Jump to content
Forum Roportal
Aikaterine

Dulciuri

Recommended Posts

Am observat ca nu avem topic de dulciuri asa ca am deschis unul nou axat numai pe dulciuri. Va propun sa postam retete de dulciuri incercate de noi si nu numai.

Iata aici o reteta care-mi place foarte mult:

Tarta de fructe

pentru blat:

8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina , praf de copt stins cu zeama de lamaie

Se separa albusul de galbenus, se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se pun alternativ ingredientele lingura cu lingura. Se pune intr-o forma(rotunda folosesc eu) si se da la copt la foc potrivit.

pentru crema:

4 oua; 14 linguri de zahar; 1 litru de lapte; 2 pahare faina; esenta de vanilie; gelatina 1 pachet 10 grame (200ml apa). Toate acestea se amesteca pana se obtine o crema.

Fructe: 1 compot de ananas rondele, 2 fructe caiwi,1 mar mare, capsuni,banane rondele.

Crema se pune cat este inca fierbinte peste blatul insiropat in zeama de la compoturi,dupa care se aseaza frunctele peste crema cat inca aceasta este calda.Totul se imbraca in gelatina si se da la rece.

 

Un alt -dulce' care-mi place foarte mult sunt smochinele umplute.

Se face o gaura in mijlocul smochinelor(fara a le scoate semintele), se umple cu amestec de nuci maruntite(nu macinate) si zahar, se aranjeaza intr-o tava si se dau la cuptor aprox. 10 minute la foc potrivit. Se servesc atat reci cat si calde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca ar trebui sa ne spui cum se fac Dorinand...eu acum aud prima data de nuci in zahar ars (rusine!) :">

Share this post


Link to post
Share on other sites

simplu.

ai nevoie de nuci si zahar. ATENTIE! desi doctorul recomanda sa mancam fructele cu tot cu coaja, nucile trebuie decojite.

deci se pune zaharul intr-o oala pe foc, iar in momentul in care el devine lichid si cu o culoare aramie se arunca nucile peste el. se stinge focul iar oala se baga in apa rece (pentru a se raci nucile cu zahar ars). se consuma de preferinta rece (zaharul fierbinte dauneaza sanatatii) 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites
simplu.

ai nevoie de nuci si zahar. ATENTIE! desi doctorul recomanda sa mancam fructele cu tot cu coaja, nucile trebuie decojite.

deci se pune zaharul intr-o oala pe foc, iar in momentul in care el devine lichid si cu o culoare aramie se arunca nucile peste el. se stinge focul iar oala se baga in apa rece (pentru a se raci nucile cu zahar ars). se consuma de preferinta rece (zaharul fierbinte dauneaza sanatatii) 8)

[snapbacca]26686[/snapbacca]

 

Si eu imi faceam nuci cu zahar ars mai mareu cand eram mai mica, imi placea f tare. Ma mir cum de nu mi-am stricat dintii tot rontaind zahar ars.

 

Eu zic ca e mai bine sa torni continutul oalei pe un blat de lemn, sau sa faci gramajoare cu lingura pe un blat de lemn pana nu se raceste, pentru ca daca il lasi sa se raceasca in oala se intareste si nu prea ai cum sa-la mai scoti de acolo (Poate cu ciocanul). De fapt asta era marea mea problema: sa spal cratita dupa, pentru ca dura mult pana se topea zaharul intarit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O cutie de smantana, 2-3 ciocolate de menaj, 20-30 grame UNT.

 

Pui smantana pe foc sa se incalzeasca (sa nu folosesti iaurt, sana sau alte derivate pentru ca nu-ti iese). Cand sa-a incalzit sfarmi ciocolata si o adaugi in timp ce mesteci.

Amestecul va lua la un moment dat o anumita consistenta. Asa cald, il iei de pe foc, pui untul (20-30 gr. ) si amesteci bine...portionezi preparatul in cani/cesti in funcite de cat ti-a iesit (exactcala budinca).

Faci separat o frisca, si cumperni niste zmeura pe langa.

 

E O NEBUNIE ! 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmmm :-

Da nu zici rau deloc Dorinand ! 8)

 

Eu spal merele,le scot cotorul,le ung putin cu miere pe deasupra si le mai pun si putin zahar in locul cotorului.Apoi le bag in cuptor si ies o minunatie...! Am mai auzit si de mere unse cu unt si umplute cu zahar,dar n-am incercat inca.

Share this post


Link to post
Share on other sites
O cutie de smantana, 2-3 ciocolate de menaj, 20-30 grame UNT.

 

Pui smantana pe foc sa se incalzeasca (sa nu folosesti iaurt, sana sau alte derivate pentru ca nu-ti iese). Cand sa-a incalzit sfarmi ciocolata si o adaugi in timp ce mesteci.

Amestecul va lua la un moment dat o anumita consistenta. Asa cald, il iei de pe foc, pui untul (20-30 gr. ) si amesteci bine...portionezi preparatul in cani/cesti in funcite de cat ti-a iesit (exactcala budinca).

Faci separat o frisca, si cumperni niste zmeura pe langa.

 

E O NEBUNIE !  8)

[snapbacca]26923[/snapbacca]

 

mmmmmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×