Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Soimos

Reconsiderarea Religiei Crestine

Rate this topic

Recommended Posts

Notiunea de bine si rau acaparate de marele stapan al intunericului? ar fi credibil caci de asta Satana este Tatal Raului si al Minciunii

 

Dumnezeu pozitiv?

Lumea creata de Dumnezeu pe pamant este lumea GROAZEI, a CRUZIMII si a MORTII tot ce este viu, planta, insecta sau animal este destinat unui sfarsit cumplit asa cum vedem peste tot in natura.

Dumnezeu nu a vrut sa evoluam nici noi ci sa ramanem la stadiul de animal, ucigas si victima!

Acest Dumnezeu este unul fals cu aspect de om pe care l-a creat dup chipul si asemanarea sa. (adica tot de origine animala ca noi)

El nu este Dumnezeul Creatorul Universului ci doar stapanul lumii acesteia!

A fost impotriva faptului ca omul sa cunoasca binele si raul!

L-a pedepsit cand acesta a devenit constient!

A ucis copii primii nascuti nevinovati.

A indemnat pe Moise la crima.

L-a nascut pe Isus in mod dubios.

L-a trimis pe fiu sa ne aduca nu pacea ci sabia, ura si dezbinarea.

Nu s-a implicat in salvarea lui Isus si nici nu i-a pedepsit pe criminali

A inspirat o carte cu o putere EDIT imensa care orbeste, alieneaza si manipuleaza pana si mintile oamenilor cumsecade.

Aceasta carte indemna victimele manipularii ei sa dispretuiasca viata si cunoasterea si le promite o lume fantezista

Pe baza acestei carti oamenii manipulati de continutul ei EDIT au comis cele mai ingrozitoare crime din Istoria Omenirii

Fanatizeaza si manipuleaza masele radicalizandu-le fiind pe zi ce trece un adevarat pericolde razboi religios ptr omenire.

 

Satana negativ?

Satana cel autentic, inainte de a fi sinonim cu diavolul a fost Marele Acuzator ceresc, procurorul ceresc sau marele judecator a lui Dumnezeu! Asa era cunoscut nu numai in Vechiul Testament ci si in Tanach Tora vechea carte sfanta a evreilor si la fel in religia vechilor persi zoroastrismul, el a fost prezentat pozitiv in VT si ulterior i s-a schimbat biografia in personaj negativ absolut in Noul Testament modificandu-i-se trasaturile de caracter doar doar ptr ca clerul avea mare nevoie de o tinta falsa care sa intruchipeze idea de negativ absolut pe care s-o opuna in antiteza cu "bunul" Fals Dumnezeu Criminal din Biblie!

Ce a facut la facere Satana ? ...ne-a scos din starea de animalitate si ne-a facut sa fim oameni constienti asa cum sunt oamenii astazi!

Adica ne-a pus sa gustam din pomul cunoasterii

Si ne-a dat CONSTIINTA ...cand Eva si Adam s.au ascuns de rusine si bun simtz....

 

Astfel, astazi folosind darul oferit de Marele Judecator satana evoluam si ne mantuim singur de suferinta.

 

I-o fi convenind lui Dumnezeu ca ne-am indepartat de animalitate si am devenit ca UNII DIN EI !!!!!!!?????????

 

Raspunsul e clar ca Buna Ziua ..... Dumnezeului Biblic NU ...dar adevaratului Creator fara nume (poateVIATA) DA?

Ptr ca VIATA a iesit iesit in castig prin progresul nostru facand un mare pas inainte in evolutia materiei de la Amorf la Divin!

 

Concluzia e ca "lucrarea diavolului" nu o vom gasi nici macar in Biblia "satanista" a lui La Vay (care pune accent deosebit pe cultivarea inteligentei si dezvoltarea ratiunii) ci in BIBLIE! !!

Si linia de despartire este clar trasata ...Biblia a adus numai rau ...asa cum si lumea creata de Dumnezeul biblic e cruda si sangeroasa si stiinta ajunsa doar pe maini unde CONSTIINTA e BAZA ne-a adus numai bine!

Oare satana sa fie mesagerul constient al CREATORULUI?

 

 

 

Va rog pareri pro si contra cu argumente luate din registrul logicii si al religiilor ...inclusiv citate scurte!

Edited by dark_light
presupuneri jignitoare

Share this post


Link to post
Share on other sites
Va rog pareri pro si contra cu argumente luate din registrul logicii si al religiilor ...inclusiv citate scurte!

 

Inclin sa cred ca, ori esti bulversat(nedumerit) de mesajele Bibliei, ori ai orientari de sorginte satanist-anomica. Sau, poate fi o provocare !?. Orice om cerebral, care deceleaza cu bun-simt Sfintele Scripturi si este mobilat intelectual, intelege imediat lupta dintre BINE si RAU. Aici este quintesenta intregului Univers. Noi suntem praf stelar. Exista oare in Biblie vre-un indem, pilda, etc. care sa instige la rau ? Nici macar indirect !. Precizez, sa instige !. Simplele relatari si vointa Domnului in privinta poporului ales, unde apar crime, etc., trebuiesc interpretate selectiv si analitic, uneori prin extrapolare, dar nu speculativ. Dumnezeu, care poate fi un personaj extraterestru ce a descoperit viata vesnica si domina Universul, poate numai galaxia noastra, este suveran. Poate fi seful unei civilizatii avansate cu cel putin 1 milion de ani peste noi. Omenirea s-a 'civilizat' de fapt in ultimii 200 de ani. De ce sa nu luam in calcul aceasta sugestie verosimila si extrem de plauzibila ? Din Biblie rezulta clar ca este un personaj pozitiv ce reprezinta BINELE, chiar daca anumite mijloace si metode folosite in lupta cu RAUL par neortodoxe. Oare cum poti sustine ca 'tapaluta' a fost marele, sau este, procurorul ceresc ? Este un simplu frondeur, un opozant pe care EL il poate distruge oricand. Daca nu s-ar folosi de Satan, El nici nu ar putea sa ne monitorizeze si nici sa ne judece. E un simplu instrument de masura, sarpele care apare in Geneza. Dumnezeu, prin crerea omului, dupa chipul si asemanarea sa, a vrut sa faca un experiment, care sa-i intareasca puterea legitima in Univers. Sa nu uitam ca, la un moment dat, si El a avut probleme. 1/3 din Oastea Cerului s-a revoltat, in frunte cu Satan. Deci, si acolo pot fi probleme, insa asta nu inseamna ca El este tiran. Probabil ca au fost frictiuni ce tin de esenta si slabiciunile omului si El vrea perfectiunea la care a ajuns impreuna cu apropiatii. Nu divaghez, este foarte probabila versiunea aceasta, chiar daca pare utopica sau fantasmagorica. Chiar crezi ca suntem unici in Cosmos ? Poate Dumnezeu cand ne-a creat a avut in vedere un scenariu, sa zicem o reconstituire. 'O amintire despre viitor'. De aceea a fost, poate, prohibitia cu pomul cunoasterii binelui si raului. Stia ce urmeaza, iar dupa pacatele ce au urmat a ales un popor in care a avut initial incredere.... Deocamdata atat. La buna vedere !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Inclin sa cred ca, ori esti bulversat(nedumerit) de mesajele Bibliei, ori ai orientari de sorginte satanist-anomica. Sau, poate fi o provocare !?. Orice om cerebral, care deceleaza cu bun-simt Sfintele Scripturi si este mobilat intelectual, intelege imediat ......

Daca incepi cu caracterizari poftim:

Inclin sa cred ca si tu ori esti bulversat de mesajele mincinoase si manipulante ale Bibliei ori ai orientari de sorgint satanist crestina!

Orice om cerebral care deceleaza adevarul de minciuna si este mobilat intelectual intelege ca diavolul se va pretinde Dumnezeu.

Deci nu e de asteptat ca tot ce se autonumeste dumnezeu sa si fie unul iata :

 

Pilde prin care Dumnezeu indeamna la CRIMA;

 

Deuteronom 13 : 6, 7, 8 care zice:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Va rog pareri pro si contra cu argumente luate din registrul logicii si al religiilor ...inclusiv citate scurte!

 

Deocamdata zic asa: gresesti un pic daca tragi concluziile analizand o singura carte-Biblia. Aceasta stufoasa carte are scriitori dintr-o singura tabara-pro D-zeu biblic si e normal sa gasesti numai informatii defaimatoare despre Satan. Trebuie gasite carti cu autori din alte tabere pt o concluzie concludenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Deocamdata zic asa: gresesti un pic daca tragi concluziile analizand o singura carte-Biblia. Aceasta stufoasa carte are scriitori dintr-o singura tabara-pro D-zeu biblic si e normal sa gasesti numai informatii defaimatoare despre Satan. Trebuie gasite carti cu autori din alte tabere pt o concluzie concludenta.

Eu sunt deschis sa aud orice informatie...de luat le iau pe cele care corespund cu anumite criterii!

 

Mai sunt de parerea ca discutam lucruri situate undeva mult prea peste puterea noastra de intelegere, din aceasta cauza nici in nici un caz religia care nu are contact cu relitatea este cea care trebuie sa se exprime despre probleme cum ar fi Creatia vietii si a univesului.

Metoda de investigare a religiei nu poate fi stiinta ci eventual transcendenta ...dar si asta e relativ ...de unde sti tu ca esti in contact cu Dumnezeu si nu cu satana .... iar dupa pericolul si RAUL reprezentat de religie prin manipulare si indoctrinare ...orice contact cu Dumnezeu este TOTAL exclus ...ramane plauzibila doar contactul cu satana care se face prin acceptarea fanteziei si minciunii ca realitate si respingerea realitatii (ADEVARUL) ca fiind satanica!----total diabolic!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu cred ca nu discutam lucruri peste puterea mintilor noastre.....nu-s o fana a teoriei conspiratiei dar admit ca anumite soiuri de materiale au fost distruse, nu sunt publicate sunt rastalmacite cu un anume scop nobil sau marsav.

Daca nu ni se baga cu lingurita o serie intreaga de chestiuni cred ca am fi fost intr-un alt stadiu de dezvolatre (superior, desigur).

 

Pt a afla mai multe despre istoria binelui si raului (D-zeu-Satan) trebuie scotocit in alte practici religioase: budism, daoism, religiile traditionale africane.........pe ei pe la scoli ce-i invata?

 

Pt anumiti oameni si intr-un anumit stadiu de dezvoltare al omenirii invataturile din Biblie erau bune, adesea si noi le dam niste explicatii mincinoase copiilor nostri din "n" motive.

Bubita e, zic eu, ca oamenii din sec 21 nu pot scoate aceasta carte de sub tutela divinitatii si nu continutul ei.

Ma intreb, daca unii dintre noi primesc informatii de la robinetul divin de ce aceasta minunata carte nu mai capata pagini in plus? Sau ideea e ca nu mai e nimic de spus?! Hm

 

Omului e greu sa inteleaga ca se poate trai si in afara timpului, si fara principiul cauza-efect si fara un big-bang.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu cred ca nu discutam lucruri peste puterea mintilor noastre.....

Eu te contrazic ...nimeni nu va putea sti cauzele creatiei si chiar daca creatia, lumea materiala nu este decat o forma si o expresie a energiei, inclusiv Dumnezeu, care sunt cauzele aceastei energii?

nu-s o fana a teoriei conspiratiei dar admit ca anumite soiuri de materiale au fost distruse, nu sunt publicate sunt rastalmacite cu un anume scop nobil sau marsav.

Daca nu ni se baga cu lingurita o serie intreaga de chestiuni cred ca am fi fost intr-un alt stadiu de dezvolatre (superior, desigur).

E adevarat ca sunt multe enigme de ex desenele de la Nazca ...dar ele poate se datoreaza altor semeni de ai nostri din univers (caci doar nu om fi noi singurii) si nu lui Dumnezeu Creatorul Energia si Spiritul Suprem!
Pt a afla mai multe despre istoria binelui si raului (D-zeu-Satan) trebuie scotocit in alte practici religioase: budism, daoism, religiile traditionale africane.........pe ei pe la scoli ce-i invata?

Ce spui tu se refera la mitologii .... raportarea corecta a comportamentelor se face prin prisma legilor eticii !

Pt anumiti oameni si intr-un anumit stadiu de dezvoltare al omenirii invataturile din Biblie erau bune, adesea si noi le dam niste explicatii mincinoase copiilor nostri din "n" motive.
Acesta este punctul de vedere corect de pe care trebuie privita religia ...si tot asa inlocuita cu alte adevaruri astazi!
Bubita e, zic eu, ca oamenii din sec 21 nu pot scoate aceasta carte de sub tutela divinitatii si nu continutul ei.

S-ar putea dar nu se doreste ...exista prea multe interese si deocamdata interesul e cel mai mare rege pe pamant!

Ma intreb, daca unii dintre noi primesc informatii de la robinetul divin de ce aceasta minunata carte nu mai capata pagini in plus? Sau ideea e ca nu mai e nimic de spus?! Hm
BINGO!!!!!
Omului e greu sa inteleaga ca se poate trai si in afara timpului, si fara principiul cauza-efect si fara un big-bang.

Nu stiu daca cu adevarat acel se poate trai o fi cu adevarat viata? ...ma depaseste!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pilde prin care Dumnezeu indeamna la CRIMA;

Deuteronom 13 : 6, 7, 8 care zice: ’Daca fratele tau, fiul mamei tale; sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta ta din bratele tale; sau prietenul tau care ti-e scump ca sufletul tau, te incita pe ascuns spunand, haide sa mergem si sa slujim alti Dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu-i cunoscura; (7) adica Dumnezeii popoarelor care va inconjoara, aproape de tine sau mai departe de la un capat al Pamantului la altul (:yes: tu sa nu accepti si sa nu-l asculti; si nu trebuie sa tainuesti ce a zis (9) dar trebuie negresit sa-l omori; mana ta sa fie prima asupra lui ucigandu-l, si dupa aceea a tuturor celorlalti;

 

Si asta in Deuteronom ...cartea legilor!!!!

 

 

Bine spus, cartea legilor. De fapt, este a doua lege. Nu este o pilda prin care Dumnezeu indeamna la crima, este o SANCTIUNE ! Sa nu facem confuzii ! Si societatea laica contemporana incrimineaza si sanctioneaza cu pedeapsa capitala faptele grave. Fa o paralela intre legile de atunci si actualul Cod Penal. Dupa cum bine stii, o fapta, ca sa fie penala, trebuie sa indeplineasca trei conditii esentiale : sa fie prevazuta de lege, sa prezinte pericol social si sa fie comisa cu vinovatie. Societatea patriarhala evreiasca din vremea lui Moise incrimina inchinarea la idoli si o sanctiona cu lapidarea. La fel si pe femeia adulterina sau pe falsii proroci. Dar si alte fapte, care, pe vremea aceea, prezentau pericol social. Pentru poporul ales prezenta atunci o veritabila amenintare. Oare Dumnezeu nu spune clar ca este gelos si manios uneori ? Insa il caracterizeaza dreptatea si bunatatea. El nu oboseste iertand. Asa a facut si pe vremea lui Noe, cu Potopul. Ulterior, a regretat si a facut legamantul simbolizat prin curcubeu. Prin venirea Mantuitorului s-a schimbat totul iar prevederile din Vechiul Testament au devenit caduce, in mare parte. Tocmai de aceea Iisus a fost etichetat drept 'terorist' al Imperiului Roman si a fost martirizat de farisei, de propriul neam. Pildele si ideile sale nu conveneau societatii de atunci. El indemna la dragoste, reconciliere, intelegere, iertare, clementa, etc. Ideeile astea nu au convenit celor amintiti. Le destabiliza societatea. Si, sa nu uitam faptul ca, prin venirea lui Mesia, Dumnezeu a abandonat predilectia sa pentru poporul ales si S-a apropiat de toate neamurile Pamantului. :D desigur, in idei :focus:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bine spus, cartea legilor. De fapt, este a doua lege. Nu este o pilda prin care Dumnezeu indeamna la crima, este o SANCTIUNE !

Eu cred ca nu intelegi....nu cartea legilor indeamna la crima ci cuvintele spuse de Dumnezeu lui Moise!

Faptul ca aceasta "lege divina" e cuprinsa in deuteronom ..nu schimba datele problemei!

Dupa cum bine stii, o fapta, ca sa fie penala, trebuie sa indeplineasca trei conditii esentiale : sa fie prevazuta de lege, sa prezinte pericol social si sa fie comisa cu vinovatie. Societatea patriarhala evreiasca din vremea lui Moise incrimina i....
Tema nu era societatea patriarhala ci indemnul lui Dumnezeu catre CRIMA ... si acesta este intarit asa cum bine observi si tu ca acest Dumnezeu Criminal a ucis sute de bebelusi nevinovati care nu indeplineau cele 3 conditii esentiala de care pomenesti ...si murdaria asta de a ucide copii si a indemna la crima ...pe cei care nu cred in EL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trecand peste faptul ca nu sunt de acord cu felul in care pui tu problema (a se citi vezi tu pe Dumnezeu - de fapt sa nu intru nici aici care Dzeu, cel biblic sau Dzeu creatorul, ca intram in alte discutii), nu pot sa nu remarc ce spui despre Satan ca personajul care ne scoate din inertie si ne trezeste constiinta si ne face sa ne punem intrebari. EU cred ca evolutia nu poate avea loc fara sa-ti pui niste intrebari (e vorba de evolutia spirituala), si pana nu incep sa te intrebi si sa ai nelinisti nu incepi sa cercetezi.

Ziceai ceva de un exemplu din alte religii, eu m-am gandit la mitul egiptean al lui Osiris, unde Seth il omoara pe Osiris si il imprastie in bucati prin lume. Dupa aceasta experienta Osiris invie, bla bla (ptr cine vrea mitul sa caute singuri) si ajunge stapan al lumii de dincolo, si judecator al sufletelor. Eu zic ca daca Seth nu comitea acea crima, Osiris nu ar fi avut sansa de a evolua, si ar fi ramas la acelasi stadiu, nu ar fi trecut prin acel proces initiatic care l-a facut sa devina judecator in lumea de dincolo. Cred ca daca ma gandesc bine exista astfel de exemple si in alte mitologii, poate alta data...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×