Sari la conținut
Forum Roportal
Cleric Prest

Sectarii de astazi sunt prorocii lui Efraim din Iasiah?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In Isaiah 28 D-zeu vorbeste sectarilor care nu se afla in Adevar?

 

Isaiah 28:

11. Ei bine! Prin nişte oameni cu buze b

Editat de oliver

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
buze bilbiitore nu cred ca se refera la engleza fiindc altfel nu ar mai fi avut rost sa adauge si vorba "vorbire straina"

Sint si englezi care nu au "buze bilbiitore" asa ca remarcile aceste provin din simpla ura sectara si nicidecum dintr-o cautare sincera a vreunui adevar. Iisus a spus "feriti-va de aluatul fariseilor" , dar toata religia moderna e doar fariseism si dogme. Nimeni nu se crede gresit inaintea lui Dumnezeu ci toti se cred depti si perfecti. Orice secta se crede perfectiunea intruchipata si orice om crede ca gindeste perfect.

 

Prin vorbire straina Isaia se refera la o limba diferita de cea ebraica. Nu a existat absolut niciodata in aceasta lume vreun vorbitor direct de la Dumnezeu adica prooroc care sa nu fie evreu. De asta le zice Isaia evreilor ca ii va face de rusine Dumnezeu vorbind lumii prin oameni care n-or sa mai fie din neamul lor.

 

si scrie foarte clar mare si alb pe negru ca prin acei oameni va vorbi Domnul si nu dracul si nici ei insisi. Ci ca intr-adevar Domnul va vorbi lumii acesteia prin niste oameni. Adica Isaia spune ca aceia vor fi prooroci adevarati si nemincinos si nu zice doar de niste simpli predicatori. Predicatorul e doar un simplu papagal care citeste dintr-o carte. Oricine poate citi un text din biblie , dar asta nu inseamna ca Domnul a vorbit prin el.

 

Sectarii nu sint prooroci !!!!!!

Sectarii (sectantii) sunt toti cei care considera ca mantuirea o pot avea prin fortele proprii ,prin secta (sau organizatia lor)! Crestinii cred ca Mantuirea o avem prin Isus Cristos ,El este Calea spre Cer! In nici un Nume nu avem mantuire decat in Numele lui Isus Cristos!

De obicei sectele si-au pus bazele printr-un proroc mincinos ,ei neaga Trinitatea si mantuirea prin Isus Cristos!

De obicei prorocii mincinosi vin cu o alta Evanghelie si neaga Scriptura sau o rastalmacesc!

 

Ce este o secta?

Se pune intrebarea :ce este o secta din punct de vedere crestin?

 

Secta este orice grupare religioasa necrestina sau asa zis crestina care pretinde ca pentru mantuirea sufletului nu este suficienta doar jertfa Domnului Isus. Sectele au in comun faptul ca au un conducator cu mare putere de atractie, care pretinde ascultarede sine si fata de invatatura sa .Aceasta merge pana la renuntare la locul de munca ,proprietate si familie.

 

 

Cracteristicile anticrestine ale sectelor:

 

 

1.Anticrestine fata de natura sau personalitatea lui Dumnezeu:

 

 

Secta: Dumnezeu este un fel de principiu sau forta impersonala,un proces evolutiv.

 

 

Biblia: Dumnezeu este o persoana. El este Dumnezeu Creeatorul (Gen1:1),Sfant (Isaia6:3),Milos (Ps 86:15),care asculta rugaciunile si raspunde la ele (Ps 36:6),care merita si pretinde inchinare si slujire din partea creaturilor Sale (Ioan 4:24) si va chema pe toti oamenii sa dea socoteala inaintea Sa (Rom 14:12). In Evrei 1:3 Dumnezeu este descris ca o persoana.Dumnezeu este o persoana care insumeaza trinitatea: Tatal,Fiul si Duhul Sfant(Matei 28:19).

 

 

2.Anticrestine prin atitudinea fata de faptul si natura pacatului.

 

 

Secta: Pacatul este minimalizat sau negat.El este considerat ignoranta , greseala ectc...

 

 

Biblia: Pacatul este cel mai tragic fapt"El este din calea fara de pacatos" (Rom 7:13),asa cum arata consecintele sale (Isaia 59:2) si pretul remediului sau (Rom 5:8).

 

 

3.Anticrestine fata de persoana lui Cristos.

 

 

Secta: Cristos a fost in esenta uman,mai putin decat Dumnezeu,un profet,un mare invatator,divin numai in sensul ca toti oameniisunt potentiali divini sau de esenta divina.

 

 

Biblia: Cristos este Eternul si Neprihanitul Fiu al lui Dumnezeu,parte a trinitatii,coetern,coegal,coesential cu Tatal (Rom 1:4; Ioan 1:1)

 

 

4.Anticrestine fata de lucrarea lui Isus Cristos pe cruce.

 

 

Secta: Lucrarea lui Isus Cristos pe cruce este minimalizata sau negata complect.

 

 

Biblia: Cristos a murit pe cruce ca inlocuitor al celor pacatosi. El a ispasit pe deplin pacatul uman. El este singurul si atotsuficientul Mantuitor.(Rom5:8; Fapt 4:12;Rom 5:18)

 

 

5.Anticrestine fata de calea mantuirii.

 

 

Secta: Mantuirea este obtinuta in intregime sau cel putin in parte prin faptele bune ale omului,prin respectarea unor practici religioase ectc.

 

 

Biblia: Mantuirea este numai prin Har,partea divina si prin credinta (Efeseni 2:8-9).Ea este darul fara plata al lui Dumnezeu pentru cei nevrednici.

 

 

6.Anticrestine fata de viata viitoare

 

 

Secta: Iadul este desfiintat.Pedeapsa pentru pacat este temporara.

 

 

Biblia: Iadul este eternca si raiuldeoarece cuvantul grecesc pentru etern (aionios) se aplica in ambele cazuri.(Matei 25:46)

 

 

Sectele sau miscarile derivate din crestinism sunt cele care au avut ca punct de plecare religia crestina dar care au deviat atat de tare de la invatatura curata incat nu mai pot fi considerati crestini. Exemple : Martorii lui Iehova, Copii lui dumnezeu, Mormonii ectc...

 

 

In cadrul sectelor mai sunt incluse :miscarile de autoperfectionare (Biserica scientologica), miscarile orientale (Lumini divine,meditatia transcedentala ectc), miscarile sincretice (Biserica unificarii a lui Moon, Bahai).

 

 

Cam acestea sunt pe scurt o privire generala asupra sectelor.

 

 

Cel mai important lucru este ca ajungand in contact cu acesti oameni sa le prezentam dragostea lui Isus si sa le dam Cuvantul Adevarat ,sa ne rugam pentru ei ca Dumnezeu sa-i lumineze sa se- ntoarca cu pocainta la El.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
sectele mincinoase...
si crestinii au fost la inceput o secta...

 

 

O fi D-zeu ... sau mi se pare mie?
ti se pare

doar nu crezi ca l-ai inteles total pe Dumnezeu?!?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cionas sunt de acord cu tine. E bine sa folosim termenul de sectar, fiindca pluralul sectanti la singular reprezinta altceva (instrumentul prin care marinarul stabileste azimutul si coordonatele de navigatie pe mare).

 

Totusi din textul cu prorocii lui Efraim nu se deduce ca aia numai profeteau, se ocupau si cu indrumarea poporului "in exces" si anume "invatatura peste invatatura, porunca peste porunca"

 

Cam acelasi lucru fac si sectarii astazi, unii din ei. Nu toti, ceea ce e bine. Dar eu zica ca cine e in "curtea lui Efraim' si se simte bine, e o alegere personala.

 

Cat despre vorbirea balbaita cam asa suna engleza fata de ebraica cel putin in zilele noastre. Ca o balbaiala.

 

 

MariaB, nu cred ca o sa apuc sa vad care e tara aia (babilonul de pe urma) care va pieri intr-un foc care nu se va stinge. Oare vor avea oamenii de acolo o vorbire straina si balbaitoare? Stapanesc ei astazi peste poporul Domnului?

 

In america ordinea in care s-a complet legatura cu ce scrie d-zeu in biblie e asta: adventistii -> martorii -> mormonii ->railienii, care deja aveau guru lor, si asteptau extraterestrii (The MotherShip, nava mama)

Editat de iosafat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am o intrebare. Cine e sectar si de ce ? Apostatii israeliti din vechime, cand au ajuns majoritari sub anumiti regi, ii numeau pe cei minoritari fideli lui Yahweh, sectari. Aveti grija sa nu carecumva sa descoperiti ca tocmai cei care arata cu degetul catre altii numindu-i sectari, sa descopere ca de fapt ei insisi fac parte din aceasta categorie. Cand Elohyim isi pastrase 7000 de credincios in Israel pe vremea lui Ilie, preotii lui Baal, tot sectari ii numeau. Izabela era de aceeasi parere. Deci mare atentie ! Sectar e cel care crede altceva decat spune Yahweh Elohyim.

Editat de BogdanP

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cionas sunt de acord cu tine. E bine sa folosim termenul de sectar, fiindca pluralul sectanti la singular reprezinta altceva (instrumentul prin care marinarul stabileste azimutul si coordonatele de navigatie pe mare).

vai de capul meu, te-ai apucat sa schimbi si DEX-ul acuma? 8)

 

sectant: adept al unei secte religioase.

 

sectar: adept intolerant al unei doctrine (religioase, politice, etc). (!)

 

sextant: instrument optic folosit in aviatie, navigatie, etc.

 

invata intai ce inseamna cuvintele si pe urma foloseste-le corespunzator, nu dupa cum iti suna tie la ureche...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×