Sari la conținut
Forum Roportal
Llonelly

casatoria si problemele ei

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

in majoritatea casatoriilor inceputul este foarte frumos!iubesti si te simti iubit,implinit si generos.iata numai cateva sentimente deosebit de frumoase care iau nastere intre cei doi,la inceput...dupa care intervine obisnuita,iar cei doi redevin doua entitati diferite:orgolii diferite,gusturi diferite si mai ales vointe diferite. ce se intampla cand in cuplu apare lupta pentru putere?aici sunt o multime de decizii de luat:cine gestioneaza banii,cine ia diverse hotarari(unde mergem,cu cine,ce facem etc?).si apare lupta pentru putere...cum trebuie sa isi imparta cei doi responsabilitatile dar si libertatea de hotatare? :yahoo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunta casatorita inca,dar asa consider ca ar trebui sa decurga lucrurile:

lupta pentru putere nu are ce cauta intre doua persone care se iubesc (asta nu inseamna ca nu exista..),intre cei doi trebuie sa existe o comunicare continuua,cand se ia o decizie sau cand se realizeaza un lucru fiecare ar trebui sa se gandeasca si la fericirea celuilalt,nu numai la cea proprie..

Gestionatul banilor nu ar trebui sa genereze o lupta:sa o faca cine se descurca mai bine..sau sa o faca amandoi

Hotararile de a merge sau nu undeva se iau impreuna,se tine cont de dispozitia fiecaruia,etc

Nu luam decizii si pentru partener,intrebam mai intai daca vrea..

Fiecare ar trebui sa respecte si sa ofere libertate celuilalt,atat in actiunile facute,cat si in gandire.

Asta daca mai exista dragoste intre cei doi,si nu s-a instalat deja rutina,obisnuinta,etc.

 

Sper ca nu suna prea SF

Editat de Dark_Dragon

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu cred ca intr-o casnicie se pune problema cine detine puterea si controlul banilor.parerea mea este ca daca este iubire intre cei doi totul poate decurge bine. se spune ca intr-o casnicie este nevoie sa fie putin din toate(dragoste, prietenie, gelozie, intelegere, respect), ceea ce trebuie sa fie 100% este comunicarea. totul la inceput este bine, intr-adevar pana apare aceasta obisnuinta, oricum ea apare, dar cand se instaureaza cei 2 trebuie sa o recunoasca , sa aiba o discutie serioasa si sa faca tot posibilul pentru a o invinge . oricum multe din sentimente se schimba si nu trebuie sa ne fie frica de aceste schimbari, ele intervin vrei, nu vrei. cel mai urat lucru care se poate intampla este sa nu ajungi sa te trezesti dimineata si sa te intrebi cine este omul care doarme langa mine si de ce ceea ce face mi se pare ca nu ami recunosc nimic, eu il stiam altcumva: iubitor, comunicativ...atunci, intr-adevar poti sa spui ca este o problema. eu raman la parerea ca fundamentul unei casnicii este IUBIREA si atata timp cat ea guverneaza relatia totul va merge. este ingrozitor sa vezi ca cel de langa tine, cu ceva timp inainte facea totul pentru tine, iar in prezent este distant de toate problemele cuplului.......

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

iubirea de care vorbiti e de fapt atractia care trebuie intretinuta intre parteneri de ambii, mai ales de femeie ... 8) :yahoo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

lasand poezia la o parte,putine sunt cuplurile in viata de zi cu zi care sa nu aiba probleme din aceasta cauza.caei mai intelepti ne-ar putea lumina?cum sa faci sa nu mai existe concurenta intre cei doi? :roll: :-

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
in majoritatea casatoriilor inceputul este foarte frumos!iubesti si te simti iubit,implinit si generos.iata numai cateva sentimente deosebit de frumoase care iau nastere intre cei doi,la inceput...dupa care intervine obisnuita,iar cei doi redevin doua entitati diferite:orgolii diferite,gusturi diferite si mai ales vointe diferite. ce se intampla cand in cuplu apare lupta pentru putere?aici sunt o multime de decizii de luat:cine gestioneaza banii,cine ia diverse hotarari(unde mergem,cu cine,ce facem etc?).si apare lupta pentru putere...cum trebuie sa isi imparta cei doi responsabilitatile dar si libertatea de hotatare? :)

 

"Putere"? Nu exista termenul asta intr-o casatorie. Sarcinile si datoriile se impart in functie de ceea ce fiecare face mai bine. De obicei femeile gestioneaza banii si "tin" casa iar barbatul aduce banii. Femeia aduce ce poate, ca daca mai e si ea implicata full-time in cariera, dupa mine, se duce totul de "rapa". Stia Dumnezeu de ce a dat "fusta" la femeie si "pantalon" la barbat. Nu ca as fi conservatoare, dimpotriva, dar egalitatea mult dorita nu exista. Din motive anatomice in primul rand. Dar se ajuta reciproc in functie de timpul fiecaruia. Casatoria este un pas gresit in lipsa compatibilitatii totale, indiferent de cat de mare si fierbinte e dragostea la inceput. Presupunand deci ca cei doi sunt compatibili, nu pot exista "gusturi diferite, vointe diferite (de genul: ea vrea la munte si el la mare)" etc. Hotararile se iau prin dezbatere pe masa, cu argumente, motivatii pro si contro (da nu ca in parlament si cu pumnul pe masa :) ca doar in familie ar trebui sa fie un interes unidirectional - si mai bine doua minti decat una, asa se pot "corecta" una pe cealalta cand una dintre ele greseste), intelegere, umilinta si multa dragoste :D Umilinta, cu "U" mare. Aroganta=Prostie. Acesti barbati nu recunosc niciodata ca au gresit, gresesc si ca pot gresi ca orice persoana umana. Iar "comunicarea" cu ei este inutila. Sa ma fereasca Dumnezeu data viitoare de unul la fel :)

Editat de sabina00

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

casatoria e o loterie. dar chiar daca au tras biletul castigator, daca cei doi nu stiu sa gestioneze situatiile bune si rele dintr-o casnicie, totul se spulbera si dintr-o iubire adevarata se poate transforma, intr-o singura clipa, in ura.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Casatoria e implinirea fireasca a unei iubiri adevarate, e dovada scrisa a sentimentelor pe care le porti unei persoane cu care vrei sa-ti imparti viata, e angajamentul pe care ti-l iei in fata ta si a tuturor ca esti dispus - impreuna cu EL sau EA - sa lupti cu toate greutatile, dezamagirile si neimplinirile care iti pot iesi in cale. Si sa imparti cu acea persoana toate bucuriile, succesele si credinta ca va fi pentru totdeauna...

...iar daca nu a fost sa fie pentru toata viata, e raspunderea amandurora...

calea cea buna si trainica trebuie cautata si umblata impreuna, mereu...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lasand poezia la o parte,putine sunt cuplurile in viata de zi cu zi care sa nu aiba probleme din aceasta cauza.caei mai intelepti ne-ar putea lumina?cum sa faci sa nu mai existe concurenta intre cei doi? :) :)

Cunosc foarte multe cupluri.. dar n-am vazut sa aiba astfel de probleme. :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
... si dintr-o iubire adevarata se poate transforma, intr-o singura clipa, in ura. ...

Oh, nu! E nevoie de o viaţă

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×