Jump to content
Forum Roportal
Nykon

restart nejustificat

Recommended Posts

Mai am o problema....pe calculatorul vechi, vindut unui prieten

 

Se restarteaza din cand in cand (rar, dar oricum...), fara sa fie suprasolicitat, fara averisment

 

Detalii calc:

Mobo Gigabyte 8ID533

CPU Intel Celeron 1700 MHz

2 x 256 Mb SDRAM

...restul nu conteaza...

 

- sursa a fost curatata, nu sunt condensatori unflati

- nu sunt condensatori unflati nici pe mobo

- a fost curatat ventilatorul si radiatorul

- am folosit pasta termoconductoare

- nu cred ca e vorba de overheating

 

Ce poate fi problema....???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virus... Cred ca Jeefo il ai,am avut si eu unul.Sau si mie mi se restarta de aiurea,fara motiv.Scaneaza sistemul,poate gasesti un virus ceva.

Edited by N!gh7 W0lf

Share this post


Link to post
Share on other sites

mersi, am sa incerc sa dau de virus ...dar sistemul este clear, instalat acum 4 zile

Edited by Nykon

Share this post


Link to post
Share on other sites

E posibil sa fie problema hardware?

Nu cred ca e problema de OS...oricum mersi

Share this post


Link to post
Share on other sites

deci....de ieri am inceput sa am probleme cu calculatoru ... cand vreau sa intru in jocuri (splinter cell...prince of persia) imi apare o imagine albastra si mi se reseteaza....dar la counter si la alte jocuri micutze nu ... vreau sa stiu si eu care`i problema...am curatzat cooleru alea alea...daca se poate sa stiu si eu ce`i de facut as fii recunoscator...o zii buna....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ecrna albastru = BSOD (Blue Screen Of Death :focus: ) - e afisat de Windows cand exista o eroare prea grava in sistem pentru a putea trece peste ea. Pentru a ne ajuta, fa asa: clic dreapta pe My Computer, Properties; cauti la Advanced, pe undeva p-acolo gasesti optiunea ca la intalnirea unei erori sa se reseteze sau nu. Convige-l sa nu se reseteze. Apoi, ruleaza un joc, si spune-ne ce scrie pe ecran, la eroarea aia.

 

Fara alte detalii, pot doar presupune ca este vorba despre niste drivere prea vechi la placa video. Deci o vizita pe saitul Nvidia/ATI, download. Si apoi verifica si DirectX sa fie ultima versiune (9.0c); asta o faci cu Start-Run-DxDiag. Si acolo pe prima pagina iti afiseaza versiunea.

 

Asteptam amanuntele despre eroare si despre ce drivere ai :crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verificarea daca este virus o faci simplu, instalezi Windows pe alt harddisk bagat in compul respectiv. (@Night Wolf: am avut si eu Jeefo/Hidrag, si nu avea simptome de resetare, doar ca nu imi mai rulau programele. Dunno, check your information.)

 

In alta ordine de idei, ar fi interesant de stiut daca resetul este insotit de un ecran albastru, sau se reseteaza chiar din senin. In primul caz, dezactiveaza din System Properties restartul automat, si revino cu detalii despre eroare (in ce fisier, ce vrea Windowsul). Altfel, as suspecta o sursa ce, pur si simplu nu face fata. Mai ales daca ai si mici fluctuatii de tensiune in reteaua electrica, ai imaginea completa :focus: (de ex la mine cand vecinul din curte porneste aparatul de sudura si mai are cativa consumatori mari, la mine palpaie becurile, cateodata ma trezesc cu restart...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

is instalate ultimele drivere pt plaka video...ii debifat optiunea "auto restart on system failure"....si interesant scrie doar "please check is u have enough disk space...or enter the bios and uncheck shadow bla bla" ... cam atata scrie...dar pe C:/ am 3gb si ceva...

dar jocurile mi`s pe alta partitie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu te supara p mine ca is mai.. insistent de felul meu, dar pune mana pe foaie si pix si copiaza-ne exact, cuvant cu cuvant, ce apare pe ecran la tine.

 

chiar, intrebare ajutatoare: acest BSOD il primesti exclusiv in jocuri, sau si cand rulezi alte aplicatii? am o oarecare banuiala, dar astept transcrierea ta :focus:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×