Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
strumfita

Am fost eliminata 3 zile...dup-aia v-a urma exmatricularea?!

Recommended Posts

Dragi forumisti,azi am fost eliminata pt o porcarie,i-am spus d-nului de laborator ca gesticuleaza ca Basescu,si m-a dat afara,am iesit,apoi m-am sprijinit pe o masina,si prof iese sa se duca la toaleta si ma vede ca stateam sprijinita de masoina si incepe sa se ia de mine,"ca e masina lu mata sa stai sprijinita pe ea?",eu nu stiam ca e masina lui,dar nu facusem nimic,decat stateam sprijinita putin de ea.Eu,din cauza ca eram si suparata ca ma daduse afara doar pt o gluma,i-am spus"lasa-ma tataie in pace!",si a inceput sa ma alerge cu matura,eu iesisem din scoala,si s-a dus la director,si directorul cand a auzit,nici n-a mai facut consiliu,direct mi-a zis ca sunt eliminata 3 zile.Asta e ceva grav ceea ce am facut eu???dar alti care isi bat joc in prostie de prof si lor nu li se intampla nimic. :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dragi forumisti,azi am fost eliminata pt o porcarie,i-am spus d-nului de laborator ca gesticuleaza ca Basescu,si m-a dat afara,am iesit,apoi m-am sprijinit pe o masina,si prof iese sa se duca la toaleta si ma vede ca stateam sprijinita de masoina si incepe sa se ia de mine,"ca e masina lu mata sa stai sprijinita pe ea?",eu nu stiam ca e masina lui,dar nu facusem nimic,decat stateam sprijinita putin de ea.Eu,din cauza ca eram si suparata ca ma daduse afara doar pt o gluma,i-am spus"lasa-ma tataie in pace!",si a inceput sa ma alerge cu matura,eu iesisem din scoala,si s-a dus la director,si directorul cand a auzit,nici n-a mai facut consiliu,direct mi-a zis ca sunt eliminata 3 zile.Asta e ceva grav ceea ce am facut eu???dar alti care isi bat joc in prostie de prof si lor nu li se intampla nimic. :cheer:

Atentie:

"Art.112. Este interzis elevilor:

l) să aducă jigniri şi să manifeste agresivitate in limbaj şi in comportament faţă de colegi şi faţă de personalul unităţii de invăţămant.

Art.123. (1) Eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile constă in inlocuirea activităţii obişnuite a elevului, pentru perioada aplicării sancţiunii, cu un alt tip de activitate, desfăşurată, de regulă, in cadrul unităţii de invăţămant, in conformitate cu prevederile regulamentului intern şi stabilită, de către director, la propunerea consiliului clasei.

Art. 127. (1) Exmatricularea cu drept de reinscriere in anul următor, in aceeaşi unitate de invăţămant şi in acelaşi an de studiu, se aplică elevilor din invăţămantul secundar superior, din anul de completare si din invăţămantul postliceal, pentru abateri grave, prevăzute de prezentul regulament sau apreciate ca atare de către consiliul profesoral al unităţii de invăţămant.

(3) Sancţiunea se aprobă, in consiliul profesoral la propunerea dirigintelui, prin consultarea directorului. Dacă motivul sancţionării il reprezintă absenţele nejustificate, aprobarea este condiţionată de emiterea, in prealabil, a preavizului de exmatriculare.

 

Art.130. (1) Dacă elevul căruia i s-a aplicat o sancţiune menţionată la articolele 120-123 (Eliminarea de 3 zile in cazul tau) dă dovadă de un comportament ireproşabil pe o perioadă de cel puţin 8 săptămani de şcoală pană la incheierea semestrului/anului şcolar, prevederea privind scăderea notei la purtare, asociată sancţiunii, se poate anula.

 

(2) Anularea este decisă de cel care a aplicat sancţiunea."

 

Eu zic sa nu risti si sa stai in banca ta. Daca te bazezi doar pe "si altii au facut prostii si au scapat" poate scapi de exmatriculare, poate nu, depinde si de purtarea ta de pana acum. Dar este soarta ta in joc si nu poti sa iti bazi joc de ea. De obicei exmatricularea nu se acorda doar pentru asa ceva, mai ales daca in rest esti linistita si a fost doar un accident aceasta intamplare.

Edited by Marinel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da.....deja au chemat-o pe mama la scoala ca n-am vrut sa dau cu matura in curtea scolii,si asa,ca mama nu stie ca am fost eliminata si acum trebuie sa-i spun ca altfel nu ma mai primeste nici dupa cele 3 zile de eliminare,dar nici nu ma gandesc sa dau cu matura,sa curat gumele intarite de pe parchet,si sa dau cu mopul,asta niciodata,chiar dc e regula eu n-o fac,pt ca nu mi se pare ca a fost corect sa ma elimine,ca asta imediat duce si la media scazuta la purtare cu 2 pct,adica si media scazuta si curatatul?????....nici nu ma gandesc,sa le fie de bine,da' dar acum mi-e teama de faptul ca v-a afla mama,si nici nu ma gandesc cum se va simti,cu toate ca nu-i prima oara cand aude ca am gura mare in fata prof....dc prof nu ne respecta,eu de ce i-as respecta???? :cheer: :P :yahoo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
si at de ce cand un profesor isi bate joc de un elev sanctiunea nu este aceeasi?

Pentru că regulamentul e redactat de profesori. :hi:

Şi pentru că nu prea există instituţii private de

Edited by harald

Share this post


Link to post
Share on other sites
si at de ce cand un profesor isi bate joc de un elev sanctiunea nu este aceeasi?

"e masina lu mata" e o jignire...totusi... :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moama,chiar ca i-as fi spus ceva f rau acelui prof la cum a vorbit,dar ganditi-va ca elevii trebuie sa respecte prof,in primul rand ac sunt mai mari decat ei,au facultate si noi suntem niste fraieri de elevi pe langa ei si director atunci cand cerem dreptate,si d-aia se ajunge la violenta in scoli,ca elevii nu sunt intelesi de prof,nu zic ca e vina prof,dar trebuie sa stie cum sa vb unui elev,nu sa-l jigneasca,ca dc nu eram a 11-a,eu ii aruncam si cu matura in cap acelui prof. :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dragi forumisti,azi am fost eliminata pt o porcarie,i-am spus d-nului de laborator ca gesticuleaza ca Basescu,si m-a dat afara,am iesit,apoi m-am sprijinit pe o masina,si prof iese sa se duca la toaleta si ma vede ca stateam sprijinita de masoina si incepe sa se ia de mine,"ca e masina lu mata sa stai sprijinita pe ea?",eu nu stiam ca e masina lui,dar nu facusem nimic,decat stateam sprijinita putin de ea.Eu,din cauza ca eram si suparata ca ma daduse afara doar pt o gluma,i-am spus"lasa-ma tataie in pace!",si a inceput sa ma alerge cu matura,eu iesisem din scoala,si s-a dus la director,si directorul cand a auzit,nici n-a mai facut consiliu,direct mi-a zis ca sunt eliminata 3 zile.Asta e ceva grav ceea ce am facut eu???dar alti care isi bat joc in prostie de prof si lor nu li se intampla nimic. :shout:

 

Inca o dovada ca Romania e o tara irepetabila... :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai credeti toate minciunile care le zice ,ciar asa ..nu ginditi de loc ,care director se incumete sa ia de la el putere o asemenea decizie ,fara sa existe un precedent.

Nu vedeti cata ..gogonata.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×