri de agresiuni psihice, mai rafinate, subtile si mai rare dar la fel de dezechilibrante. Acele frecusuri parinte-copil cotidiene care te duc in timp sa ai o deformata imaginedespr sine si lume, liupsita de putere si creativitate autentica.

Ba nu sunt rare deloc. Sunt la tot pasul. Si Freud spunea ca legea este prea grosiera pentru a putea pedepsi abuzurile de genul asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×