Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Florian_L

Doctrina ingrozitoare a iadului

Rate this topic

Recommended Posts

Este important pentru noi toti sa stim cine ajunge in iad si de ce. Din totdeauna oamenii s-au amenintat unul pe altul cu focul iadului pentru greseli minore, dand verdicte in locul lui Dumnezeu. Totusi sunt curios cum pot fi explicate urmatoarele contradictii:

 

1. Fiecare pacatos sortit iadului are o mama. Acea mama l-ar arde pe copilul ei, mai rau si neascultator, cu lampa de benzina sau l-ar da pe mana diavolului? In majoritatea cazurilor, nu. D-zeu, perfect fiind, este mai milostiv decat oricare dintre noi, deci decat orice mama. Rezulata ca D-zeu nu poate arunca in iad pe nimeni.

 

2. Daca se considera ca D-zeu arunca totusi pacatosii in iad, din spirit de dreptate, El cunoscand viitorul si alegerile neintelepte, dinainte e al creea pe pacatos, rezulta logic ca nu l-ar creea deloc decat sa produca un spirit sortit chinului.

 

3. Daca iadul exista cum poate exista un rai unde oamnii traiesc fericiti stiind bine ca rude apropiate ale lor (mama, sora, fiu) se chinuie groaznic.

 

4. Iadul este infinit ca durata. Speranta de a iesi de acolo nu exista. Totusi suntem de acord, ca un judecator care da 20 ani de inchisoare, unei femei care a furat o rata, este incorect. Pedeapsa trebuie sa fie proportionala cu gravitatea infractiunii. D-zeu fiind corect si milostiv nu ar putea da aceleiasi femei un tratament si mai dur: chinuri groaznice pe vecie.

 

5. Daca eu as fi in pozitia de monarh absolut nu as da pedepse pentru desfranati, homosexuali, prostituate, etc. D-zeu este mai milostiv decat mine.

 

6. Daca totusi exista o logica pentru care D-zeu nu are ce face cu pacatosii, pentru ca in rai nu-i poate duce ca sa nu-i deranjeze pe sfinti, atunci mai degraba fie iar putea distruge definitiv ca sa-i scape de chinuri, fie ar putea amenaja locuri in care fiecare sa traiasca cu cei avand acelas grad de rautate. Dupa cum se observa nu-L obliga nimeni sa-l dea pe om pe pacatos diavolului.

 

7. Iadul este inutil, pe motiv ca nimeni nu poate fi corectat s-au adus pe calea cea dreapta acolo, pentru ca nu se poate iesi din acel loc, chiar de pacatosul ar deveni sfant pe parcurs. Rezulta ca pedeapsa nu ar face altceva decat sa satisfaca pe cei nedreptatiti, nedreptatea neputand fi in lumea noastra decat o suferinta finita ca durata si intensitate.

 

Doctrina iadului pare mai degraba creatia unor psihopati decat a unor pesoane blande. Cand un astfel de om simte ca-si pierde averea si autoritatea, pe care o avea de cand s-a nascut, turbeaza de furie. El nu se va multumi doar sa arda pe rug. El va inventa un loc (cine ucide si tortureaza acela va si minti) in care moartea prin simpla disparitie, nu este o evatare pentru cel chinuit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Iadul :o: a fost creat de biserica si nu de Dumnezeu.

 

Adevarat. La baza acestui concept sta eronata interpretare a Bibliei de catre biserica. Sau, pe scurt, Biserica n-a inteles absolut nimic din Biblie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Florian L

 

Dupe ce am citit eu acolo se pare ca tu nu ai citit Biblia; Daca ai citit-o ai citit-o ca si cum un copil de 3 ani citeste abecedarul -- pur si simplu nu intzelegi ce scrie acolo

Da DUmnezeu e drept ,dar daca el a pedepsit chiar ingerii ( poate ai auzit ca Satan a fost in cea mai mare pozitite dupa dumnezeu ) Cum crezi ca o sa scapi tu -- Nu te amagii singur -- ce seamana Omul aceea si culege

Edited by mlg

Share this post


Link to post
Share on other sites

mlq.. o dai de gard..as usual..mai citeste ce a scris omul asta o data,de doua ori..de 10 ORI, PANA INTELEGI !

Si am senzatia ca tu si cei cu ochelari de cal ca si tine citesc biblia de la nivelul unui copil de 3 ani

parerea mea!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Este important pentru noi toti sa stim cine ajunge in iad si de ce. Din totdeauna oamenii s-au amenintat unul pe altul cu focul iadului pentru greseli minore, dand verdicte in locul lui Dumnezeu. Totusi sunt curios cum pot fi explicate urmatoarele contradictii ...

 

 

Florian_ L ... esti un individ periculos !

 

Dar culmea ar fi chiar sa crezi ca Ii faci un serviciu lui Dumnezeu ... raspandind ... cugetarile astea ala tale .

 

Inchipuie-ti pentru o clipa ... ca oamenii nu s-ar mai teme de nimic :

nici de Dumnezeu ( cine s-ar teme de cineva care nu dispune de nici un fel de masuri coercitive ) ( ma refer aici la marea masa a omenirii ) ,

 

nici de iad ...

 

si in general de nimic si de nimeni , de absolut nici o judecata ... intrucat n-ar trebui sa dea nimanui nici o socoteala ,

 

... de nici o consecinta pentru savarsirea faptelor sale abominabile ,

de nici o rasplata proportionala cu viata pe care a trait-o ,

 

... de nici un efect pe care l-ar putea avea vreodata asupra sa actiunile sale cele mai condamnabile , cele mai inumane , revoltatoare , cutremuratoare ...

( imi vin in minte acum pedofilii )

 

... cele mai strigatoare la cer

 

... nici pe lumea asta , nici pe lumea cealalta ...

 

never ... ever !

 

Cum crezi ca ar arata o lume in care oamenii n-ar cunoaste frica ?

 

<< Biciul este bun pentru cal, fr

Share this post


Link to post
Share on other sites

FlorianL, sunt de acord cu ceea ce spui si tu! Dumnezeu cheama oamenii sa-L urmeze din iubire, prin libera alegere, nicidecum speriindu-i cu povesti din astea. Eu cred ca cel care a inventat iadul a visat un vis foarte foarte urat. 8) Si mai cred ca din pacate acel om a fost unul extrem de credincios. Insa a avut o mica scapare: nu a putut sa-si explice cum ca pentru un om ca el care s-a chinuit atat de mult intr-o viata de om sa-si indrepte pasii pe calea cea ingusta exista ca plata doar viata, iar pentru unul care nu a ales acelasi lucru ca el exista ca plata doar moartea, adica inexistenta pe veci(asa cum Adam nu a existat inainte de a fi creat!). Si pentru ca n-a putut suporta ideea ca cei rai vor scapa asa "usor"(desi chiar nu le va fi usor deloc, caci va fi plansul si scrasnirea dintilor cand vor vedea pe...iar ei vor fi aruncati afara...), a inventat iadul ca loc de pedepsire continua si eterna. Asa cum viata vesnica este data odata pentru totdeauna, si nu in fiecare zi pana la infinit, asa si moartea a doua(cea vesnica) va fi data o singura data pentru totdeauna. Si existenta acelor fiinte care promoveaza raul vor fi sterse complet din universul perfect creat de un Dumnezeu perfect. :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites
FlorianL, sunt de acord cu ceea ce spui si tu! Dumnezeu cheama oamenii sa-L urmeze din iubire, prin libera alegere, nicidecum speriindu-i cu povesti din astea. Eu cred ca cel care a inventat iadul a visat un vis foarte foarte urat. :) Si mai cred ca din pacate acel om a fost unul extrem de credincios. Insa a avut o mica scapare: nu a putut sa-si explice cum ca pentru un om ca el care s-a chinuit atat de mult intr-o viata de om sa-si indrepte pasii pe calea cea ingusta exista ca plata doar viata, iar pentru unul care nu a ales acelasi lucru ca el exista ca plata doar moartea, adica inexistenta pe veci(asa cum Adam nu a existat inainte de a fi creat!). Si pentru ca n-a putut suporta ideea ca cei rai vor scapa asa "usor"(desi chiar nu le va fi usor deloc, caci va fi plansul si scrasnirea dintilor cand vor vedea pe...iar ei vor fi aruncati afara...), a inventat iadul ca loc de pedepsire continua si eterna. Asa cum viata vesnica este data odata pentru totdeauna, si nu in fiecare zi pana la infinit, asa si moartea a doua(cea vesnica) va fi data o singura data pentru totdeauna. Si existenta acelor fiinte care promoveaza raul vor fi sterse complet din universul perfect creat de un Dumnezeu perfect. 8)

deci hanns , nici tu nu crezi ca exista iad ?????????????????????? :o:

 

mlq.. o dai de gard..as usual..mai citeste ce a scris omul asta o data,de doua ori..de 10 ORI, PANA INTELEGI !

Si am senzatia ca tu si cei cu ochelari de cal ca si tine citesc biblia de la nivelul unui copil de 3 ani

parerea mea!

ilie ia spune tu ce-ai intzeles de acolo ca ievident esti mai dastept :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Din raspunsurile de aici tin sa dau dreptate si sa cred in cele scrise de Florin L si hans. De ce oare?!! :o:

 

Iadul a fost creat de D-zeu si scrie de el peste tot in Biblie:

 

Iisus a spus: "Temeti-va de Acela care are putere sa arunce in Ghena (iazul cu foc) si nu de oamenii care ucid trupul si dupa aceea nu mai pot face nimic"

 

sau in apoc. 20:10:15

 

10Şi diavolul, care-i

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×