Jump to content
Forum Roportal
lavvinya

Scrasnitul din dinti

Rate this topic

Recommended Posts

de cand sunt mica stiu ca imi zicea mama ...ca scrashnesc din dinti noaptea...si de multe ori ma trezeam cu maxilarul incleshtat.am inceput sa-mi dau seama cat de grava e problema ....atunci cand cateva masele plombate au inceput sa pice pe rand......Chiar astazi sunt programat la dentist si mi o groaza de numa!!!!!!

 

 

:cheer:

 

 

nu demult am aflat ca si nepotzica mea care are 5 ani a inceput sa scrashneasca din dinti...:cheer: oare din ce cauza?

Share this post


Link to post
Share on other sites

se zice că e din pricina lipsei de calciu...medicul tău de familie cu siguranţă ţi-ar explica mai bine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu scrasnesc destul de des din dinti in timpul somnului.Am dat sange pentru analize si nu am lipsa de calciu.Mi sa spus ca e din cauza stresului si sa iau magneziu si B complex sa fiu mai linistit.Cum sa fii linistit in vremurile astea :flowers:

Copilul poate fi :friends:

Share this post


Link to post
Share on other sites
de cand sunt mica stiu ca imi zicea mama ...ca scrashnesc din dinti noaptea...si de multe ori ma trezeam cu maxilarul incleshtat.am inceput sa-mi dau seama cat de grava e problema ....

 

 

Arata o reclama la noi la TV despre asta si recomanda o protectoare pe plastic transparent peste dintii noaptea !!! facut de dentist, sa fie aparat dintii de frecarea imensa.

 

Nu doare sau n-are efecte secundare doar apara dantura de acea greutate de 2000 de pounds cu care se macina dintii nopatea in somn.

 

Si eu am aceasta problema, am tocit o mare parte din dinti !!! dar ma dor si falcile cateodata.

 

Acum fixez defectele si eu, ca imi pun dinti noi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Scrasnitul dintilor"se numeste bruxism.Aproape 70% din populatie sufera de bruxism nocturn,acesta se manifesta noaptea,iar majoritatea persoanelor nu sunt constiente de acest tict.In timp efectele pot fi devastatoare,abrazii dentare,spargerea dintilor,etc.Singurul remediu este realizarea unor gutiere,niste mulaje dupa arcada dentara,transparente care se vor pune inainte de culcare pe dinti.cei care au obiceiul de a scrasni dintii si ziua pot solicita si gutiere de zii sau pot mesteca guma de-a lungul zilei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mda, si eu mi-am facut analizele si n-am nici pe naiba, sunt toate asa de echilibrate de ti-e mai mare dragul. bine ca am aflat ce si cum, ca ma omora maica-mea cu magne-B6-le ei ! :crazy:

problema e ca nu ma vad dormind cu aparatori de dinti, asa ca...viitorul e clar. barbatu-meu o sa continue sa se sperie noaptea cand ma aude... :blink: ... bine ca asta o sa se intample doar pana cand raman fara dinti ! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mda :crazy: si io ,si io !!! De multe ori ma trezesc auzindu-ma scrasnind :lol: ca barbat inca n-am sa imi atraga atentia ! :doh:

Stiam si de gutiere dentare ,mi-au fost recomandate,da' tre' sa fie naspa sa dormi cu ele ,asa ca deocamdata e bine asa :blink: ...rau!

Edited by AnnaCondor

Share this post


Link to post
Share on other sites

cam ce pret ai aceste proteze dentare (daca le pot numi asa) impotriva scrasnitului? cred ca mi-ar trebui si mie....sau se fac numai la comanda la medicul dentist? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gutierele sunt subtiri si o data introduse pe arcada dentara nu cauzeaza nici un fel de disconfort,majoritatea dupa cateva zile nici nu le mai simt dup aplicare.Ele se realizeaza doar in cabinet deoarece sunt fidele arcadei dentara.Etape:1.AMPRENTARE in cabinetu stomatologic

2.Amprenta se trimite la tehnician

3.In cabinet se intoarce produsul finit care va fi dat pacientului impreuna cu cateva mici indicatii de folosire(de ex.:inainte de aplicare se recomanda periajul dintiilor,dupa inlaturare gutierea se va spala sub jet de apa iar in perioadele in care nu este purtata va fi tinuta in cutia primita o data cu gutiera in cabinet)

Pretul nu este mare,intre 600-1000000 lei depinde de cabinet,de tipul de gutiera.

Tin sa precizez ca gutierele nu se aplica pe ambele arcade ci doar pe cea mandibulara,deci va trebuie una singura.Doar in cazul tratamentelor de albire se vor realiza gutiere si pentru superior si inferior.

 

 

Mai bine preveniti acum decat sa suferiti mai tarziu :tease:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unul din copiii mei scrasneste si in stare de veghe, adica treaz. Care poate fi cauza?!

Edited by Amarena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×