Jump to content
Forum Roportal
Mallorca

Rolul cartii

Rate this topic

Recommended Posts

Unii citesc doar cand sunt obositi, cand vor sa se relaxeze. Cartea este un mijloc de entertainment :tease:

 

Unii cand citesc cauta simboluri, incifrari, coduri. Cartea e pentru ei un mod de a-si verifica cultura, capacitatile intelectuale. Cartea e act de cultura.

 

Unii nu citesc. Cartea e superflua, mijloacele multimedia sunt mai interesante.

 

Unii citesc de curiozitate. Sa vada cum a fost in alte secole, sa studieze alte mentalitati.. Deh, oameni curiosi.

 

Ia sa vedem, pentru voi ce rol are cartea, asupra voastra? Credeti tot ce scrie in carti? Are ea rol formator, sau e doar distractie ieftina? Repet, nu spuneti ce "ar trebui", ci exact ce este in sufletul vostru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citesc pentru ca imi place. De obicei citec mai mult filozofie, metafizica. O fac pentru a ma intelege mai bine pe mine. Ma ajuta sa-mi definesc personalitatea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

in viata mea, are rol de evadare. citesc cu placere, ma amuz, ma intristez, invat si ma perfectionez. cunosc oamenii mai bine, descoperind mentalitati analizate si gesturi interpretate.

:brunette:

Share this post


Link to post
Share on other sites

In viata mea, are un rol foarte important.. e primul meu hobby..primul roman l-am citit la 10 ani...terminasem toate cartile de povesti, asa ca ai mei mi-au dat un roman...ce-i drept, nu era prea complicat..de atunci n-am mai lasat cartile din mana..(inclusiv cele de joc :good: ). Cand am chef sa evadez din monotonia vietii, cand ma plictisesc, ma asez confortabil in fotoliu, de obicei cu o cana de ceai, si "zbor pe aripile literaturii" :o: ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da, dar intrebarea suna putin altfel: care crezi a e rolul cartii? In viata ta, in viata altora..

Pe mine cartile m-au ajutat foarte mult in viata. La 17 ani am avut probleme existentiale cum le are cred, fiecare om normal, am citit carti vis a vis de aceasta tema si m-am linistit, dupa care am devenit atee... am citit multe carti care tratau religiile si ateismul si mi-am format o parere proprie despre credinta si dumnezeu.

Acum citesc pentru a acumula informatii, mi-am pus problema o data ca citesc din snobism, pentru a ma lauda altora dar cred ca acesta este numai un factor secundar care ma impinge spre literatura; factorul principal este setea de cunostere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×