Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
alex_rsb

Analize obligatorii ?

Recommended Posts

De ceva vreme un subiect este foarte prezent in presa noastra.

Este vorba despre programul de analize obligatorii, propus de ministrul Nicolăescu, care va costa statul roman

Cand vor apare adevaratele asigurari de sanatate private, va fi la fel. Vei fi OBLIGAT la controalele anuale. Daca nu, incepand cu anul urmator rata lunara de asigurare va fi mult mai mare. De ce? Pentru ca o companie de asigurari de sanatate vrea sa plateasca cat mai putin. Daca nu te duci la controale periodice, asta inseamna ca unele maladii pot fi diagnosticate doar cand devin simptomatice, iar investigatiile si tratamentul necesita mai multi bani. Bani platiti de asigurarile de sanatate (publice sau private, nu conteaza). Daca urmezi anual un set minim de investigatii, este posibil ca o maladie asimptomatica (la momentul diagnosticului), sa poate fi tratata cu mai putina cheltuiala!

Cam asta ar fi si in cazul de fata! Scopul e OK! Sa vedem ... punerea in practica si mai ales .... cine vor fi furnizorii de reactivi si consumabile pentru laboratoarele de investigatii. Caci aici e "cheia"! Discutam de ... 10.000 de miliarde disponibili!

Si pana acum era obigatoriu minim o vizita pe an la doctorul de familie. E buna o astfel de initiativa, pentru ca de aici se pot descoperi o serie de factori negativi care pot afecta societatea. Iar cunoscand aceste cauze, se pot preveni efectele negative!

Insa, marea mea problema apare atunci cand refuzul unei persoane de a isi face respectivele analize, atrage dupa sine aplicarea unor sanctiuni.

o prima sanctiune se pare a fi aceea ca in urmatorul an, analizele nu vor fi gratuite ci va trebui sa fie achitate de catre cei care le refuza.

La cat costa anumite analize, nu vad de ce nu ne-am duce, ca tot ar fi gratis si mai aflam si noi cum stam cu sanatatea.

Edited by Daydreamer

Si pana acum era obigatoriu minim o vizita pe an la doctorul de familie. E buna o astfel de initiativa, pentru ca de aici se pot descoperi o serie de factori negativi care pot afecta societatea. Iar cunoscand aceste cauze, se pot preveni efectele negative!

nu era obligatoriu era recomandat ... oricum medicii de familie se bucura destul de mult daca nu le treci pragul ...

cel mai bine fuctioneaza la romani ca agajatorul tau sa te trimita la analize o data pe an, iti da liber 2 zile si gata ai scapat, analizele se fac cu asigurarea medicala ... simplu si usor ... eu vorbesc acum de societatile din romania care intr-adevar lucreaza cu asigurari medicale si care pur si simplu respecta contractul de munca ... unde trebuie sa scrie obligativitatea analizelor medicale cel putin o data pe an

Ca sa-mi verific starea de sanatate la 61 de ani am posibilitatea ca odata pe an sa le fac gratis pe cele minime, restul le platesc!

Suntem programati pe luni, functie de cum ne-am nascut!

Statul roman(si sa ma contraziceti)nu cred ca va fi preocupat pe viitor de starea de sanatate a pensionarilor! Nu ar avea de ce!

''Si-au trait traiul, si-au mancat malaiul!''

Dar generatia actuala, trebuie sa aiba grija de sanatatea ei viitoare!

Statul roman ar trebui sa verifice mai intai starea spitalelor si apoi pe cea a romanilor. Spre exemplu: anul trecut am fost de sarbatori in tara si fetita mea a facut pneumonie, am ajuns la spital in Ro, pentru ca nu voiam sa pun un copil de 3 ani pe drumuri, si dupa doua saptamani de stat pe acolo am venit acasa cu alta boala culeasa din spital pe care am tratat-o... acasa. Asa ca eu una sigur nu m-as lasa intepata in Ro. pentru nici un fel de analize.

Edited by lauraven

Statul roman(si sa ma contraziceti)nu cred ca va fi preocupat pe viitor de starea de sanatate a pensionarilor! Nu ar avea de ce!

''Si-au trait traiul, si-au mancat malaiul!''

Aici ar fi utilă o altă discuţie, care nu cred că o să-ţi placă.

Am văzut

Edited by harald

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this