Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roportal

6. Page rank

Rate this topic

Nota  

3 members have voted

 1. 1. Nota

  • 5
   3
  • 4
   2
  • 3
   1
  • 2
   0
  • 1
   0


Recommended Posts

PageRanca nu poate fi calculat dupa formula afisata in acest articol. In rest, faptul ca DMOZ este primul director in care un site ar trebui inclus este cat se poate de adevarat. Sint editor la categoria de portaluri rom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar formula pentru Page Ranca este (sau cel putin asa era la inceputurile lui Google):

PR(A) = (1-de) + de (PR(T1)/C(T1) + ... + R(Tn)/C(Tn))

unde:

PR(x) = page ranca-ul paginii x;

C(x) = numarul de lica-uri de pe pagina x;

de = are valori intre 0 si 1 si este setat de Google;

 

Eu in articol am vorbit despre cat page ranca iti da o anumita pagina si i-am dat lui de valoare 0.85 (asa am gasit pe cateva pagini). Tinand cont de formula de mai sus o pagina iti da: de(PR(x)/C(x)).

 

Importanta Page Ranca-ului sa-a diminuat in timp (datorita incercarilor de fraudare) ea ne mai find asa de importanta ca la inceputurile lui Google. Totusi ea isi are importanta ei si este bine sa o aveti cat mai mare.

 

Un exemplu este Roportal.ro care are PR6 si din acest motiv Googlebot il viziteaza zilnic (cand avea PR5 Google il vizita de 1-2 ori pe saptamana).

 

Din pacate nu toti editorii sunt la fel de deschisi si de mucitori ca dumneavoastra unii inscriindu-se doar pentru promovarea propriilor site-uri. De asemena sunt si categorii care nu au inca un editor unde este si mai greu sa-ti inscrii pagina. Sunt cateva categorii in care imi inscriu pagina in fiecare luna dar fara rezultat pana acum (de aproape 6 luni). Si nu ar fi vorba ca nu este o categrie buna fiind acolo pagini mult mai slabute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce pagina vrei sa inscrii in ODP si in ce categorie? Poate o trimit spre inscriere eu. Relativ la PageRanca, ai dreptate; de la PR 6 inseamna vizitarea zilnica de catre googlebot. Oricum, dupa Florida Update si Brandy Update, PR-ul a scazut. Eu unul nu prea stiu site-uri rom

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bine ca sintem editori la categorii interdependente. Poate putem face o selectie intre directoare si portaluri, pentru ca multe din site-urile care sint inscrise la categoria ta apar si la cea la care editez eu si invers. Relativ la PageRanca-ul dat pentru top100.ro si altele de genul acesta, o propunere spre vizitare din partea googlebot ar trebui fie sa scada, fie sa re-indexeze site-urile cu pricina. Multe dintre ele au un PR mare de dinainte de cele doua actualizari (Florida si Brandy) ale Google, iar daca sint revizitate de googlebot, isi pierd ranca-ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
E bine ca sintem editori la categorii interdependente. Poate putem face o selectie intre directoare si portaluri, pentru ca multe din site-urile care sint inscrise la categoria ta apar si la cea la care editez eu si invers.

Este greu sa faci o diferentiere intre directoare si portalui (fiecare portal are un director). Am incercat sa pun linca-ul direct catre directorul portalului respectiv dar nu intotdeauna a fost posibil.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alooo, nenea adminu! Ori scrii la persoana a doua plural, ori la singular! dar nu le mai amesteca, please !

 

Multumesc pentru sugestie. Va trebui sa corectez si sa adaug noi articole dar asta cand voi avea timp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o intrebare: in cadrul unui site, fiecare pagina are pageranca-ul ei, nu si atunci cand iti calculezi pageranca-ul il iei in calcul pe cel al paginii cu linca-ul, nu? inca o chestie: ce se intampla atunci cand pe o pagina apar 2 sau mai multe linca-uri catre acelasi website?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×