Jump to content
Forum Roportal
tjedy2000

Retete orientale..

Recommended Posts

pe mine m-ar interesa ;)

Ok ;)

Uite...ai nevoie de orez cu bob lung (cel mai bun ar fi cel de la Uncle Ben's), morcovi, ananas, piept de pui, porumb, ceapa, mazare si sos chili.

Fierbi orezul separat, si sa ai grija sa nu il fierbi prea mult, ca sa nu devina moale (ca o mamaliga :o: )

Intre timp, tai morcovii, anansul, ceapa si pieptul de pui cubulete. Pui la prajit morcovii si pieptul de pui; cand acestea sunt prajite, adaugi ceapa, mazarea si porumbul si le inabusi putin.

Pui intr'un vas orezul, ceea ce ai prajit, anansul, condimente dupa gust si le amesteci.

Iar sosul chili il adaugi cand mananci, dupa cat de intensa aroma vrei sa ii dea :)

Sper sa iti iasa :)

Edited by Ytsi Bitsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mancare de orez - reteta indiana:

Ingrediente: orez 200 grame, stafide, mazare boabe, sofran (condiment), piper alb, sare, unt, coriandru, ceva verdeata, supa de legume strecurata.

Se caleste orezul in unt, se adauga supa si se fierbe la foc mic. Cand a fiert pe jumatate, se adauga stafidele, cam 200 grame. Apoi se adauga mazarea, fiarta sau din conserva. Se condimenteaza cu sofran, coriandru si la sfarsit se pune sare dupa gust si piper, eventual cimbru si patrunjel tocat fin. Am facut aceasta mancare si e foarte buna! :crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

deci retete indiene:

 

vinete indiene

Timp de preparare:

40 min (complexitate medie)

Ingrediente

1 kg. vinete, 4 buc. ceapa, 150 gr. unt, sare, piper, 2 oua, pesmet

Mod de preparare

Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vinata in jumatate, in lungime. Se scoate miezul, se toaca, amestecindu-l apoi cu cepele tocate marunt, sarea, piperul. Aceasta compozitie va fi apoi pusa intr-o tigaie cu unt incins si prajita usor citeva minute. Se umplu apoi vinetele, se dau prin ou batut si pesmet si se prajesc in mult unt.

 

Omleta indiana

Timp de preparare:

15 min (complexitate redusa)

Ingrediente

6 oua, 6 linguri ulei, o ceasca supa, 2 buc. ceapa, 2 lingurite sofran, 2 lingurite coriandru, sare, piper, 1 buc. lamiie, 3 lingurite iaurt

Mod de preparare

Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, apoi se strecoara supa. Rosiile si rondelele de ceapa se vor aseza pe o omleta care a fost pregatita intre timp si tinuta la cald. In restul de supa se toarna iaurtul si sucul de lamiie. Cu acest sos se serveste omleta.

 

pui cu sos picant:

Timp de preparare:

1 h (complexitate redusa)

Ingrediente

1 pui mare, 100 gr. unt, 3 buc. ceapa, 2 catei de usturoi, 1 litru supa, sare, piper, o lingurita sofran, o lingurita coriandru, 2 linguri faina, 1 buc. lamiie

Mod de preparare

Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul, coriandrul. Se lasa sa fiarba aproximativ 1/2 de ora. Dupa ce carnea a fiert, bucatelele de pui se scot, iar in sosul ramas se adauga faina. Se amesteca incet, pina ce se ingroasa putin. Se pun din nou bucatile de pui.

Se serveste mincarea foarte fierbinte

 

Sos curry de baza

Timp de preparare:

1 h (complexitate medie)

Ingrediente

3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi

(optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir,

1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine,

1/2 lingurita pudra de curcuma,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mancare de orez - reteta indiana:

Ingrediente: orez 200 grame, stafide, mazare boabe, sofran (condiment), piper alb, sare, unt, coriandru, ceva verdeata, supa de legume strecurata.

Se caleste orezul in unt, se adauga supa si se fierbe la foc mic. Cand a fiert pe jumatate, se adauga stafidele, cam 200 grame. Apoi se adauga mazarea, fiarta sau din conserva. Se condimenteaza cu sofran, coriandru si la sfarsit se pune sare dupa gust si piper, eventual cimbru si patrunjel tocat fin. Am facut aceasta mancare si e foarte buna! :P

 

Am uitat doua ingrediente de...baza! Doresc sa prepar aceasta mancare si am revazut reteta. Asadar, pe langa ce am scris mai sus, adaugati arahide 200 grame si nuci prajite putin, cam 200 grame. E excelenta! :flowers:

Combinatia dintre orez, stafide, arahide...e excelenta! :good:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orez nipon

 

250 g orez

2 gogosari mari

2 ardei

1 ceapa

2 morcovi

5 oua

200 ml ulei de masline

miere

 

Orezul se pune la fiert in apa cu miere. La 250 gr de orez se adauga o jumatate de litru de apa,se taie julien legumele. Se incinge uleiul de masline ,se prajesc toate legumele aici pana prind un pic de culoare,cand este incins uleiul se adauga orezul.

Se prepara o omleta , dupa care se taie in bucatele.

Cand este gata se ia de pe foc, se amesteca cu omleta, se lasa inca cateva minute pe foc.

Edited by Clinho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×