Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
ioanide

Timisoara ne-a redat demnitatea!

Rate this topic

Recommended Posts

Si acum ca si atunci ,un suvoi de sentimente contradictorii ma inunda de cate ori se apropie 16-17 decembrie.Eram si atunci in maramures insa la europa libera ascultam cele de la timisoara.Daca se poate fara politica ar fi minunat.Multumesc inca o data si etern celor care au avut curajul sa ne scoata din umilinta si netraire redandu-ne dreptul de a fi liberi.Nu stiu ce as putea face pentru cei tineri sufleteste care au facut si din noi oameni!Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu le-am multumit timisorenilor asta toamna cand am ajuns pentru prima oara in timisoara. Ascultam Timisoara de la Phoenix la casti si cantam cu voce tare sa ma auda toata lumea, eram foarte vesela ca sunt acolo ca vad si eu locul unde a inceput revolta, a fost minunat pentru mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Timisoara e 'fruncea' ! :haha:

Multumim Timisoara, ai grabit alipirea noastra la un Continent de care

ne desparteau citiva monstrii, un partid timpit si o mare de oameni fara

dorinta de a trai.

 

 

:haha:

 

 

:haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Timisoara a fost fruncea poate pentru ca, ideologic vorbind, n+a facut parte din Romania la fel de mult ca si celelalte zone. Confluenta de culturi, m-as fi mirat sa inceapa revolutia altundeva.

 

Si totusi, un gust amar exista. In timpul protestelor de strada, spune-se ca muncitorii de la unele fabrici i-ar fi apostrofat pe demonstranti, ceva de genul "nu rupeti semnele, tot noi le vom pune inapoi dup-aia!" :crazy:

 

In fine, sunt zile in care ma simt mandru ca sunt timisorean, desi .. sunt din ce in ce mai putini care cred ca s-ar inalta la taria morala a inaintasilor de acum o generatie .. :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Timisoara a fost fruncea poate pentru ca, ideologic vorbind, n+a facut parte din Romania la fel de mult ca si celelalte zone. Confluenta de culturi, m-as fi mirat sa inceapa revolutia altundeva.

 

Si totusi, un gust amar exista. In timpul protestelor de strada, spune-se ca muncitorii de la unele fabrici i-ar fi apostrofat pe demonstranti, ceva de genul "nu rupeti semnele, tot noi le vom pune inapoi dup-aia!" :clapping:

 

In fine, sunt zile in care ma simt mandru ca sunt timisorean, desi .. sunt din ce in ce mai putini care cred ca s-ar inalta la taria morala a inaintasilor de acum o generatie .. :P

Aceeasi oameni exista si acum.Insa acum ne putem bucura cu totii ca suntem intradevar oameni .Uita-i pe cei atat de "mici" si rai si cand te vei plimba prima data prin Timisoara te rog sa iti aduci aminte si de mine ca sa ma pot bucura impreuna cu tine de piata revolutiei,catedrala si alte locuri reprezentative pentru revolutia romana.Vezi sa mergi pe jos ,nu cu masina sau tramvaiulMultumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iti multumesc !Insa te rog ca atunci cand mergi prin oras sa faci o trimitere spre Tiberiu Ioan.Purul gand care ajunge la destinatie daca il trimiti cu dedicatie.Chiar daca nu crezi asta ,fa-o si astfel voi simti realmente ca m-am plimbat prin Timisoara.

 

ieri

Share this post


Link to post
Share on other sites
te-ai gandit sa te muti acolo? pare-se ca tare-ti place orasul :spiteful:

Sunt acolo din 17 decembrie 1989 de cand ascultam la Europa Libera cele ce se intamplau.Cu rezerva ca episcopul (dupa cum s-a dovedit mai tarziu) nu merita deranjul.Insa locuiesc fizic in Maramures.Iubirile la distanta sunt mai pure.Si unde mai pui ca Anghel ii da clasa lui Ciuhandru in ce priveste gospodarirea orasului.Daca ar vedea cineva acum centrul istoric l Baii Mari ar ramane placut surprins.Cele 3 miliarde de euro vor ramane pe strazile si in cladirile reconditionate.Ultima data cand am fost in baia-mare numai cu ochii pe sus priveam.Atat e de frumos.Sper ca si timisoara sa fie la fel.Merita din toata inima.Poate ar trebui ca guvernul sa aprobe un grant pentru reconstructia tuturor locurilor emblematice ale Timisoarei.Numai sanatate tuturor timisorenilor si celor ce au participat la revolutie si celor care doar au asistat la miscarile de strada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am citit tot ce ati scris despre Timisoara si sincer...mi-ati atins sufletul...

si eu sunt timisoreanca si voi fi pana la ultima suflare... le multumesc celor care s-au revoltat impotriva comunismului si imi aduc aminte foarte clar ce s-a intamplat in 1989, desi aveam doar 6 ani.

soldatii se adaposteau sub geamurile mele si mama le dadea paine pe geam, stateam cu saltelele la ferestre si dormeam pe jos de frica sa nu se traga in noi.

lumea urla pe strada si chiar daca nu stau in zona centrala ci mai la periferie, revolutia a impanzit tot orasul. vecina mea are si acum gaura in perete de la un glonte care i-a penetrat fereastra. de fiecare data cand trec pe langa cimitirul eroilor si vad flacara nestinsa de la moartea lor imi amintesc ca ei au murit pentru tara. multi zic ca au murit degeaba ca nu s-a schimbat nimic. s-a schimbat, multe s-au schimbat in bine, desi unii uita cum stateau pe intuneric si cum isi cumparau ulei cu ratia. acum insa sunt alte probleme.dar nu facem politica nu?

sunt mandra sa spun ca Timisoara a fost primul oras liber.

ma inclin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×