Sari la conținut
Forum Roportal
atentiune

Piraterie software - sau cum sunt umiliti cei saraci

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Un joc nou costa 50-60$, un windows XP 200$, un Office 300, un Autocad...

 

Ce au inteles trogloditii care ne-au guvernat pana acum din asta puteti vedea la www.antipirat.4t.com

 

postez aici ultimul text de pe site-ul ala care mi se pare si cel mai elocvent:

 

Pe principiul "noi furam tot iar voi nimic" psd-istul Blanculescu i-a ind

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate aceasta discutie nu poate avea niciodata o concluzie "sanatoasa" ...intotdeauna vor exista cei care vor sari in sus si ne vor indemna sa cumparam cd-uri originale , iar pe de alta parte vor fi cei (majoritari e drept) care se vor plange ca dintr-un salariu nu isi permit sa achizitioneze un windows sau un joc original ... si uite asa ne vom invarti la nesfarsit intre aceleasi raspunsuri...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ba exista solutii, adaptarea preturilor la nivelul de cumparare al tarii respective plus modificarea licentelor. Acestea pot capata lesne inca un atribut, sa devena si nationale, nu doar nominale, cu drept de folosire doar pe teritoriul tarii respective si drept de instrainare exclusiv nationala. Deci cumperi windows-ul cu 5 dolari si il folosesti doar in Romania, sau poti sa il vinzi doar la un cetatean rom

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In 2004 a fost Blanculescu cruce ORDA = BASESCU presedinte,

in 2009 sa-ar putea sa avem BASESCU cruce ORDA = VADIM presedinte.

Romanii nu sunt nici proamericani, nici procapitalism dar le place la nebunie sa foloseasca filme pe suport dvd si software pentru calculator, toate in forma piratata.

Un numar impresionant de romani au acasa un dvd player sau un calculator ori ambele. In special in vestul tarii unde contrabanda atinge cote uriase (se aduc cantitati impresionante de calculatoare si dvd-playere din Ungaria si Germania, se poate verifica in ziarul local de anunturi Publi Tim). De aceea aici actiunile saptamanale antipiraterie au adus 74% voturi pentru Basescu in Timisoara (in Bucuresti doar 67%). Tineti minte dictonul latin "panes et circensis" (paine si circ) = guvernare lunga? Acum circul e pe calculator, de aceea stati cu ochii pe ORDA si veti sti cine va guverna peste 4 ani.

Cu atat mai mult cu cat nivelul de trai va scadea vertiginos in anii care vor veni datorita costurilor integrarii negociate in mod iresponsabil de PSD. Tineti minte cum acest partid a dat celor mai saraci rom

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Plang. Pentru ca cei printre cei care sunt vizati de discutie sunt si eu. Vreau sa vad si eu ziua in care romanu' va cumpara originale. Chiar vreau sa-o vad. Poate va veni peste cativa ani.. mai multi de fapt. Dar ce nu mi-a placut la voi, este spiritul combativ. V-ati pus sa-i muscati pe cei de la conducere.. etc etc. Ei bine, stati linistiti, spre cultura voastra generala pirateria in Romania este una inca decenta. Mergeti in USA si vedeti acolo ce se pirateaza si de ce ! Problema in Romania este in primul rand lipsa banilor, asta e evident, dar apoi vine si spiritul de economie al celor de-un neam cu voi. Pentru ca poti avea banii, trebuie sa te mai si simti in stare sa iesi din casa sa cumperi. Sincer, fazele cu distrugerea de CD-uri si celelalte ma lasa rece. A pomenit careva de paine si circ. Scuze, dar exact circul este calculatorul, deci cu cat mai mutin cu atat mai bine, ne mai culturalizam din cand in cand. Nu am auzit si nici vazut filme clasice si BUNE pe listele dealerilor de incultura in masa.

 

Nu stiu de ce oare sunteti obsedati de Windows cu totii (nu doar voi, utilizatorii acestui forum) dar eu personal zic ca Linux e o alternativa excelenta pentru gigantul american. Anul trecut sa-a strans la Oradea crema Linucsistilor din Romania si a tradus acest sistem de operare. Integral. Evident, nimeni nu il difuzeaza. In spatele pirateriei sunt interese imense, ca si in spatele industriei anti-piraterie. Personal, eu am prin casa unele chestii originale si unele dubioase, dar in general ideea este sa te feresti sa ai ce nu-ti trebuie. Daca un coleg are TV-Tuner si inregistreaza un film de la televizor si ti-la da tie, asta inseamna piraterie ? Am auzit ca da. Parerea mea umila este : BULLsIT. Daca tu nu scoti bani de pe urma hobby-urilor tale si ele nu sunt frecvente, atunci de ce sa fii pedepsit ? Evident, eu militez pentru inregistrarea Winampului daca il folosesti zilnic; e cinstit pana la urma, nu ? Dar faza ca ai 3 filme pe hard disc si le*ai vazut o data si le-ai uitat acolo e cam trasa de par. Un cinefil poate fi arestat pentru piraterie, in exemplul de mai sus, pentru ca nu are (evident) banii sa cumpere 800 de filme originale cu 1.000.000 filmul !!

 

Imi amintesc de entuziasmul cu care GNU a fost intampinat, si raceala cu care e privit acest proiect acum. sa-ar parea ca tot ce la inceput porneste FREEWARE devine apoi de vanzare.. Cei care se revolta ca le sunt luate jucariile de sub nas ar putea sa puna mana pe tastatura si sa incerce sa DO IT THEMSELVES, apoi sa comenteze. Am 17 ani, sunt programator de 5 ani si stiu exact ce greu e sa fii fara unelte. Oricum pirateria nu va fi oprita, pentru ca e o forma de protest si va exista fie si numai din considerente estetice ! Problema este insa cu cei care iau in serios treaba cu pirateria si dau amenzi exorbitante unor persoane.. nestiutoare. Faza ca nu avem bani in Romania o stim, si va rog intrati pe forum-uri in Germania si vedeti ca si ei se plang ;) Sau in Italia. Faza cu licentele pe software e logica, trebuie cumva protejata munca intelectuala a unui individ, nu ? Programarea e o arta si e foarte greu de invatat, in plus ori esti talentat de al natura ori transpiri nopti la rand cu sticla de apa/cola langa tine. Daca nu avem bani in Romania, atunci propun urmatorul program de dezvoltare: punem bani de la buget mai multi, premii tentante la olimpiade, incurajam tinerii sa devina programatori, le organizam tabere de creatie :cheer: :cheer: apoi ii punem la munca si facem soft romanesc de 5 euro, il vindem in 2.000.000 de exemplare si deci ii motivam pe cei de mai sus sa continue. Importurile de inteligenta de dincolo sunt imposibil de acceptat daca ne consideram o natiune cat de cat civilizata si dornica de chestii ieftine.

 

Cat despre muzica, las-o balta. E usor sa piratezi, si pana la urma gandeste-te ca 80% din banii de pe album ii iau impresarii si cei ce au facut reclama albumului. Daca ai un imt de filtrare bun, nu esti nevoit sa dai sume exorbitante pe muzica. Cea clasica e chiar ieftina. Daca vrei User si ce e pe val, asta e alta povetse.

 

Preturile sunt si vor fi mari, ca la orice tehnologie noua. Vrei sa joci Quacae 2 ? La mine la Timisoara e pe lista de Sold Out, deci costa 300.000 de lei . Scump ? Cumpara Half-Life 2. Tehnologia va fi totdeauna scumpa, atata timp cat nu avem noi pe plaiurile noatsre stele autohtone. Am zis !

Editat de daemonalexoiu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
... si uite asa ne vom invarti la nesfarsit intre aceleasi raspunsuri...

[snapbacca]23600[/snapbacca]

 

Eh, dupa cum spuneam...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

As dori si eu sa piratez o masina sau daca nu o casa! :o:

Este adevarat ca o sa ajungem la sapa de lemn daca nu piratam soft-ri,carne,lapte oua etc.

Lucrez in cercetare si am nevoie de programe care au preturi de la 600 EUR la 5000 EUR, sa-mi spuna si mie cineva care facultate din Romania isi oermite sa cumpere asa ceva (RIVER BASIN,MIKE11,GIS 9,HEC 9,etc) si atunci ce-i de facut...piraterie la nivel inalt frate ca doar asta iti permite buzunarul...sau :yes: !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Preturile aste chiar sunt o problema! De ce or fi asa mari? Oare pretul din vitrina e justificat?

Sa va dau un exemplu: pe vremea cand un CD inregistrat, ma refer strict la domeniul muzical desi sunt putin off topic, era 50.000 la producator, pe piata il gaseai cu preturi intre 100.000 si 200.000, de unde reiese ca adausul comercial era de 100 pana la 300%!!! Cum sa nu cumpar de la baiatul de la intersectie??? Iar dak esti cumparator fidel iti da o compilatie cu hituri, nu un album cu un hit, iar restul "balarii" de umplutura!!!

Sincer vorbind, nu sunt de acord cu pirateria pt ca stiu cata munca se depune la realizarea unul Cd muzical, dar dak n-am un salariu decent si nici conexiune la net, ce alta posibilitate pot avea astfel incat sa nu ma usture prea tare la buzunar???

Probabil... :yes:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×